ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

שבוע החדשנות

"אנשים צריכים לרכוש מיומנויות בטכנולוגיה רפואית מרחוק"

כך אמרה עו"ד לאה ופנר, מנכ"לית ההסתדרות הרפואית בישראל בכנס בשבוע החדשנות של כלכליסט. לדבריה: "בדיוק כפי שרופאים למדו פעם להשתמש לראשונה בסטטוסקופ, כעת עליהם ללמוד כיצד להשתמש בטכנולוגיה החדשה של הרפואה מרחוק"

תומר הדר 12:5402.02.21

 

"אני סבורה שעקב השימוש בטכנולוגיה חדשה, אנשים צריכים לרכוש מיומנויות חדשות, בדיוק כפי שרופאים למדו פעם להשתמש לראשונה בסטטוסקופ, לאחר מכן הם למדו להשתמש במכשיר CT וכעת עליהם ללמוד כיצד להשתמש בטכנולוגיה החדשה של הרפואה מרחוק".

 

כך ציינה עו"ד לאה ופנר, מנכ"לית ההסתדרות הרפואית בישראל במהלך כנס החדשנות של "כלכליסט", בשיחה עם כתב כלכליסט אדריאן פילוט.

 

 

לדברי ופנר: "טכנולוגיה חדשה זו היא בהחלט טכנולוגיה אשר יכולה להציב כמה אתגרים. השימוש בטלא מדיסין, בין אם באמצעות זום או באמצעות אמצעים אחרים מעניק יתרונות רבים, בעיקר היכולת לבחון את המטופל בביתו, לא להטריח את המטופל וכמובן גם לחסוך הדבקות". ופנר מסבירה: "מצד שני יש בכך אתגרים רבים. חלק ניכר מהמפגש בין רופא וחולה קשור בהבנה כיצד המטופל מתנהל וכיצד הוא מסביר את עצמו, להיכן הוא מסתכל, אפילו לאיפה ידיו נעות. את כל הרמזים והסימנים האלה מאוד קשה להבין ולתרגם תוך כדי זמן מסך. ולכן יש להבין את מגבלותיו של המסך, יש ללמוד ולפתח מיומנויות חדשות".

 

לדבריה, "ההסתדרות הרפואית הבינה זאת ומאמינה שהדבר חשוב מאוד, גם במובן של השיח מול קופות החולים וההכשרה של האנשים. לא מדובר כאן רק במתן מכשיר טאבלט או במכשיר מדידת חום, אלא בהכשרה והבנה של המשמעות. יש להבין מצב בו המטופל אינו מספר את מלוא הסיפור דרך המסך, וגם לדעת מתי המצלמה אינה מספיקה, מתי יש לבקש מהמטופל להגיע אל המרפאה כדי לראות את הרופא". 

 

לאה ופנר, מנכ"לית ההסתדרות הרפואית לאה ופנר, מנכ"לית ההסתדרות הרפואית

 

ופנר מוסיפה כי "בנוסף לדרישות אלה אנו מתחילים קורסים בתוך בית הספר למיומנויות שלנו כדי להכשיר כמה שיותר רופאים, שיבינו את יתרונותיה של הרפואה מרחוק. אנו יודעים שככל שמדובר ברופאים יותר צעירים אנו מניחים שמיומנויות אלה ילמדו בבתי הספר לרפואה ועלינו לגשר על הדור שכבר סיים את בתי הספר לרפואה".

 

דוקטור הייטק

 

לדברי עו"ד ופנר: "אני חושבת שהקשר בין ההייטק לרפואה הוא הכי חשוב שיש, אנו רוצים שהפיתוחים יהיו בהתאם לצרכים הרפואיים. החשש הוא שאם הרופאים לא יקחו חלק בפיתוחים העתידיים של הטכנולוגיה, אז הטכנולוגיה אולי תתאים למשרד אך לא תתאים לעולם הרפואה. למשל – בתחום הטלא-רפואה, כלומר הרפואה המשודרת, אם לא יהיה רופא אשר ייעץ כיצד לבצע את העבודה, אז לא תהיה דרך לפתח את המוצר. במקרה של החיסונים זה יחסית קל כי גם בעבר היה קשר בין חברות תרופות לעולם הרפואה, אך האתגרים שבפנינו הם יותר משמעותיים: זהו העולם הטכנולוגי, זהו עולם המחשוב, עולם הנתונים אשר מציב לא מעט אתגרים, למשל בזמן אבחון של חולה מרחוק, להבין אילו נתונים הם משמעותיים, אילו חשובים פחות, מה יכול לעזור ומה יכול להזיק.

 

"לכן אנו סבורים שכניסתם של רופאים לתחום זה היא קריטית, בשביל זה פתחנו מחזור שני של רופאים במדעי יסוד, שישה חודשים בתוך התמחותם המקצועית של הרופאים, אשר במהלכם הרופאים לומדים ומתנסים בתחום הטכנולוגי וגם מתמחים בחברות ביו-טק. אנו רוצים גם להרחיב זאת לתחום של השתלמויות עמיתים ולתחומים נוספים".

 

טכנולוגיה לכולם

 

עוד ציינה עו"ד ופנר כי: "אחת הנקודות אשר מדאיגות אותנו היא העובדה שבפועל יש פוטנציאל שטכנולוגיה זו תעמיק אי שיוויון. אנו יודעים כיום שבעולם החינוך הפערים בין אלה שיש להם ואלה שאין להם הלכו והתעמקו בעידן הלמידה מרחוק. לדוגמה, נשאלת שאלה האם לכולם יש טאבלט ברזולוציה גבוהה, האם יש מקום שקט בו ניתן לשוחח עם הרופא. אנו מודאגים גם מן האוכלוסיה הבוגרת יותר שאולי יש לה קושי בנושא הטכנולוגי ואני סבורה שבנושא זה עלולה להיווצר בעיה", מסבירה עו"ד ופנר.

 

לדבריה: "ישנם גם מי שסבורים שטכנולוגיה זו היא הזדמנות לעשות כסף ואנו חרדים שאם קופות חולים, בתי חולים או ממשלה יחשבו שמדובר בתחום שניתן לעשות ממנו כסף – ואילו אנו מאמינים שהשיקול הכספי לא צריך להיות מה שמניע אותנו בתחום זה. יש לקבוע מדיניות לאומית בעניין זה".

x