האחים דיין קיבלו אישור ביהמ"ש לרכישת שני המלונות באילת
בצל חשדות בגין העלמת הכנסות במאות מיליוני שקלים, זכו האחים דיין לחיזוק חיובי מביהמ"ש, שדחה תביעה שהגישה נגדם חברת הניהול של מלונות לה פלאיה ו-be city באילת. המחוזי בת"א קבע כי לחברה אין זכות סירוב למכירת המלונות בשל ההסכם עם אפריקה ישראל, ואף חייב אותה בסכום הוצאות גבוה של 560 אלף שקל
בית המשפט המחוזי בת"א דחה בימים האחרונים, לאחר 3 שנים של דיונים, את תביעתה של חברת דרור ניהול מלונות, חברת הניהול של מלונות לה פלאיה ו-be city נגד האחים דיין וחברת אפריקה ישראל וקבע, כי בעת מכירת המלונות על ידי האחים דיין לא הייתה לחברת הניהול זכות סירוב לעסקה.
- "הגרושה המזמרת", הקשיש החשוד כ"קוף" והנחת הסלב לאחים דיין
- האחים איציק ואמיר דיין נעצרו בחשד להעלמת הכנסות במאות מיליוני שקלים
- אמיר דיין מנצל את המשבר: רוכש מסיטיבנק 12% מדלק קידוחים
ההחלטה מתקבלת בעת שהאחים דיין נמצאים באחד המשברים הגדולים בחייהם. בחודש דצמבר האחרון נעצרו אמיר ואיציק דיין בחשד להעלמת מס של עשרות מיליוני שקלים וכן בכך שרימו את רשות המסים והסתירו ממנה הכנסות של מאות מיליוני שקלים. ההליך נגדם עדיין נמצא בשלביו הראשונים.
בשנת 2017 רכשה משפחת דיין את הבעלות על מלונות אפריקה ישראל, המחזיקה בבתי מלון ברחבי הארץ, תמורת 950 מיליון שקל. העסקה כללה את בתי המלון לה פלאיה ו-be city שמחירם מתוך סכום העסקה עמד על 70 מיליון שקל. בעקבות העסקה, דרשה חברת דרור ניהול מלונות, בבעלות דרור גולדשטיין המנהלת את שני המלונות מאז 2010, כי אפריקה ישראל תכבד את זכות הסירוב שלה לגבי שני המלונות ותמכור לה אותם. כשאפריקה לא שעתה לבקשתה הגיש גולדשטיין נגדה ונגד האחים דיין תביעה שבה דרש לעצור את עסקת המכירה למשפחת דיין ולאפשר לו לרכוש את שני המלונות.
אחת הטענות המרכזיות שהעלו האחים דיין כנגד הדרישה לקיום זכות הסירוב של הייתה, כי כלל לא התבצעה עסקה למכירת המלונות כמלונות, אלא בוצעה עסקה לרכישת השליטה בחברת אכד השולטת בחברות המלון. השופט גרשון גונטובניק כתב על כך בהחלטתו, "האם במצב דברים זה הייתה קמה לתובעת זכות סירוב? לשון ההסכם היא ברורה והתשובה היא שלילית...הלשון תומכת אפוא בעמדת הנתבעים. מדובר בהסכמים עסקיים שניכר שהוקדשה מחשבה רבה לגיבושם, ולהגדרת אירוע "מכירת המלון". נלקחה בחשבון האפשרות כי תתבצע עסקה שבה לא ימכרו המלונות באופן ישיר אלא תימכר השליטה בחברות המחזיקות אותם".
לגבי הטענה של חברת הניהול כי הגישה הצעה לרכישת המלונות, נטען על ידי אפריקה ישראל, כי "לכל היותר ההצעה שעמדה על הפרק הייתה הודעת ווטסאפ של מר גודלדשטיין...ועוד נטען, שבסוף 2014 התובעת, באמצעות מר גולדשטיין, התעניינה ברכישת שני המלונות, אך לשם כך היא ביקשה מאפריקה להעמיד הלוואה למימון הרכישה. מכאן שלא היו לה המשאבים להגיש הצעה רצינית לרכישת המלונות".
בסיכום, השופט שלל את זכותה של דרור ניהול מלונות לזכות סירוב וחייב אותה בסכום הוצאות גבוה של 560 אלף שקל בסך הכל. את דרור מלונות ייצג עו"ד עופר צור ממשרד גורניצקי את חברת מלונות אפריקה ישראל, ייצג בהליך עו"ד דורון דן ממשרד וקסלר ברגמן, ואת החברות שבשליטת קבוצת דיין, ייצגו עו"ד טל בננסון, אפרת ערוסי ואלונה ז'וריסט ממשרד בננסון ושות' ביחד עם עו"ד יובל טילינגר.
במקביל לניהול התביעה הגישה משפחת דיין תביעה נגדית, ובה היא דורשת מהשוכרת - דרור ניהול מלונות לפנות את המלון, כדי שתוכל לשפץ אותו ולהסב אותו לחלק מרשת קראון פלאזה שבבעלותה. בכתב התביעה שהוגש נטען, כי ניתנה לדרור ההתראה על סיום ההתקשרות, וכן היא דורשת מדרור כ־70 אלף שקל הפרשי הצמדה על כל תקופת השכירות והשלמה של סכומי השכירות החודשיים העומדים על 314 אלף שקל לחודש.
לטענתה, בניגוד להסכמים, דרור קיזזה את הפרשי ההצמדה ולא שילמה אותם. עוד נטען בתביעה כי אין זו הפעם הראשונה שהשוכרת מבצעת קיזוזים בדמי השכירות. בסיכומו של דבר, דרור ניהול מלונות פינתה את הנכסים בהתאם להסכם בשנת 2020.