$
מחפשי עבודה

בכירים ומחפשים עבודה? כך תמצאו את האתגר הבא

צרו עבורכם ודאות אישית, הגדירו את הדנ"א התעסוקתי שלכם ולימדו איך למצוא הזדמנויות תעסוקתיות וכיצד לנצל אותן; בעלי תפקידים בכירים לא יכולים פשוט לחפש במודעות דרושים ולשלוח קורות חיים, איך הם בכל זאת יכולים לעבור לשלב הבא בקריירה? מדריך

מעין מנלה 10:3931.01.21

שוק העבודה לבעלי תפקידים בכירים נוהג אחרת ובמיוחד בתקופה הנוכחית. משבר הקורונה שינה את מרחב העבודה וצורות ההעסקה וכתוצאה מכך גם את דרישות התפקידים ואופן הגיוס. מנכ"לים לא מחפשים עבודה באתרי דרושים ושולחים פשוט קורות חיים. זה לא עובד ככה.

 

שוחחנו עם רחלי הראל, בעלת חברת התאמה לבכירים: ייעוץ וליווי קריירה ומייסדת מועדון הקשרים החברתי UP GRADE לבעלי תפקידים בכירים כדי להבין איך יכולים אנשים שהגיעו כבר להישגים משמעותיים, לחזור מחל"ת או לשדרג, ולהשיג את האתגר הבא בקריירה שלהם.

 

"ישנם שני נושאים עיקריים עבור אדם בכיר שמחפש עבודה. הדבר הראשון הוא היצע מול ביקוש מכיוון שעל כל תפקיד מתחרים עוד מאות אנשים היום. בסופו של דבר, אחרי פתיחת הדלת וההתמודדות על התפקיד בשלב האחרון המועמד יעמוד מול אדם אחד או שניים. הדבר השני הוא השינויים בצורות ההעסקה. עקב השינויים שחלו בשוק העבודה צורות ההעסקה השתנו, אם פעם צורת ההעסקה הקלאסית הייתה משרה מלאה הרי שהיום אפשר להיות גם וגם ולא בהכרח לעבוד במשרה מלאה אצל מעסיק אחד גם לתקופה ארוכה", היא אומרת.

 

רחלי הראל רחלי הראל

אלה הם השלבים בחיפוש עבודה לבכירים:

 

1. יצירת ודאות אישית

הדבר הראשון שחשוב להבין הוא שגם בארגונים עצמם אין היום ודאות. הם עובדים על יצירת הוודאות שלהם ומחדדים לעצמם פרופילי תפקיד תוך כדי תנועה ותוך כדי שהם מראיינים אנשים. לכן, מאוד חשוב שאדם שמחפש עבודה ייצור לעצמו ודאות אישית. שאלו את עצמכם מה אתם רוצים לתפקיד הבא שלכם הגדירו עבור עצמכם מהם הכישורים שלכם ומה אתם רוצים לעשות. זאת נקודת הפתיחה.

 

2. כרטיס ביקור IN – קורות חיים OUT

בקורות חיים אדם כותב את העבר שלו, מה הוא עשה בחברה, בתפקידים הקודמים שמילא. כרטיס ביקור הוא פירוט הנתונים, ההצלחות של האדם בתפקיד. למשל, אם מישהו עשה פעולה שהגדילה את המחזור הכספי ב-20% בתפקידו הקודם הוא יציין את זה בכרטיס הביקור. כאשר מעסיק יקבל את המסמך הזה הוא יידע שלאותו בכיר יש יכולת להגדיל את מחזור המכירות ב-X. אם הוא יכול היה לעשות את זה אצל המעסיק הקודם הוא יוכל לחזור על ההישג גם בחברה החדשה. באופן דומה מנהל שאומר שהוא ניהל 500 עובדים יידע לעשות זאת גם בחברה אחרת. בכרטיס הביקור מעבר לנתונים ולהישגים צריך לפרט גם את המיומנויות, מסבירה הראל.

 

3. הגדרת הדנ"א התעסוקתי

התמודדות על תפקיד זה תמיד היצע מול ביקוש. אז איך אתם כמועמדים יכולים לדאוג להיות אלה שייבחרו לתפקיד? הכל טמון בדנ"א התעסוקתי שהוא הדבר הזה שיש רק לכם ולאף אחד אחר אין וכמובן נדרש לתפקיד. " לדוגמא ריטה היא שחקנית נהדרת אבל בשירה, אין שנייה לה, זה ההבדל בין שחקן יוצא מן הכלל לבין שחקן שזוכה באוסקר. ברגע שאתה משתמש בדנ"א התעסוקתי שלך - פיצחת את ה-X פקטור שלך ולא יהיה מקרה שתישאר בלי פרנסה. ברגע שפיצחתם את הדנ"א התעסוקתי שלכם תוכלו לזהות את ה"X" פקטור הייחודי ולהביא לידי ביטוי את הבידול הייחודי הפרטי שלכם, גם בכרטיס הביקור וגם בראיון העבודה.

 

4. מיתוג

גם בחיפוש עבודה ישנן שאלות שכדאי לשאול את עצמכם הקשורות למיתוג העצמי. "יש אנשים בכירים שעלולים ליצור זילות לקורות החיים שלהם אם יפיצו אותם ללא הבחנה. זה השם שלך. איך אתה בונה את כרטיס הביקור שלך, האם הוא קצר וענייני? האם הוא מעמיס מידע? איך אתה מציג את עצמך בפגישה, על מה אתה מספר? האם על תוצאות עסקיות? בנוגע לקשרים, איך אתה משתמש בקשרים שלך, איך אתה פונה אליהם ומפעיל אותם? כל השאלות האלה קשורות למיתוג של האדם הבכיר בתוך חיפוש העבודה", היא אומרת.

 

 

ראיון עבודה, יש פחות משרות בראש הפירמידה ראיון עבודה, יש פחות משרות בראש הפירמידה צילום: שאטרסטוק

 

 

5. מציאת הזדמנויות תעסוקתיות

לדברי הראל יש משרות בשוק לבכירים, אבל צריך לחפש אותן אחרת. ארגונים התחילו לפתוח מערכות סורסינג ומאתרים בעצמם את המועמדים המתאימים להם, הם פחות משתמשים בהד האנטרים וגם במודעות דרושים. גם השימוש בקשרים על מנת להגיע למשרות מוגבל מכיוון שיש מגבלות לכמות האנשים שמכירים וכמות העזרה שרשת הקשרים הקרובים יכולה לתת. לכן, היא ממליצה להשתמש ברשתות החברתיות ובעיקר בקבוצות וקהילות בין אם בלינקדאין, בפייסבוק או בפורומים אחרים ייעודיים לבכירים.

 

6. ניצול הזדמנויות

בתוך רשת הקשרים, הקבוצות והמועדונים שבהם אתם פעילים או תתחילו להיות פעילים חשוב להשתמש בקשרים שאתם אוספים על מנת לנצל את ההזדמנויות בצורה דיסקרטית וראויה לתפקידים בכירים. "זה אומר המון זהירות, למשל, לפנות רק באופן אישי וטלפוני, לא לעשות זילות לקורות החיים, לא לפנות יותר מפעם אחת, אם מזמינים אתכם לפנות – אז לפנות בעדינות, בצורה מכבדת. מאוד חשוב לשמור על כבודכם, זה מאוד חשוב כי ירצו לקלוט אתכם לתפקיד אם תהיו ראויים לחברה שמחפשת אתכם בתפקיד הבכיר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x