מחקר: 77% מהאנשים עם מוגבלות קיבלו סיוע מגורם כלשהו בתקופת הקורונה
עפ"י נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, 53% מהאנשים עם מוגבלות ציינו שמצבם כלכלי החמיר, 45% נעזרו כלכלית בגורם כלשהו. 62% מההורים לילדים עם מוגבלות מדווחים על החמרה במצבם הכלכלי ו-17% מהאנשים עם מוגבלות דיווחו כי הפסיקו לעבוד בשל משבר הקורונה
77% מהאנשים עם מוגבלות קיבלו סיוע מגורם כלשהו בתקופת הקורונה. כך עולה ממחקר שנערך על ידי נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים ובחן את השלכות משבר הקורונה על אנשים עם מוגבלות ובני משפחותיהם.
- האתגר הכפול של תלמידים עם מוגבלות
- מה עוד ניתן לעשות בישראל לטובת אנשים עם מוגבלות?
- משבר הקורונה העמיק את האפלייה: 20% יותר אנשים עם מוגבלות לא מועסקים
עפ"י המחקר, הקושי הגדול ביותר עבורם הוא השגת טיפולים פרה-רפואיים וטיפולים רגשיים וקבלת סיוע אישי וסיוע במטלות הבית. כמו כן, 62% מההורים לילדים עם מוגבלות מדווחים על החמרה במצבם הכלכלי, 84% מההורים דיווחו כי נזקקו לסיוע כלשהו מאז פרוץ המשבר.
המחקר שנעשה באמצעות סקר שהוזמן על ידי נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ונערך על ידי מכון מאיירס ג'וינט ברוקדיל, כולל מידע מעודכן בנוגע להשפעות הייחודיות של משבר הקורונה ושל המדיניות שנקבעה כלפי אנשים עם מוגבלות ובני משפחותיהם. בסקר השתתפו 476 אנשים עם מוגבלות בני 18 ויותר, ו-638 הורים לילדים או לבוגרים עם מוגבלות. שתי הקבוצות מעידות על השלכות משמעותיות של משבר הקורונה על חייהם בתחומים השונים.
מהסקר עולה, כי 17% מהאנשים עם מוגבלות דיווחו כי הפסיקו לעבוד בשל משבר הקורונה. 2% נוספים אינם עובדים בשל החמרה שחלה במצבם בתקופת משבר הקורונה . גם הורים לילדים או בוגרים עם מוגבלות חוו השלכות בתחום התעסוקה כאשר 81% מהם דיווחו כי עבדו בפברואר 2020 עם תחילת המשבר, ואילו רק 60% מהם דיווחו כי עבדו באוקטובר.
כמו כן, 53% מהאנשים עם מוגבלות ציינו שמצבם כלכלי החמיר מאז פרוץ משבר הקורונה. 45% מהאנשים אמרו כי נעזרו כלכלית בגורם כלשהו.
אברמי טורם, נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות מסר: "הסקר מאשש את החששות שלנו בנוגע להשלכות הקשות של משבר הקורונה על אנשים עם מוגבלות. כבר מתחילת המשבר נוכחנו לדעת כי פעמים רבות אנשים עם מוגבלות נשארו מאחור ובהנחיות ובמדיניות לא ניתן מענה מתאים להם".