$
משפט

אושר הסדר הנושים של פוליווד: בעלי המניות ישלמו כ-50 מיליון שקל

השופט עאטף עילבוני מביהמ"ש המחוזי בנצרת אישר את ההסדר של יצרנית הדלתות, חברת היי ווד דבליו פי. סי תעשיות, שייסדו שמעון אביטן ודוד איידלברג. החברה הגיעה לחובות של 100 מיליון שקל וההסדר משקף תספורת של עד 50%

גולן חזני 19:0307.12.20
הסדר הנושים של יצרנית דלתות פוליווד אושר בבית המשפט המחוזי בנצרת. השופט עאטף עילבוני אישר את ההסדר בו ישלמו בעלי המניות בחברת היי ווד דבליו פי. סי תעשיות (2013) כ-50 מיליון שקל.

 

 

החברה שייסדו שמעון אביטן ודוד איידלברג, הגיעה לחובות של 100 מיליון שקל וההסדר משקף תספורת של עד 50%. 67 מיליון של מהחוב היו בערבות של דנה אביו, בתו של היזם משה אביב.

 

הנושים הם בעיקר בנק לאומי - 21 מיליון שקל, קרן פנינסולה 20 מיליון שקל, חברת גרלם (הבעלים של דלתות פנדור המתחרה) 10 מיליון שקל, גמא ניהול וסליקה 2.7 מיליון שקל, אמפא קפיטל 2.4 מיליון שקל, תואם 1.4 מיליון שקל, מרכנתיל דיסקונט 1.1 מיליון שקל, מסד 660 אלף שקל ומדליס 200 אלף שקל. פנינסולה לאומי וגרלם תמכו בהסדר ואילו רשות המיסים שלה ישולם 10% מחובה התנגדה.

 

ביהמ"ש בנצרת ביהמ"ש בנצרת צילום: ויקיפדיה

 

היי-ווד היא יצרנית של דלתות פנים פולמריות וההסתבכות שלה נחשפה בכלכליסט. החברה שפועלת מעפולה ואשר אביטן ואביב מחזיקים ב-44 אחוז ממניותיה כל אחד, פנתה לבית המשפט וביקשה להגיע להסדר. במאי מונה עו"ד איתי פריימן כנאמן.

 

עיקר המחלוקות בין הנושים היו על החלק שתתרום להסדר דנה אביב. חלקם טען שברשותה נכסים רבים ודרש סכומים נוספים. אביב שיוצגה בידי עו"ד אמיר ברטוב נאלצה לממש שורה של נכסים כולל דירת מגורים יוקרתית ברמת אביב, שתי דירות בבניין המגורים בפרויקט סי אנד סאן ונכסים נוספים, המוערכים בשווי של כ- 50 מליון שקל וסך 12 מיליון שקל נוספים שתשלם החברה במשך תקופה של 5 שנים.

 

השופט עילבוני ציין כי ההיתכנות להמשך פעילות החברה נדמה היה שאיננה אופטימית לאור ההתנגדות להסדר מצד הנושים וכשלון הנסיונות לכמור אותה, אם כי בופו של דבר טען פריימן כי הסכום שהתקבל היה גבוה בהרבה ממה שהיה מתקבל מפירוק החברה וסגירת מפעל של 100 עובדים לצמיתות. בהסדר הנוכחי המפעל יחזור לעבודה. 

x