$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

דלת נסגרת? קרן פנינסולה ולאומי חשופים לחוב של פוליווד

בעלי חברת Hi–wood החברה־האם של יצרנית הדלתות הסינתטיות פוליווד, הגישו בקשה לצו עיכוב הליכים. להייווד חוב של כ־60 מיליון שקל, מתוכם 20.7 מיליון שקל לבנק לאומי ו־20 מיליון שקל לקרן פנינסולה לתמיכה בעסקים קטנים ובינוניים

גולן חזני 07:4523.04.20

בנק לאומי וקרן פנינסולה לעסקים קטנים ובינוניים חשופות באשראי של 20 מיליון שקל כ"א לחברת Hi–wood, החברה־האם של יצרנית דלתות הפנים פוליווד, שנקלעה לחדלות פירעון וחובותיה עומדים על כ־60 מיליון שקל.

 

בית המשפט המחוזי בנצרת הוציא אתמול צו עיכוב הליכים נגד הייווד והערבים לחובותיה, ונענה בכך לבקשה שהגישה החברה שלשום. החברה ביקשה את הצו לשלושה חודשים, עם אופציה להארכה בחודש נוסף. במהלך התקופה תוגש חוות דעת של מומחה לאפשרויות ההפעלה שלה, לרבות בחינת וגיבוש תוכנית שתאפשר לה לפרוע את חובותיה.

 

 

מיכה אבני, ממייסדי קרן פנינסולה מיכה אבני, ממייסדי קרן פנינסולה

 

בעלי המניות בהייווד, בראשות שמעון אביטן (44%) ודנה אביב (44%), בתו של הקבלן משה אביב, ביקשו גם צו להקפאת הליכים נגד החברה ובעלי מניותיה. נשיא בית המשפט המחוזי בנצרת עאטף עילבוני פסק צו דיספוזיציה לנכסי החברה ומינה את עו"ד חגי אולמן לפקח על כך. בנוסף הוציא צווי עיכוב יציאה מהארץ נגד בעלי הייווד שהגישו את הבקשה. אם לא יושגו הסכמות, יבוטלו צווי עיכוב ההליכים והנושים יוכלו לנקוט בצעדים משפטיים נגד בעלי החברה והחברה עצמה. במקרה של הסכמות תחזור החברה לפעול למשך חצי שנה ואחריה יוחלט, לפי התוצאות, אם התזרים הפנוי יוכל לשמש לפירעון החובות תוך חמש שנים. אם לא - ימומשו השעבודים בגין החובות לנושים המובטחים.

 

הייווד, שנוסדה ב־2013, מייצרת דקים סינתטיים, פרגולות, ספסלים, פחי אשפה ועוד תחליפים סינתטיים לעץ. החברה־הבת, פוליווד, שהוקמה לאחר כניסתה של אביב לחברה ב־2016, מייצרת דלתות פנים פולימריות.

 

מפעל החברה מתפרש על כ־6,000 מ"ר בעפולה ומעסיק 112 עובדים בעלות שכר שנתית של כ־6 מיליון שקל. לחברה חנויות בעפולה, נתניה, בני ברק ואשדוד. בחודש שעבר הגישה החברה לבית המשפט בקשה לכינוס אסיפת נושים ועיכוב הליכים. הנושים, בראשם לאומי וקרן פנינסולה, התנגדו להסדר המוצע, שנקב בפריסת החובות לשבע שנים, והחברה הגישה שלשום כאמור בקשה חדשה, שנעשתה כנראה לאחר הסכמות עם קרן פנינסולה. החברה הדגישה כי היא מבקשת פריסה של החוב לאורך שנים, ומתחייבת לשלם את הקרן במלואה. החברה מבקשת "פסק זמן", שלטענתה נדרש בשל משבר הקורונה. החברה בונה את מקורות ההסדר שהיא מציעה על רווחים שינבעו מייצור של 4,000–6,600 דלתות בחודש, עם חלוף משבר הקורונה. החברה מציינת כי חלופה של פירוק איננה כלכלית, ותביא לאבדן כל ההשקעות שבוצעו בחברה ואיבוד מקומות עבודה רבים.

 

עם זאת, הנושים טוענים כי הבעיות בחברה החלו חודשים רבים לפני משבר הקורונה והיא מצויה בחדלות פרעון דה פקטו מזה מספר חודשים. חלק מהנושים סבורים שהבקשה היא נסיון של בעלי השליטה להציל את הערבויות האישיות שהעמידו לה. יצוין כי בבקשת החברה מופיעים 21 הליכים משפטיים שמתקיימים נגדה. לפי הערכת שווי שצורפה לבקשה, שווי הנכסים של הייווד עומד על 55 מיליון שקל נכון לנובמבר 2019.

 

לבנק לאומי, לו חייבת החברה 20.7 מיליון שקל, שעבוד שוטף על נכסי החברה ושעבודים על החשבונות והמטלטלין שלה. לקרן פנינסולה, כלפיה יש להייווד חוב של 20 מיליון שקל, שעבוד על חלק מהציוד. בנוסף, להייווד יש חוב של 10.8 לחברת גרלם, 2.8 מיליון שקל לגמא סליקה, 2.5 מיליון שקל לאמפא קפיטל, 1.5 מיליון שקל לחברת תואם ו־1.1 מיליון שקל לבנק מרכנתיל. כמו כן חייבת החברה 635 אלף שקל לבנק מסד ו־256 אלף שקל לחברת מדליס. גלי שידור, שפרסמה את הדלתות בערוצים המסחריים עד לחודש שעבר, טוענת לחוב של 233 אלף שקל כלפיה.

 

מבנק לאומי נמסר בתגובה: "הבקשה הוגשה שלא בידיעתנו ונלמד אותה, מתוך מטרה לראות כיצד ניתן לשקם את פעילות החברה".

x