$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

דנה אביב מציעה 47 מיליון שקל לנושי פוליווד, שרוצים עוד

אביב, שמחזיקה ב־44% ממניות היווד - יצרנית הדלתות הפולימריות תחת מותג פוליווד שהגיעה לחדלות פירעון - מציעה לשלם 47 מיליון שקל; אבי טוענת שלא קיבלה דיבידנד או משכורת. חלק מהנושים דורשים ממנה לשפר את הצעתה. נציגי אביב: "אין ביכולותיה מזור לכל החובות"

גולן חזני 07:1811.10.20

אסיפת הנושים של הייווד תתכנס השבוע לאשר את תוכנית השיקום של החברה. הייווד, שנוסדה ע"י שמעון אביטן ומצויה בשליטתו (44%) ובשליטת דנה אביב (44%), הגישה באפריל לבית המשפט המחוזי בנצרת בקשה להקפאת הליכים בגין חובות של 74 מיליון שקל, לאחר שהגיעה לחדלות פירעון. דנה אביב, בתו של היזם משה אביב, השקיעה בחברה 30 מיליון שקל מאז 2016, באמצעות חברת ההשקעות שלה, רומרוי. בנוסף, רומרוי ואביב העניקו לחברה ערבויות על הלוואות בגובה 60 מיליון שקל.

 

חובות הייווד מתחלקים בין בנק לאומי - 21 מיליון שקל, קרן פנינסולה ‑ 20 מיליון שקל, חברת גרלם (הבעלים של דלתות פנדור המתחרה) 10 מיליון שקל, גמא ניהול וסליקה 2.7 מיליון שקל, אמפא קפיטל 2.4 מיליון שקל, תואם 1.4 מיליון שקל, מרכנתיל דיסקונט 1.1 מיליון שקל, מסד 660 אלף שקל ומדליס 200 אלף שקל. עוד חייבת החברה כמיליון שקל לנושים בדין קדימה וכ־12.8 מיליון שקל לנושים רגילים. 

 

דנה אביב. "הנפגעת העיקרית" דנה אביב. "הנפגעת העיקרית" צילום: עמית שעל

 

חלק מהנושים מתנגדים להסדר וטוענים כי אינם מאמינים ביכולת של אביטן לנהל את החברה אחרי שבשלוש שנים הביא אותה לחובות של יותר מ־70 מיליון שקל. בנק לאומי, הנושה העיקרי, לא הביע התנגדות.

 

הייווד הוקמה ב־2013 ע"י אביטן וייצרה דקים סינטטיים. ב־2016 עברה לייצר דלתות פנים פולימריות, תחת המותג פוליווד. מפעל החברה מתפרש על כ־6,000 מ"ר בעפולה ומעסיק 112 עובדים (שרובם הוצאו לחל"ת) בעלות שכר שנתית של כ־6 מיליון שקל. לחברה חנויות בעפולה, נתניה, בני ברק ואשדוד.

 

הצעת ההסדר של בעלי המניות של הייווד היא שאביטן יזרים 4.5 מיליון שקל לחברה, ויקבל עליה את הבעלות והניהול. אביב מוכנה להחזיר 47 מיליון שקל לנושים. 18־22 מיליון שקל מהסכום יבואו ממימוש של שתי דירות של אביב בסי אנד סאן, 22 מיליון שקל במזומן, והיתר מסכומים שמשועבדים לבנק לאומי במסגרת תיק מניות ותרומת בעלים עתידית.

 

לפי ההצעה, אביב תוותר על אחזקותיה במניות החברה. בסוף 2019 שעבדה אביב דירה בפרויקט סי אנד סאן תמורת הלוואה של 9 מיליון שקל שקיבלה החברה. בנוסף, אביב פרעה 1.5 מיליון שקל חוב לבנק לאומי.

 

בשבוע שעבר התקיימה אסיפת נושים, בה התבקשה אביב לשפר את הצעתה. אביב מצידה לא מוכנה לכך וטוענת שמחקה את כל הונה בהשקעה וכי מכל המעורבים, בעלי מניות ונושים, היא המפסידה הגדולה וכי לא נטלה דיבידנדים ולא משכורות. "היא שאבה ביטחון רב מכך שגופים פיננסים מקצועיים העניקו לחברה הלוואות עם ביטחונות מנכסי החברה שאביב היתה בטוחה כי שוויים והיכולת להיפרע מהם נבדק היטב", ציינה אביב, המיוצגת בידי עו"ד אמיר ברטוב. עוד מציינת אביב כי היא "מודעת לכך שנושים מרכזיים רואים בה המקור היחידי להחזר חובות וכי נבנו תילי תילים של השערות בקשר ליכולותיה, כאילו יש בהן מזור לכל החובות".

 

במסמך שהגישה אביב כתגובה להצעת ההסדר היא מפרטת את נכסיה של רומרוי השקעות שבבעלותה: דירת 4 חדרים בשווי 8 מיליון שקל במימוש מהיר ובניכוי הוצאות, תיק מניות של 14.5 מיליון שקל בבנק לאומי. בבעלותה של דנה אביב עצמה דירת מגורים ברחוב שלמה בן יוסף בה היא מתגוררת בשווי 25 מיליון שקל ובמימוש מהיר 20 מיליון שקל (בן זוגה של אביב, היחצ"ן ניצן אופיר, ביקש מבית המשפט להכיר בבעלותו על מחצית הדירה), ודירת 4 חדרים בסי אנד סאן בשווי במימוש מהיר של כ־8 מיליון שקל. כמו כן היא מחזיקה בזכויות לשתי דירות ברחוב אבא אחימאיר בתל אביב, עבורן שילמה 1.6 מיליון שקל מתוך 8 מיליון שקל, רכב מסוג וולבו ורכב ב.מ.וו. אביב חייבת 7 מיליון שקל לבנק לאומי (שנכללים כאמור בהחזר) ו־8.5 מיליון שקל לגרלם, שתמורתם שועבדה אחת הדירות בסי אנד סאן.

 

מטעמה של אביב נמסר כי "דנה אביב השקיעה ממיטב כספה בהקמת מפעל ייחודי לייצור דלתות פנים פולימריות. לצערה הליך ההקמה התארך והמפעל סבל מקשיים, כאשר משבר הקורונה קטע מגעים מבטיחים לכניסת משקיעים והמפעל נקלע להליכי חדלות פירעון". עוד נמסר כי "גב' אביב היא הנפגעת העיקרית מקריסה זו, בסכומים גבוהים בהרבה מכל משקיע או נושה של החברה וברבות השנים העמידה סכומים נכבדים לשם הצלחת המפעל. בעת הזו גב' אביב ושאר בעלי המניות עמלים על גיבוש הסדר שיאפשר שיקום של המפעל והעמדתו על הרגליים". 

x