קורונה? 84% מחברות ההייטק יעלו שכר ב-2021
העלאות השכר המתוכננות במחצית מהחברות הן של למעלה מ-6%, כך לפי נתונים של חברת Piplwize; החברות הגדולות יעלו את השכר לכלל העובדים בעוד שרק 60% מהחברות הקטנות יותר יעלו שכר באופן גורף
ההשפעה של משבר הקורונה על שכר עובדים ההייטק הייתה מזערית עד לא קיימת. ב-84% מחברות ההייטק מתכננים להעלות שכר ב-2021 כאשר ב-51% מהחברות העלאות השכר יהיו בלמעלה מ-6%, כך לפי נתונים של חברת Piplwize המבוססים על נתוני שכר של למעלה מ-60 חברות הייטק להן פעילות בישראל.
- משבר הקורונה פגע בשכר של 42% מהשכירים
- למרות המשבר: שכר המתכנתים חצה לראשונה את רף ה-30,000 שקל בחודש
- "סגרי הקורונה יעלו לתלמידי ישראל ב־3% מהשכר לכל חייהם"
החברות הגדולות בהן למעלה מ-250 עובדים כולן יעניקו תוספת שכר לכלל העובדים. בחברות הקטנות יותר בהן בין 101 ל-250 עובדים הרוב הגדול מתכננות העלאות שכר (86%) ואילו 77% מהחברות הקטנות עם עד 100 עובדים יעלו שכר בשנה הבאה. בחברות הקטנות כ-60% מתכננות להעלות שכר לכל העובדים כאשר כרבע יעלו שכר רק לעובדים עם הביצועים הטובים ביותר ולכאלה ששכרם נמוך מהשוק.
"יש קשר מאוד ישיר בין גודל החברה לכמות האנשים שיקבלו את העלאת השכר. ככל שהחברה יותר גדולה כך יותר אנשים יהנו מההטבות. עם זאת, החברות הקטנות יותר הן אלה שלרוב יתנו את ההעלאות הגדולות יותר של ה-6% ומעלה. מעניין גם לראות שאף אחת מהחברות לא מתכוונת לתת העלאות אך ורק לבכירים וזה מאוד מחזק את התפיסה שבחברות טכנולוגיות מובילות המהנדס מן המניין חשוב ולא רק המנהלים", אומרת עמית רפפורט, מייסדת משותפת ומנכ"לית פיפלווייז.
העלאות השכר השגרתיות בהייטק נעות בין 3-5% בשנים האחרונות ובהיבט זה שנת 2021 אינה שונה. 70% מהחברות הגדולות יעניקו תוספת שכר של 3-5% לעובדים, חמישית מהן יתנו העלאה של 6-10% והשאר יעלו את השכר בפחות מ-3%. בחברות הקטנות ההעלאות משמעותיות יותר כאשר ב-70% מהחברות הבינוניות יתנו בין 6-10% העלאה ורק 15% מהן יעניקו העלאה של בין 3-5%.
בפילוח לפי שלבי גיוס ההון ניתן לראות כי 71% מהחברות שנמצאות ב-Seed או Round A יעלו שכר לעומת 95% מהחברות שנמצאות בסבב גיוס שני או שלישי. בקרב החברות שנמצאות ב-Round D ומעלה 89% יתנו העלאות שכר ו-82% מאלו שנמצאות אחרי האקזיט או הנפקה יעלו שכר לעובדים.
סקר העלאות השכר של Piplwize, סטארט-אפ ישראלי שהוקם על ידי עמית רפפורט ויוני וסרמן, ומציע לחברות מידע מדוייק ומקיף על תמהילי השכר וההטבות שלהן אל מול השוק, התבסס על נתונים של למעלה מ-60 חברות. המוצר של החברה הושק לפני שלושה חודשים ומשתמשות בו למעלה מ-100 חברות בשוק ההייטק ביניהן WSC Sports, HoneyBook ו-Walkme.
רוצים לדעת עוד על שכר וקריירה? להשתתף בדיונים על עולם העבודה? הצטרפו אלינו לקבוצת הפייסבוק קורות החיים עצמם של כלכליסט: לחצו כאן