משרד הבריאות מתגמש: מסכים להגדיל את מספר האנשים בחנויות הרחוב
שר הבריאות יולי אדלשטיין יביא להצבעת קבינט הקורונה הצעה שלפיה תותר כניסה של קונה אחד על כל 7 מ"ר, אך לא יותר מעשרה לקוחות; יו"ר התאגדות רשתות המסחר, האופנה וההסעדה: "ההצעה - חסרת היגיון"
התורים של לקוחות מחוץ לחנויות עשו את שלהם - ומשרד הבריאות מגמיש עמדות, אך עדיין לא מאשר לפתוח את הקניונים. שר הבריאות יולי אדלשטיין יביא להצבעת קבינט הקורונה הצעה להגדיל את מספר האנשים בחנויות הרחוב ובמרכזים המסחריים.
- "אי אפשר לפתוח רק חלק מהמסחר. מקס סטוק לא מדבק ואני כן?"
- רשתות המסחר לקבינט הקורונה: "לא נאפשר הבדלה מלאכותית בפתיחת חנויות הרחוב"
- "הסבירות להדבקה בתורים העצומים ברחובות גבוהה יותר מבקניונים"
על פי ההצעה, תותר כניסה של קונה אחד על כל 7 מ"ר, אך לא יותר מעשרה לקוחות. המשמעות הינה שחנויות בגודל של 70 מ"ר ומעלה יוכלו להכניס בו זמנית עד 10 לקוחות.
עד כה ההנחיה של משרד הבריאות היתה להכניס 4 אנשים לחנות, וזאת מלבד חנויות חיוניות שלא היו מוגבלות במספר הלקוחות בו זמנית. עם פתיחת מרכזי המסחר בתחילת השבוע נוצרו תורים עצומים של לקוחות במרכזי ביג וביתר המתחמים הפתוחים, כאשר הלקוחות עמדו בצפיפות גבוהה ולא שמרו על כללי הריחוק החברתי. הבעיה נובעת בין היתר מהיותם של הקניונים סגורים, וכך התורים בחנויות הרחוב ובמרכזי הקניות הפתוחים הולכים ומתארכים.
מרכזי הקניות הפתוחים מהווים 25% בלבד מהמסחר, והקניונים - 75%. בענף הקניונים זועמים על כך שהממשלה הותירה אותם מאחור, וטוענים כי המדיניות של משרד הבריאות וראש הממשלה גורמת לעליה בתחלואה לאור הצפיפות הרבה בחנויות המעטות שנפתחו.
ברשתות האופנה והמסחר לא מרוצים מההצעה של משרד הבריאות וטוענים כי היא חסרת הגיון. שחר תורג'מן, יו"ר התאגדות רשתות המסחר, האופנה וההסעדה אמר בתגובה: "אנחנו קוראים לממשלת ישראל לתקן את עוולת תקנת הכנסת עד 4 אנשים לחנות, ללא קשר לגודלה. הצעת שר הבריאות לפיה תותר כניסה של קונה אחד על כל 7 מ"ר אך לא יותר מעשרה לקוחות משמעותה שחנות בגודל של 4,000 מ"ר תוכל להכניס לא יותר מ-10 לקוחות. מדובר בהצעה חסרת היגיון בסיסי ומנותקת מהמציאות".
ברשתות המסחר מציעים התרת כניסה של קונה אחד על כל 7 מ"ר עד לחנות של 70 מ"ר, ובחנויות של מעל 70 מ"ר ועד 200 מ"ר יקצו 10 מ"ר ללקוח. חנויות גדולות מ-200 מ"ר יקצו 15 מ"ר ללקוח.
"המדינה יוצרת תורי ענק בכל נקודות המסחר בארץ, שמייצרים לא רק צפיפות אלא גם תסכול רב גם בקרב הלקוחות. אני מזכיר לממשלה שמתחילת המשבר ועד היום היא מאפשרת לכל החנויות 'החיוניות' להכניס לשטחן חצי מיליון לקוחות ביום ללא קשר לגודלן והצפיפות מעולם לא הטרידה אותה לגביהן", אמר תורג'מן.