Mind the Tech NY2020
"חצי מהחברות שראיתי בשנתיים-שלוש האחרונות מפתחות פתרון שלא באמת נחוץ"
מיקי בודאי, מנכ"ל Transmit Security ומשקיע סייבר סדרתי, אמר את הדברים בראיון משותף עם שותפו הוותיק ראקש לונקאר, נשיא ומייסד שותף ב-Transmit Security, בוועידת Mind the Tech New York של כלכליסט. לונקאר: "המומחים הטובים ביותר נמצאים בישראל, אבל בכל הנוגע לחדירה לשוק לארה"ב אין מתחרים"
מחצית מהסטארט-אפים בתחום הסייבר מפתחים פתרון לא נחוץ, 90% העתיקו את הרעיון שלהם; כך אמר מיקי בודאי, מנכ"ל Transmit Security ומשקיע סייבר סדרתי, בוועידת Mind the Tech New York של כלכליסט. בודאי השתתף בראיון יחד עם שותפו הוותיק ראקש לונקאר, נשיא ומייסד שותף ב-Transmit Security, בהנחיית כתב כלכליסט מאיר אורבך.
- "ה-G5 הולך להיות זרז משמעותי מאוד בכל הקשור למגרשי אימון חכמים"
- הסטארט-אפ הישראל ג'ולט יכשיר צעירים בבריטניה לתעשיית ההייטק
- סטארט-אפים ישראלים בניו יורק גייסו מעל למיליארד דולר בתקופת הקורונה
"אם נסתכל על החברות שראיתי בשנתיים-שלוש האחרונות, יותר מחצי מהן מנסות לפתח פתרון שלא באמת נחוץ", הרחיב בודאי. "יותר מ-75% מהסטארט-אפים בתחום הסייבר מפתחים משהו שהם לא יודעים למכור, וכ-90% מעתיקים רעיונות ממישהו אחר שבדיוק קיבל מימון. יש אינפלציה של סטארט-אפים בתחום הסייבר, בישראל וגם בעולם. אבל עם זאת, יש כמה מבטיחים מאוד עם צוותים נהדרים ורעיונות נהדרים, ואין ספק שהם יזכו להצלחה".
החברה שהקימו בודאי ולונקר עוסקת בתחום ניהול זהויות, ומפתחת פתרונות שמאפשרים זיהוי משתמשים ללא צורך בסיסמה או בהליך רישום מסורתי. החברה מעסיקה 200 עובדים, כמחציתם בישראל, ובין לקוחותיה נמצאות הסוחרים ואתרי המסחר הגדולים בעולם.
לונקאר התייחס להשפעה שהיתה למגיפת הקורונה על תחום הסייבר: "הקורונה היתה דבר רע לכל אדם שחלה בה, אבל כל דבר דיגיטלי נעשה גדול מאוד, לסייבר זה סייע להאיץ את הפעילות העסקית. אפילו עם החיסון, יידרשו שנתיים ואולי שלוש לחסן את כל העולם. שנית, החיסון אולי לא יעבוד לכולם. הנגיף יכול לעבור מוטציה בקרב בעלי חיים ויכול לחזור לבני אדם בצורה אחרת. שלישית, גם בקרב אוכלוסיות שלא מושפעות מהנגיף או שמחוסנות לו, אין ספק שעבודה מהבית היא טרנד גדול שישנה את האופן שבו אנו עובדים".
כן אפיין לונקאר את ההבדלים בין תחום הסייבר בישראל לזה בארה"ב. "האיכות של יזמי הסייבר מישראל פשוט יוצאת מהכלל", אמר. "אנחנו רואים את המומחים הטובים ביותר בישראל. מצד שני, בכל הנוגע למומחיות בחדירה לשוק, לארה"ב אין מתחרים. המנהלים בארה"ב יודעים איך להגדיל חברות מעבר לשאיפות של יזמים ישראלים. יזמים בישראלי צריכים לחשוב בגודל, לא להקים חברים כדי למכור אותה בתוך שלוש שנים. הם רוצים למכור מוקדם מדי כדי להגיד לאמא שהצליחו. הרבה מהחברות היו יכולות להיות יותר גדולות ממה שהיזמים צפו, והשוק גדול יותר מכפי שהם מבינים. ליזם צעיר אין את המידע, לפעמים הוא לא יודע ומקבל החלטות כשהוא מבודד ממידע. חלק בלהיות יזם זה להאמין שמה שאתה עושה הוא מאוד מאוד גדול".
בודאי סיפר על המגמות הבולטות בסייבר ואיך הן השתנו בעשורים האחרונים: "כדי להבין את המגמות צריך ללכת בעקבות החוליה החלשה בסייבר. לפני 20 שנה זו היתה אבטחת רשתות, לפני עשור אבטחת נקודת קצה, ועכשיו זהות וגישה. חברות בונות אפליקציות למתן שירותים טובים יותר, וזהות וגישה הן חשובות מאוד. כארגון קטן יחסית, אנחנו צורכים יותר מ-150 יישומי ענן ביום, וזה יגדל ל-200 בשנה הבאה. ניהול הזהויות של זה הוא דבר חשוב, וזה הדבר הגדול הבא בתחום הסייבר".