$
מחפשי עבודה

הסטארט-אפ הישראל ג'ולט יכשיר צעירים בבריטניה לתעשיית ההייטק

הממשלה הבריטית תשקיע 2 מיליארד ליש"ט במטרה לשלב 250 אלף צעירים במקומות עבודה חדשים, תוך תשלום שכר המינימום עבורם למשך שישה חודשים של התמחות; אלפי בריטים צפויים לעבור את תכנית ההכשרה של ג'ולט למקצועות לא טכנולוגיים בתעשיית ההייטק

מעין מנלה 12:5016.11.20

הסטארט-אפ הישראלי ג'ולט יוביל את תכנית מציאת העבודה לצעירים בהייטק כחלק מהתכנית הלאומית של הממשלה הבריטית. תכנית התעסוקה הבריטית המכונה Kickstart מיועדת לתמוך במשבר התעסוקה החריף בקרב צעירים שנגרם ממשבר הקורונה. הממשל הכריז כי במסגרת המודל הבריטי יושקע סכום של 2 מיליארד ליש"ט במטרה לשלב 250 אלף צעירים במקומות עבודה חדשים. לפי נתוני משרד האוצר הבריטי מעל ל-600 אלף צעירים יצאו ממעגל העבודה בחודשים האחרונים.

 

המודל הבריטי לתמיכה בתעסוקת צעירים קם לאור העובדה הקשה שהיום בבריטניה יותר מחצי מיליון צעירים בחל"ת וש-60% מהצעירים עד גיל 24 חוו ירידה בהכנסות במהלך המשבר והם בסיכון כפול לאבד את עבודתם מאשר מבוגרים מהם.

 

במסגרת המודל הבריטי, החברה הישראלית, שמציעה תכניות הכשרה והסבה לתפקידים שונים בחברות הייטק, תהיה הגוף האחראי על הכשרת צעירים למשרות מסחריות בתעשיית ההייטק וכן על איתור חברות הייטק שונות באנגליה, שיקלטו את הבוגרים. הצעירים שיצטרפו לתכנית של ג'ולט ילמדו משורה של מומחים בינלאומיים שיכשירו אותם באופן פרקטי למקצועות כגון מכירות והצלחת לקוחות - מקצועות שלהם יש ביקוש בחברות הטכנולוגיה, על אף משבר הקורונה. בתכנית התעסוקה הכללית של בריטניה, שמכוונת לעוד תחומים יש כבר 19 אלף צעירים שהושמו בעבודה, כאשר את ההכשרה של ג'ולט צפויים לעבור אלפי צעירים בריטים.

 

התכנית של ג'ולט, שמועברת כולה אונליין, כוללת מערך לימודים אינטנסיבי בן ארבעה שבועות, ולאחר מכן חמישה חודשים של התמחות מעשית בחברת הייטק - שבשאיפה בסיומם המעסיקים יקלטו את המתמחים כעובדים מן המניין. עד כה נרשמו 4,300 מעסיקים בכל התחומים כולל הייטק, שמעוניינים להשתתף במודל כאשר בתעשיית ההייטק הביעו התעניינות כ-200 מעסיקים נכון להיום. התוכנית מבטיחה בעצם לכל משתתף במודל הבריטי עבודה במשך שישה חודשים שלאחריהם אין הבטחה לעבודה אך התקווה היא שמעסיקים ייראו את ערך העובדים בחצי השנה ומשם ימשיו להעסקה מלאה.

 

הייחודיות של המודל הבריטי, שהופך אותו לאטרקטיבי עבור הצעירים והמעסיקים הבריטיים כאחד, היא העובדה שהממשלה הבריטית מממנת את ההכשרה של הצעירים ומשלמת את שכרם בתקופת ההתמחות המעשית. במהלך ההתמחות המדינה משלמת את שכר המינימום והמעסיק יכול להחליט אם הוא מוסיף על זה. לממשלה הבריטית עולה הכשרתו של כל אדם כ-4,500 ליש"ט.

 

רועי דויטש, מנכ"ל Jolt רועי דויטש, מנכ"ל Jolt צילום: טל אזולאי

 

 

בישראל לעומת זאת, במצב הנוכחי, השתתפות של מובטל בהתמחות מעשית גוררת פגיעה בזכויותיו לקבלת דמי אבטלה. עקב כך, קשה מאוד לקיים תכניות הכשרה מקצועית שכוללות התמחות מעשית בתוך חברות.

 

״אנחנו מאוד שמחים להודיע על שיתוף הפעולה עם ממשלת בריטניה. מדובר בתוכנית שתכשיר במהירות כמויות גדולות של צעירים מובטלים ותשלב אותם בהתמחות מעשית בקרב חברות הייטק וסטארטאפים״, אומר רועי דויטש, מנכ"ל ומייסד שותף של ג'ולט. "המודל הבריטי שומר על הביטחון הכלכלי של הצעירים, ומצמצם את הסיכון עבור המעסיקים. באופן הזה, ניתן לשלב מחדש בשוק העבודה אלפי צעירים שנפגעו ממשבר הקורונה. אני מקווה שגם ממשלת ישראל והרשויות הרלוונטיות ישכילו לאמץ תכנית הכשרה דומה שתיתן זריקת מרץ למשק הישראלי".

 

ג׳ולט היא חברת סטארטאפ ישראלית שמציעה תכניות הכשרה והסבה לתפקידים שונים בחברות הייטק. בשנים האחרונות החברה פיתחה טכנולוגיות למידה ומערכים אופרטיביים שמאפשרים לה להשיק ולהעביר תכניות שכאלו לכמויות גדולות של תלמידים בכל העולם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x