"אפשר לצפות להרבה יותר תנועה של הון אנושי בין שתי הארצות"
כך אמרה לוסי צ'או היושבת בוועידת ההשקעות ב-World Business Angels Investors Forum ומנהלת את פעילות ההעצמה הנשית של הארגון, באירוע "הזדמנויות כלכליות באיחוד האמירויות" של כלכליסט ובנק לאומי. לדבריה: "בישראל אין מחסור של מפתחי טכנולוגיה. למרות היתרונות התחרותיים, יש הרבה אפשרויות לסינרגיה"
"יש הרבה יתרונות תחרותיים לשתי הארצות, אבל יש גם הרבה הזדמנויות לסינרגיה. דבר אחד שמלהיב אותי במיוחד זה הפן של ההון האנושי, כי לפעמים כאן אנחנו מתקשים למצוא מפתחי טכנולוגיה. בישראל אין מחסור כזה. אני יכולה לצפות להרבה יותר תנועה של הון אנושי בין שתי הארצות".
כך אמרה לוסי צ'או היושבת בוועידת ההשקעות בWorld Business Angels Investors Forum ומנהלת את פעילות ההעצמה הנשית של הארגון במסגרת אירוע האונליין הזדמנויות כלכליות באיחוד האמירויות של כלכליסט ובנק לאומי.
- "אנו דוברים את אותה שפה עסקית ואנו יודעים כיצד לנהל משא ומתן"
- "באמירויות הדור הצעיר מנהל את כספי האבות, ומחפש להשקיע בנכסים חדשים"
- "יש לכם חברות מדהימות וסטארט-אפים מצוינים, נשמח לשיתופי פעלה"
בשיחה עם כתב CTech רון פרידמן הרחיבה צ'או, אזרחית קנדה שחיה כבר 14 שנה בדובאי, על המשמעויות של התחממות היחסים בין שתי המדינות. "תחת כובעי כמשקיעה בהייטק, אני יכולה לומר שיש הבנה והכרה של האקוסיסטם העסקי של ישראל.
זה ידוע שלישראל יש את הכי הרבה יזמי טכנולוגיה ביחס לאוכלוסיה, שזה פנומנלי. כשיצאה ההצהרה, אתה יכול לדמיין את ההתרגשות. מי שיתחיל להניע לפעילות הם היזמים וכמובן המשקיעים, קרנות ההון סיכון", אמרה צ'או. היא הוסיפה שלאחרונה הממשלה אישרה אשרות לעבודה מרחוק בדובאי, החלטה שמעוררת התעניינות רבה בקרב חברות רבות הפועלות בנסיכות.
כשנשאלה על ההזדמנויות והאתגרים שאיחוד האמירויות מציעה לחברות ויזמים זרים בכלל וישראלים בפרט, צ'או ציינה את התמיכה הממשלתית החזקה כגורם משמעותי לחיזוק שוק הטכנולוגיה. "תמיכת הממשלה פה באקוסיסטם הטכנולוגי מאד חשובה ואם מסתכלים על דברים כמו חממות, אקסלורטורים, וחללי עבודה משותפים, יש התמקדות גדולה בעתיד במובן שהמדינה באמת רוצה לתמוך ביזמים שלה וזה מאד מעודד. מבחינת האתגרים, זה לא שונה ממקומות אחרים בכך שזה עדיין קשה לסטארטאפים להשיג גישה למימון ובמיוחד לנשים יזמיות".
במקביל צ'או בחרה להפריך תפיסות מוטעות בנוגע לאפליה מגדרית במדינה המוסלמית. "חצי מתפקידי השרים בממשלה פה באיחוד מאויישים ע"י נשים. נשים היוו 80% מהצוות מדענים של משימת המאדים של האיחוד. האיחוד מדורג במקום 26 בעולם בדירוג השיוויון המגדרי של האו"ם, עלייה של 23 מקומות משנה שעברה", היא ציינה. "יש הרבה הערכות שגויות על מה זה אומר להיות אישה כאן, אבל בעצם יש כאן תמיכה עצומה. רק בחודש שעבר הממשלה הכריזה על שיוון בשכר בין נשים לגברים בשוק הפרטי".
לסיום, צ'או שיתפה בתובנות שלה לגבי מגורים ועבודה בנסיכות. "זה מקום שיקר לחיות בו אז צריכים לעשות את החשבון הכלכלי כשבאים לפה, אבל יש גם יתרונות רבים כמו העובדה שזו מדינה נטולת מס".
מבחינת יזמים שרוצים לעשות עסקים בדובאי, צ'או הדגישה את הזווית החברתית-תרבותית. "חשוב להשקיע בהון החברתי, להשקיע במערכות יחסים עם אנשים כאן ולודא שלאט לאט יכירו אותך, בין אם אתה יזם או איש הון סיכון", היא הוסיפה.