ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"באמירויות הדור הצעיר מנהל את כספי האבות, ומחפש להשקיע בנכסים חדשים"

אובדייה אייטון, דירקטור פיתוח עסקי ב'פרייבט אינבסטמנט גרופ' אמבר בוועידת הזדמנויות כלכליות באיחוד האמירויות של כלכליסט ובנק לאומי, מציע: "אם יש לכם כישורים או מומחיות או מוצר או אפילו השקעה שהולמת את החזון הזה, לכו עם זה. אל תנסו ליצור משהו מחדש אלא השלימו את הקיים"

מעין מנלה 15:3303.11.20

 

"באיחוד האמירויות הדור הצעיר מנהל את כספי האבות, ומחפש להשקיע בנכסים חדשים", כך אמר אובדייה אייטון (Obediah Ayton), דירקטור פיתוח עסקי ב'פרייבט אינבסטמנט גרופ' בוועידת הזדמנויות כלכליות באיחוד האמירויות של כלכליסט ובנק לאומי. "באיחוד האמירויות חושבים 50 שנה קדימה. אם יש לכם כישורים או מומחיות או מוצר או אפילו השקעה שהולמת את החזון הזה, לכו עם זה. אל תנסו ליצור משהו מחדש אלא השלימו את הקיים".

 

לדברי אייטון, "אנשים לא תמיד מבינים שאיחוד האמירויות היא מדינה צעירה שהרבה מהתשתיות בה נבנו רק לפני 45 שנים על ידי כמה מהמשפחות המקומיות. כעת מדובר במשפחות דור שני שמתחילות לנהל כספים לראשונה. לבנים יש הוצאות גדולות יותר אבל גם נקודת מבט שונה לגבי נכסים וכיצד לשמור על הונם המשפחתי. במשפחה שעשתה את הונה ברובו בנכסים 'קשים' – נדל"ן, נפט וגז או תשתיות, עכשיו הבנים מעוניינים להשקיע בנכסים חדשים, בהרבה מקרים טכנולוגיות, שקשה למדי להעריך את שוויין. לכן אנו נרגשים לקראת הקשר החדש עם ישראל מכיוון שאנחנו מצפים למצוא שם את אותם אנשים שהם בעלי ידע רב בתחומים כמו בינה מלאכותית, חקלאות, טכנולוגיות חינוך".

 

 

עובדיה אייטון עובדיה אייטון

 

פרייבט אינבסטמנט גרופ היא תאגיד של המשפחות באיחוד האמירויות שמתמקד בהבאת חברות בינלאומיות לתוך המדינה וכן מנהל כספי ממשל, והשקעות בהרבה מהחברות שנכנסות לשוק.

 

לדברי אייטון הסקטור הציבורי באיחוד האמירויות מתמקד בחקלאות, בריאות, לוגיסטיקה ושרשראות אספקה. "איחוד האמירויות לא רוצה להיות תלוי במדינות אחרות לאספקת מוצרים, ידע ומוחיות רפואיות וכן מערך מומחיות לוגיסטיות על מנת להביא מוצרים ושירותים".

 

הסקטור הפרטי, הוא מסביר, בוחן מה מתיישב בצורה הטובה ביותר עם האינטרסים של הממשל. "לכן, בחקלאות למשל, אנחנו מתחילים לבנות חוות גידול ורטיקליות, אבו דאבי בונה את החממה הגדולה ביותר בעולם, אנחנו מחפשים חברות שמנהלות מתקנים כאלה, בין אם זה בתחום ה-IOT (האינטרנט של הדברים) או בבטיחות מזון. זה יכול להתרחב להרבה

תחומים אחרים וגם בתחום הרפואי, אנחנו מחפשים כל הזמן מומחיות רפואית, מכשירים רפואיים - כל המוצרים והשירותים שניתן לעשות בהם שימוש בבתי החולים כאן.

 

"כמו כן, אנחנו בוחנים לוגיסטיקה ושרשראות אספקה. איחוד האמירויות ודובאי במיוחד מציגות את עצמן כמרכז כדור הארץ, מבחינה לוגיסטית הם מעוניינים בהרבה סחורות שיגיעו לכאן, יעצרו כאן ואז יעברו למקומות אחרים. לכן, מבחינה לוגיסטית אנחנו מחפשים הזדמנויות שיכולות לשפר את הסקטור הזה, בין אם זה בחיסכון של זמן, בלאי או עלויות", סיכם אייטון.

 

העצה שנותן אייטון לישראלים שמגיעים לאיחוד האמירויות היא לא לנסות ליצור דברים מחדש. "איחוד האמריויות הוא איזור של הזדמנויות, אבל בוא לכאן ועבדו עם הממשל, עם התשתית וגם עם החזון שלהם. איחוד האמירויות חושב 50 שנה קדימה. אם יש לכם כישורים או מומחיות או מוצר או אפילו השקעה שהולמת את החזון הזה, לכו עם זה. אל תנסו ליצור משהו מחדש אלא השלימו את הקיים".  

x