המסעדנים מאיימים במלחמה: "סגר בחגים יוביל לפיטורי 25 אלף עובדים נוספים"
במסיבת עיתונאים של ארגוני העצמאים אמרו המסעדנים שמתנגדים לסגר, כי משמעותו היא סגירת אלפי מסעדות ובתי קפה. מנכ"ל איגוד המסעדנים: "נסגרו כבר 2,000 עסקים בחודשי הקורונה - וייסגרו 2,000 נוספים". לדבריו: "רבים מהמסעדנים טרם קיבלו את פיצויים של מרץ ואפריל מהמדינה, והם מדממים"
המסעדנים מתנגדים לסגר בחגים ומאיימים להלחם על פרנסתם. במסיבת עיתונאים של ארגוני העצמאים שנערכה בתל אביב אמרו המסעדנים כי סגר נוסף יוביל לסגירה של אלפי מסעדות ובתי קפה נוספים ולפיטורים של עשרות אלפי עובדים מתעשיית המסעדנות.
- השף מאיר אדוני: "אנחנו פיונים במשחק פוליטי"
- "לא סעודה אחרונה": מסעדנים נגד סגירת עסקיהם החל משלישי
- מסעדנים נגד הממשלה: "לא נסגור בסופ"ש; נילחם על העסקים שלנו - גם אם נהפוך לעבריינים"
בשיחה לכלכליסט אמר שי ברמן מנכ"ל איגוד המסעדנים: "נכנסנו למשבר הקורונה עם 14 אלף עסקים – מסעדנות, בתי קפה וברים - ונסגרו כבר 2,000 עסקים בחודשי הקורונה. נכנסנו למשבר עם 203 אלף עובדים וכרגע אנחנו מעסיקים 120 אלף עובדים בלבד. אנחנו צופים שסגר, גם אם יהיה קצר בתקופת החגים, יביא לסגירה מיידית של עוד 2,000 עסקים מתחחום המסעדנות כי העסקים שלנו מדממים ובעלי העסקים כבר מבינים שהמדינה לא תפצה אותם".
לדבריו, "סגר נוסף יוביל לפיטורים או יציאה לחל"ת של 25 אלף עובדים נוספים. ברמן מוסיף כי "רבים מהמסעדנים טרם קיבלו את פיצויים של מרץ ואפריל מהמדינה, ולכן הם מגיעים מדממים לסגר הנוסף הזה. כ- 6-7% מכלל העסקים במדינה לא קיבלו פיצוי ורובם הן מסעדות".
תומר מור, מנכ״ל מסעדנים חזקים ביחד, אמר במסיבת העיתונאים כי "מסעדני ישראל, בעלי בתי הקפה והברים, מתנגדים בתוקף לסגר החגים המתוכנן אשר ישבית מדינה שלמה ויפגע אנושות בפרנסתם של רבע מליון עובדים ויחזיר אותנו למציאות כלכלית קשה.
"חורבן התעשייה"
"המדינה יודעת מהם מוקדי ההדבקה המרכזיים ובאיזה מגזרים. הבחירה לפגוע במגזר המסעדות בתי הקפה והברים על ידי סגר תוביל לחורבן של התעשייה הזו. שילמנו מחיר יקר בסגר של הגל הראשון ונאבק בהחלטה זו כי חייבים לשמור על פרנסתנו והפרנסה של העובדים שלנו ומשפחותיהם. המדינה הוכיחה שאת כספי הפיצויים לתעשיית המסעדות היא לא יודעת להעביר בזמן הנדרש ולכן לרבים מהעסקים בענף לא תהיה ברירה אלא להשאר פתוחים".
בחודשים האחרונים נסגרו לא מעט מוסדות קולינריים ידועים שטרם נפתחו. בין היתר, הבראסרי, אחד העסקים הכי מצליחים בתל אביב, ש-50 עובדיו נכנסו לבידוד ומאז נשאר סגור. לפני כיומיים נסגר קפה נואר בתל אביב בעקבות הודעה על כניסת עובדים רבים מהמסעדה לבידוד, חיים כהן סגר את מסעדת דיקסי שטרם נפתחה, מאיר אדוני סגר שתי מסעדות במלון קרלטון, והיום נסגר גם קפה קדוש, מוסד ירושלמי, לאחר שכל העובדים נכנסו לבידוד.
אחת הבעיות הגדולות של ענף המסעדנות וגם של ענף הקמעונאות היא חוסר היכולת למצוא עובדים. מרבית העובדים שהוצאו לחל"ת מעדיפים להמשיך לקבל שכר מהמדינה ומסרבים לעבוד. "בגלל תוכנית החל"ת, העובד יכול לשבת בבית ולקבל 70% מהשכר. אז למה שיעבוד", מסביר ברמן.
"עובדים שלנו באים אלינו ומבקשים שנשלם להם בשחור כדי שיחזרו לעבוד. אני מדבר על מלצרים, טבחים, כל שרשרת השירות של המסעדנות. החל"ת זה העניין הכי גדול וזה הפלופ הענק של הממשלה. מגדלים פה דור של מובטלים, ואנחנו באמת לא מוצאים עובדים. הוצאנו את רוב העובדין לחל"ת, לא פיטרנו אותם, והם מסרבים לחזור בגלל הארכת החל"ת על ידי המדינה. הם מסרבים לחזור לעבודה".