השלכות הקורונה: המדינה תעניק 1,000 שקל לכל עסק שיתחבר לסיבים אופטיים
התמרוץ, שתקציבו הכולל עומד על 20 מיליון שקל, יינתן משבוע הבא לעצמאים, עסקים קטנים ועמותות; העלות החודשית של שירות סיב אופטי עומדת על 110-120 שקל בחודש, כך שהמענק מכסה תשלום עבור 8-9 חודשים
- הפוליטיקה של הנדל: מתנה החזר כספים לגופי השידור בהפקת תוכן בנושא התיישבות
- מפת הסיבים החדשה: תוכנית הנדל תאט את הפריסה
- פריצת דרך בפריסת סיבים אופטיים: החברות יחויבו לפרוס במשותף, העלויות יוזלו
"ההתמודדות עם נגיף הקורונה ברמה הכלל עולמית ובישראל בפרט, הבליטה את הצורך בקיומן של תשתיות תקשורת איכותיות, מהירות ואמינות, שיאפשרו עבודה מרחוק במגוון ענפי משק" נכתב בתקנון התכנית. "השימוש בטכנולוגיה תסייע לעסקים לקיים ולהרחיב את פעילות עסקית באופן דיגיטלי".
תקציבה הכולל של התכנית עומד על 20 מיליון שקל, כך שכ-20 אלף עסקים צפויים לקבל את המענק. בתקנון התכנית מצוין כי "מענק יינתן רק עבור חיבור לתשתית סיב אופטי בעלות חודשית שאינה עולה על 250 שקל". עם זאת, העלות החודשית של שירות סיב אופטי במהירות 1,000 מגה עומדת כיום על בין 110-120 שקל בחודש כולל נתב אינטרנט, כך שהמענק מכסה תשלום עבור 8-9 חודשים. המענק יינתן באופן רטרואקטיבי כנגד הצגת חשבוניות.
החיבור לשירות האינטרנט המהיר יוכל להיעשות רק באזורים בהם נפרסו סיבים אופטיים. ניתן לבדוק זאת מול החברות המציעות כיום שירות סיבים: פרטנר, סלקום, אקספון 018, 019 מובייל, הלו 015 ועמית נט. התכנית בין היתר מבקשת לעודד את הביקוש לשירות סיבים, שכן למרות שכ-800 אלף ממשקי הבית בישראל (30%) חוברו לתשתית, רק כ-150 אלף (6%) מנויים ומשלמים בפועל.
העסקים שרשאים להגיש בקשה כוללים בין השאר: עצמאים ועסקים קטנים, עמותות עם פעילות עסקית, עסקים שמעסיקים עד 100 עובדים ועסקים עם מחזור שנתי של עד 100 מיליון שקל. על בית העסק לבצע בדיקת זכאות באתר הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים (עד לסוף ספטמבר) ולאחר החיבור לתשתית סיבים להגיש בקשה לקבלת המענק – שתיפתח כאמור בשבוע הבא. הסיוע יהיה עבור כל חיבור שבוצע החל מה-20 באפריל השנה ועד למוקדם מבין השניים: מימוש מלא של התקציב או עד ה-1 בנובמבר השנה.