$
השקעות ומימון

במיוחד אחרי הקורונה: בחברת אגי גרופ נשארים עם הרגליים על הקרקע

במציאות הכלכלית השברירית שנכפתה על המשק, מספק ענף ההשקעה בקרקעות הזדמנות גם לבעלי הון עצמי צנוע. "אנשים משנים גישה - במקום לתת לכסף לשכב בבנק, הם משריינים לעצמם בטוחה לתקופות קשות – וקרקע זו אופציה מצוינת", מסבירים בחברת אגי גרופ

רונן ניב 09:1115.06.20

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

 

את עוצמת הפגיעה של משבר הקורונה בכלכלה הישראלית עוד מוקדם בשלב זה לנתח, אבל כבר עכשיו ברור לכולם כי פעילים בענפים רבים במשק יאלצו להסתגל לכללי משחק חדשים. בין אלה המוני משקיעים שנכוו בשוק ההון התנודתי ופונים כעת לאפיקים שקולים ויציבים יותר.

 

אפיק אחד כזה, שכבר הוכיח חוסן בהתמודדות מול משברים, הוא הנדל"ן, שנהנה מביקוש קשיח שעתיד לדעת כל המומחים רק להתגבר. ניתוח יסודי של שוק הנדל"ן המקומי מלמד כי לאורך השנים נרשמו בו עליות מחירים משמעותיות, וכאשר מביאים בחשבון את הפער הקיים נכון להיום בין היצע וביקוש, ואת קצב התחלות הבנייה שרחוק מלהדביק את היעדים הממשלתיים, הרי שלא מפתיע כי דווקא בתקופה הנוכחית הוא מהווה אלטרנטיבת השקעה אטרקטיבית.

ירידה נוספת ברזולוציות מגלה כי אחד מענפי הנדל"ן הכי חמים היום הוא ענף ההשקעה בקרקעות, המאפשר גם לבעלי הון עצמי צנוע להגיע לנכס, עניין משמעותי במיוחד במציאות הכלכלית השברירית של עידן הפוסט-קורונה.
קרקע חקלאית בשרון. "תנועה ערה על משקיעים לעבר ענף הקרקעות" קרקע חקלאית בשרון. "תנועה ערה על משקיעים לעבר ענף הקרקעות" צילום: דנה קופל

 

את הרוח הגבית לענף ההשקעה בקרקעות מספקות התחזיות באשר לגידול העתידי באוכלוסיית המדינה. לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס), בעוד כשני עשורים צפוי מספר תושבי ישראל לחצות את ה-13 מיליון. כאשר מוסיפים לכך את ייעדי הבנייה שהציבה המדינה – התוכנית האסטרטגית לדיור קבעה רף לבניית 1.5 מיליון דירות חדשות עד 2040 – נראה כי הפשרה של קרקעות חקלאיות בהיקפים נרחבים היא רק עניין של זמן.

 

מודל השקעה ייחודי

את הנגשת תחום ההשקעה בקרקעות לפלחי אוכלוסייה מגוונים לקחה על עצמה אגי גרופ – השקעות נדל"ן (AGI GROUP), אחת החברות המנוסות בענף, שגם בימי הקורונה המשיכה בשגרת הפעילות ואף הרחיבה את אחיזתה בקרקעות נוספות.

 

"'האני מאמין' שלנו הוא להכיר את הענף הזה לציבור ולתת לו את האפשרות להשקיע יחד איתנו", אומרים בחברה, שם פיתחו מודל השקעה ייחודי ש"פותח לכל אחד את הדלת ליחידת קרקע הרשומה על שמו בטאבו".

 

אז איך זה עובד בפועל? הקונספט הוא פשוט: להתאים לכל לקוח השקעה בהתאם ליכולותיו הפיננסיות, כשההחזר החודשי מתחיל מסכום של 1,500 שקל ונפרס על פני 60 תשלומים. "משבר הקורונה גרם להרבה מאוד משקיעים להדק את החגורה ולחשוב פעמיים לפני כל הוצאה כספית", מסבירים בחברה. "המודל שלנו מאפשר להם להשקיע מבלי שיידרשו להוצאה חודשית כבדה. לקח נוסף שהביא עימו משבר הקורונה, נוגע לחשיבות של נכס ליום סגריר. אנחנו רואים שיותר ויותר אנשים מחשבים היום מסלול מחדש: במקום לתת לכסף שלהם להמשיך לשכב בבנק, הם משנים גישה ופועלים לשריין לעצמם בטוחה לתקופות קשות – וקרקע זו אופציה מצוינת. 

 

"ההשקעה האידאלית בקרקעות היא בנקודת הפתיחה, עוד לפני ההפשרה ובטח שלפני קבלת ההיתרים. באופן הזה ניתן למקסם את ההשקעה וליהנות מעלייה מטאורית בערך הקרקע. אלא שתהליך כזה מחייב ליווי צמוד ומקצועי מצד חברה שמכירה את התחום על כל נגזרותיו, ולא פחות חשוב – מתנהלת בשקיפות ומספקת מענה רציף ומיידי ללקוחות שלה". 

 

"עוד לפני שבכלל שיתוף הפעולה יוצא לדרך, אנו מקפידים לשים את כל המידע באופן ברור וגלוי על השולחן", מדגישים בחברה, "וכמובן להציג דו"ח שמאי על פי תקן 22, המספק תמונת מצב באשר לסטטוס התכנוני והמשפטי של כל קרקע שתחת אחריותנו".

ראשון לציון. מרכזת התעניינות נרחבת בקרב הפעילים בשוק הנדל"ן ראשון לציון. מרכזת התעניינות נרחבת בקרב הפעילים בשוק הנדל"ן צילום: ישראל פרקר, מתוך אתר פיקיויקי

 

גם חדרה גם גדרה

לאורך השנים בנתה לה אגי גרופ מוניטין של חברה המתמחה בזיהוי קרקעות בעלות פוטנציאל השבחה גבוה – כך לדוגמה, הקרקעות בפארק הים בבת ים – אשר רשמו במהלך העשור האחרון זינוק של מאות אחוזים בערכן. כיום משווקת החברה קרקעות בשורה של מוקדי צמיחה ברחבי הארץ דוגמת חדרה, ראשון לציון, גדרה ויקנעם. מדובר ביחידות שטח קטנות כגדולות (של יותר מדונם), בהתאם לדרישה ולצרכים.

 

בחדרה מתמקדת אגי גרופ במתחם 24, הממוקם ממערב לכביש 4 ומזרחית ליער חדרה. במתחם צפויה לקום אחת משכונות הדגל של העיר, עם כ-3,500 יחידות דיור, בתי ספר וגני ילדים, מוסדות ציבור, שטחים פתוחים ואזורי מסחר ותעסוקה. התוכנית לשכונה כבר אושרה במסגרת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, והיום היא נמצאת על שולחנה של הוועדה המחוזית. קרקע במתחם מוצעת מסכום התחלתי של 350 אלף שקל.

 

עיר נוספת בה פועלת אגי גרופ וזוכה בשנים האחרונות לתשומת לב נרחבת בקרב השחקנים בשוק הנדל"ן היא ראשון לציון. בעיר היין, המבקשת להפוך לשלישית בגודלה בישראל ולמרכז התעסוקתי השני בחשיבותו, מציעה החברה קרקעות במרכז העיר מסכום התחלתי של 180 אלף שקל. גם ביקנעם, מי שכבר זכתה לכינוי המחייב כבירת ההיי-טק של הצפון ונמצאת בתנופת פיתוח גדולה, ידעה החברה לפעול מבעוד מועד, והיא מציעה קרקעות מסכום התחלתי של 100 אלף שקל בלבד. בסכום התחלתי דומה ניתן יהיה לרכוש יחידות שטח גם בגדרה, עוד יישוב שנהנה בשנתיים האחרונות מעלייה בערך הדירות שבתחומו.

 

"אלו הן קרקעות שאנחנו מאוד מאמינים בהן, ולכן החברה לא מוכרת את כולן אלא משאירה נתח גם לעצמה", מדגישים באגי גרופ. "בדרך הזו אנו גם מספקים ביטחון למשקיעים שלנו, שמבינים שכולנו באותה הסירה. כבר היום, ובעקבות מגפת הקורונה, אנו מזהים תנועה ערה של משקיעים לעבר ענף הקרקעות, ולנו אין בכלל ספק שהיא רק תמשיך לצבור תאוצה".

 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

 

פאנל התחדשות עירונית בחולון
"תקווה למשפחות הוותיקות": מוטי ששון ועו"ד יוסי אומיד על מהפכת ההתחדשות בחולון
ראיון עם דליה עסיס שמאית המקרקעין ומתכננת הערים
דליה עסיס: "גביית היטל השבחה בסמיכות לרכבת הקלה – ענישה כפולה של בעלי הנכסים"
עוד בזירת הנדל"ן