למה לכחול לבן אין נציגים בוועדת הקורונה של הכנסת?
מתוך 15 חברי הכנסת של כחול לבן, 12 מכהנים כשרים, וכך שלושה חברי כנסת "חופשיים" מאיישים שמונה ועדות מתוך ה-18 הקיימות
כחול לבן נכנסה לממשלה בטענה שמדובר במצב חירום בעקבות משבר הקורונה - אז מדוע אין לה חברים בוועדת הקורונה של הכנסת? על פי פרוטוקול הוועדה המסדרת מה-27 במאי, לכחול לבן הוקצו שני מקומות בוועדה, אך הם טרם אוישו. לפני כניסת כחול לבן לממשלה, כיהנה חברת הכנסת מיקי חיימוביץ' בוועדה המיוחדת להתמודדות עם הקורונה.
- ועדת הקורונה ממליצה: להקים רשות לאומית לשעת משבר
- פעילים בכחול לבן: נגיש תביעה נגד בני גנץ - "הפרת הבטחת יסוד מהותית"
- להעדיף תוצרת חקלאית מקומית זו לא רק סיסמה
הסיבה המרכזית לכך שאין כרגע נציגים מכחול לבן בוועדת הקורונה היא שלכחול לבן פשוט לא נשארו חברי כנסת כדי לכהן בוועדות. מתוך 15 חברי הכנסת של המפלגה, 12 מכהנים כשרים והתוצאה היא שנשארו למפלגה רק שלושה חברי כנסת שיכולים לאייש את הוועדות השונות: איתן גינזבורג, מיקי חיימוביץ' ורם שפע. המחסור של כחול לבן בחברי הכנסת בא לידי ביטוי בכך שחברי הכנסת "החופשיים" שלה מכהנים בלפחות שתי וועדות, כאשר איתן גינזבורג מכהן בארבע וועדות.
זאת ועוד, המחסור בחברי כנסת גורם לכך שלמפלגה השנייה בגודלה בקואליציה יכולה לאייש רק שמונה ועדות מתוך 18 הקיימות (12 ועדות קבועות ו-6 וועדות מיוחדות) - אחת מהן היא כאמור וועדת הקורונה. ועדות נוספות שבהן אין לכחול לבן נציגות היא ועדת הכלכלה, ועדת העבודה, הרווחה והבריאות והוועדה המיוחדת לפיקוח על הקרן לניהול הכנסות מהיטל על גז ונפט.
בניגוד לכחול לבן, לשאר מפלגות הקואליציה יש מספיק חברי כנסת ביחס לגודלן. לליכוד יש 18 חברי כנסת "חופשיים" שיכולים לחלק ביניהם את נטל העבודה הפרלמנטרית, לש"ס יש חמישה חברי כנסת "חופשיים" וליהדות התורה ארבעה חברי כנסת "חופשיים". המשמעות היא שלכחול לבן יהיה הרבה יותר קשה לבצע את המחויבויות הפרלמנטריות שלה.
בוועדת הקורונה מכהנים יפעת שאשא ביטון וקטרין שטרית מהליכוד, יואל רזבוזוב ומיקי לוי מיש עתיד-תל"ם, מרב מיכאלי מהעבודה, אופיר סופר מימינה, יוליה מלינובסקי מישראל ביתנו ומשה אבוטבול מש"ס.
לא ניתן היה להשיג את תגובת כחול-לבן
חברי הכנסת החופשיים בקואליציה