אחרי תוצאות שיא ברבעון, הבעיה של זום היא הצפנה לשיחות הווידאו שלה
מנכ''ל והחברה הודיע שהצפנה מלאה מקצה לקצה תהיה זמינה אך ורק ללקוחות משלמים. כלומר, חלק ניכר ממשתמשיה, שברובם מתחברים דרך הגרסה החינמית של האפליקציה ושמוגבלת לזמן שיחה של כ-40 דקות, אינם מוגנים באופן מלא
זום דיווחה אמש (ג') על הכנסות החברה לרבעון הראשון 2020 שהסתכמו בכ-328 מיליון דולר, זינוק של 169% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. החברה גם דיווחה על רווח למניה של 0.20 דולר זאת בעוד בוול סטריט ציפו להכנסות של כ-202 מיליון דולר ורווח למניה של כ-0.09 דולר.
- Zoom תחזק את הצפנת שיחות הווידאו של מארחים בתשלום
- הגולשים הסינים נפרדים משימוש ב-Zoom בחינם
- אחרי מיקרוסופט, זום ופייסבוק - גוגל מאפשרת שימוש בחינם ב-Meet
הרווח הנקי עמד על כ-27 מיליון דולר לעומת כ-200 אלף דולר ברבעון הראשון של 2019. בהשוואה לרבעון הקודם, עסקי החברה צמחו בכ-78% וקצב הגידול ממשיך במלוא המרץ.
ואולם למרות המספרים המרשימים לזום יש כעת שני אתגרים ממשיים עימם תצטרך להתמודד. ראשית, הגידול האדיר בהכנסות מעיד שהיקף השימוש גדל גם הוא בהתאם מה שדורש הגדלה של תשתיות מחשוב הענן שהחברה משכירה מ-AWS ומחברות נוספות כדי לעמוד בביקוש העצום.
על פי נתוני חברת המחקר Apptopia, אפליקציית המובייל לבדה משמשת כ-173 מיליון משתמשים נכון לסוף מאי זאת לעומת כ-14 מיליון משתמשים בתחילת מרץ. התוצאה היא הצטמקות של שולי הרווח הגולמיים שלה מ-82.7% ברבעון הקודם לכ-68.4% כעת. עם זאת החברה מעריכה שהיא תוכל להחזיר את המספר ליותר מ-70% ואף אולי להגיע לכ-75% ברבעון הקרוב, כך על פי דברי סמנכ''ל הכספים שלה קלי סטקלברג במהלך שיחת ועידה עם המשקיעים הלילה.
אך אלה אולי צרות של עשירים. הבעיה היותר חמורה של זום תהיה הכנסת הצפנה לשיחות הווידאו שלה. החברה כבר ספגה לא מעט ביקורת על הטיפול לוקה בחסר באבטחת המשתמשים שלה. כעת לאחר שהודיעה לפני כחודשיים על הוספה של הצפנה לשיחות, מתברר שהמהלך יותר מורכב ממה שציפו לו. בניגוד למשל לווטסאפ או לשירותי וידאו צ'ט אחרים, כגון זה של גוגל, ההצפנה של השיחות וידאו בזום מוגבלות. החברה אמנם מצפינה את התעבורה בכל מקרה, אך היא לא עושה זאת מקצה לקצה בגרסה החינמית שלה.
למעשה, מנכ''ל ומייסד החברה אריק יואן הודיע היום (ד') שהצפנה מלאה מקצה לקצה תהיה זמינה אך ורק ללקוחות משלמים. זאת אומרת שחלק ניכר ממשתמשיה, שברובם מתחברים דרך הגרסה החינמית של האפליקציה ושמוגבלת לזמן שיחה של כ-40 דקות, אינם מוגנים באופן מלא. כך למשל אם האקר מחדיר נוזקת ריגול למחשב של משתמש חינמי הוא עדיין יכול, תיאורטית, להקליט את השיחה. מדובר בהחלטה מכוונת. החברה מעוניינת לאפשר לרשויות גישה למידע אם היא תידרש לכך על ידי בית משפט. בהתחשב בכך שהייעוד שלה הוא קהל מקצועי ברובו, אפשר להבין את ההחלטה גם אם לא מסכימים עימה.
הגישה של זום היא לא לאפשר לפלטפורמה שלה להפוך למתחרה של ווטסאפ או טלגרם. היא גם לא מעוניינת לראות גורמים בעייתיים שעשויים לנצל אותה לפעילות פלילית. אלכס סטאמוס, מי שכיהן בעבר כסמנכ''ל האבטחה של פייסבוק והפך ליועץ האבטחה הבכיר של זום צייץ שהחברה מתמודדת עם בעיות אבטחה, כגון הפרה של פגישות על ידי משתתפים לא קרואים, פעילות שכבר זכתה לכינוי Zoombombing או "פיצוץ זום".
אלה כוללים הסתננות לשיחות ועידה והפרתן לעיתים כמשחק ולעיתים באופן שגובל בפלילים. כמו למשל שידור של תכנים מיניים בשיחות שכוללות ילדים או העלאה של תכנים גזעניים בשיחות פרטיות של ארגון יהודי כפי שקרה בחודשים האחרונים. כאמור, מדובר בבעיה שבזום מנסים למנוע בין היתר על ידי כך שמשתתפי שיחות יוכלו להיות מזוהים. עם זאת הצפנה מקצה לקצה אינה זמינה עדיין והמנכ''ל יואן הודה שאין עדיין תאריך להטמעתה בפלטפורמה שלה.