ארה"ב תשקיע 1.2 מיליארד דולר בפיתוח חיסון לקורונה בבריטניה - ותקבל 300 מיליון מנות
הממשל האמריקאי ישתתף במימון ניסוי שיבצעו אסטרה זנקה ואוניברסיטת אוקספורד בקיץ בקרב 30 אלף מתנדבים; עם זאת בחברת התרופות הדגישו כי ישנה סבירות שהחיסון כלל לא יעבוד, וכי הם מחכים לתוצאות של ניסוי מוקדם
ארה"ב תזרים 1.2 מיליארד דולר ליצרנית התרופות אסטרה זנקה (AstraZeneca) כדי לסייע במציאת חיסון לקורונה. לפי הודעת הממשל, ארה"ב גם הבטיחה לעצמה 300 מיליון מנות מהחיסון.
- החברה שהקפיצה את וול סטריט בגלל ניסוי חיובי בחיסון לקורונה - והקשר הישראלי
- בריטניה: "נוכל לספק חיסונים ל-30 מיליון אזרחים במדינה עד ספטמבר"
- ממשלת צרפת נגד סאנופי: "הבטחתה לארה"ב לקבל ראשונה חיסון לקורונה לא מקובלת"
ההשקעה מאפשרת את קיומו הפוטנציאלי של ניסוי קליני בקיץ, שבו ישתתפו 30 אלף מתנדבים, והיא מעניקה דחיפה למאמצי החברה הבריטית לפיתוח חיסון. בשלב זה כמאה חברות ברחבי העולם עובדות באופן פעיל על פיתוח חיסון.
שר הבריאות האמריקאי אלכס אזר אמר כי הוא מקווה שהמנות הראשונות של החיסון, שמפותח בשיתוף עם אוניברסיטת אוקספורד בבריטניה, יהיו זמינות עד אוקטובר, ושההזמנה כולה תושלם עד תחילת 2021.
עם זאת, בחברת התרופות הדגישו כי ישנה סבירות שהחיסון כלל לא יעבוד, והם עדיין מחכים לתוצאות של ניסוי מוקדם שנערך בדרום אנגליה, ורק לאחר מכן יוכלו להתקדם לניסוי רחב היקף.
בינתיים אין טיפול או חיסון מאושר לקורונה, וההערכה היא כי פיתוח טיפול בטוח ויעיל ייארך עוד 12 עד 18 חודשים לפחות.
לפי ההסכם, זרוע חקר הביו רפואה של הממשל האמריקאי (BARDA) תשלם 1.2 מיליארד דולר לתמיכה במחקרים קליניים מתקדמים ופעילויות פיתוח אחרות, בהן ייצור המוני, וזאת על מנת לזרז את הפיתוח והייצור של החיסון. אסטרה זנקה כבר חתמה על חוזה מול הממשלה הבריטית, לפיו תספק 100 מיליון מנות לממלכה. לפי הצהרת החברה, במידה שהניסויים יצליחו הם מקווים לספק מיליארד מנות השנה ובשנה הבאה.
גם יריבותיה, בהן פייזר, ג'ונסון אנד ג'ונסון וסאנופי בשיתוף GSK נמצאות בשלבים שונים של פיתוח חיסון. בנוסף, חברת הביוטק האמריקאית מודרנה דיווחה השבוע על תוצאות ניסוי ראשוני בחיסון שהצליח לייצר נוגדנים במשתתפים. שיתוף הפעולה בין GSK לסאנופי, ישתמש בטכנולוגיית האדג'ובנט הייחודית של GSK למצבי פנדמיה אשר תסייע להגביר את התגובה החיסונית של החיסון ואף תאפשר ייצור כמויות גדולות יותר מהחיסון.