$
קורונה

ממשלת צרפת נגד סאנופי: "הבטחתה לארה"ב לקבל ראשונה חיסון לקורונה לא מקובלת"

מנכ"ל ענקית התרופות הצרפתית עורר את זעמה של פריז, לאחר שאמר כי לארה"ב יש את הזכות לקבל ראשונה את החיסון מאחר שסיפקה את המימון הראשוני לפיתוח. הנשיא מקרון: "לא משהו שאמור להיות נתון לחוקי השוק". סאנופי: "העדיפות לארה"ב היא רק בנוגע לחיסון שנייצר בארה"ב"

שירות כלכליסט 16:3316.05.20
ממשלת צרפת זימנה את מנכ"ל חברת התרופות סאנופי פול הדסון לשיחת הבהרה. זאת, לאחר שאמר כי ארה"ב תהיה הראשונה לקבל את החיסון לקורונה, אם החברה תצליח לפתח אותו.  

הדסון הצליח להכעיס את מנהיגי צרפת לאחר שבריאיון שנתן ביום רביעי לסוכנות הידיעות בלומברג אמר כי לארה"ב יש את הזכות לקבל את החיסון ראשונה מאיר שהיא סיפקה את המימון הראשוני לפיתוח. "לממשל האמריקאי יש את הזכות להזמנה המוקדמת הגדולה ביותר כי היא השקיעה בפיתוח", אמר הדסון בריאיון. עוד הוסיף כי הציפייה בארה"ב היא "שאם הם עזרו לייצר את המנות שבסיכון, הם יקבלו אותן ראשונים".  

נשיא צרפת עמנואל מקרון נשיא צרפת עמנואל מקרון צילום: רויטרס

 

אולם נשיא צרפת עמנואל מקרון מסר בתגובה כי יש להתייחס לכל חיסון לקורונה "כדבר חיובי לעולם ולא כמשהו שנתון לחוקי השוק". גם סגנית שר האוצר הצרפתי אגנס פנייה-ראושה הגיבה על הדברים: "זה לא מקובל עלינו שסאנופי תשמור את החיסון, אם תצליח לפתח אותו, למדינה כזו או אחרת מסיבות פיננסיות".

 

עם זאת, דובר סאנופי מסר כי דבריו של הדסון לא הובנו בצורה נכונה. לדבריו, העדיפות לארה"ב היא רק בנוגע לחיסון שתייצר סאנופי בארה"ב, ובחברה מתכוונים לייצר חיסון בהקדם האפשרי בכל המדינות שבהן היא פועלת. "הייצור של חיסון במהירות ובכמויות גדולות דורש הון שאפשר להשיג רק בסיוע כספים ממשלתיים. זה מה שקרה בארה"ב", הדגיש.

 

לפי סאנופי, הם חתמו על הסכם עם US Biomedical Advanced Research ורשות הפיתוח (BARDA) למימון בגובה של כמה מאות מיליוני דולרים, מתוכם כבר קיבלו 350 מיליון דולר. "באירופה הדיונים בעניין עדיין נמשכים", הוסיף הדובר.

 

סאנופי נחשבת לאחת השחקניות הגדולות בקרב עשרות החברות שמנסות לפתח חיסון למחלה. לפי חלק מהמומחים, מציאת חיסון היא הדרך היחידה להבטיח פתיחה בטוחה מחדש של הכלכלות.

 

סאנופי פועלת בצרפת וב-31 מדינות נוספות ברחבי העולם. בבריטניה חברה סאנופי בחודש שעבר לחברת התרופה GSK כחלק מהמאמצים לפתח חיסון. החברות מתכוונות לפצוח בשלב הראשון של ניסויים קליניים במחצית השנייה של השנה. אם הניסוי יצלח, הכוונה היא לייצר חיסון שיהיה זמין במחצית השנייה של 2021.

x