$
קורונה

בריטניה: "נוכל לספק חיסונים ל-30 מיליון אזרחים במדינה עד ספטמבר"

הממשלה הבריטית תולה תקוות בחיסונים שמפתחים מכוני המחקר באוניברסיטת אוקספורד; חברת אסטרהזנקה, השותפה בפיתוח, הבהירה: "פועלים להבטיח גישה הוגנת ושווה ברחבי העולם"

שירות כלכליסט 20:2318.05.20

אופטימיות בלונדון: ממשלת בריטניה מקווה שכבר בספטמבר הקרוב תוכל לספק חיסון נגד קורונה ל-30 מיליון מתושבי המדינה.

 

לפי הודעה שפרסמה הממשלה, בריטניה צפויה להיות המדינה הראשונה עם גישה לחיסונים שמפתחים מכוני המחקר באוניברסיטת אוקספורד, במקרה שאלה אכן יעברו בהצלחה את הניסויים הקליניים.

 

שר העסקים אלוק שארמה הודיעה על מימון נוסף של 65.5 מיליון פאונד למימון הפעילות של הפרויקט המיוחד באוקספורד, ואמר שאסטרהזנקה, השותפה בפרויקט, תוכל לייצר במהירות 30 מיליון חיסונים עבור הבריטים.

 

אוניברסיטת אוקספורד הודיעה באפריל כי התקשרה בהסכם רישיון עם ענקית הפארמה אסטרהזנקה (AstraZeneca), במסגרתו תקבל החברה הבריטית את האחריות לייצור ולהפצת החיסון ברחבי העולם.

 

החיסון הניסיוני באוקספורד החיסון הניסיוני באוקספורד צילום: גטי אימג'ס

 

אסטרהזנקה הבהירה בתגובה להודעת השר כי החברה פועלת על מנת להגיע להסכמות על הסכמי אספקה גם עם מדינות נוספות וארגונים בינלאומיים, וזאת "על מנת להבטיח גישה הוגנת ושווה ברחבי העולם".

 

הקבוצה הפועלת באוקספורד (Oxford Vaccine Group) החלה לבצע ניסויים קליניים בבני אדם ב-24 באפריל, ובהודעה שפורסמה אז מטעם אסטרהזנקה נאמר שהקבוצה תדע כבר ביולי האם החיסון שלה יעיל, ומשיג את היעד של מניעת הדבקה.

 

מול האופטימיות של ממשלת בריטניה, רוב המומחים בתחום מסכימים שייקח בין 12 ל-18 חודשים לפני שחיסון בטוח יופץ ברחבי העולם.

 

מנהיגים של מדינות שונות, לצד ארגונים רפואיים, הביעו חשש כי מחלוקות בשאלת החיסונים עלולות להידרדר במהירות למתיחות גיאופוליטית עולמית. בעניין זה אמר השבוע ראש ממשלת צרפת אדואר פיליפ שעיקרון הגישה השווה לחיסונים אינו נתון למו"מ - לאחר שמנכ"ל סאנופי פול האדסון אמר בראיון לבלומברג שלארה"ב תהיה זכות ראשונים בהזמנה מוקדמת של החיסונים הפוטנציאליים שלה, אם אכן תצליח לפתח חיסון, מכיוון שארה"ב היא זו ש"מושקעת בלקחת על עצמה את הסיכון".

x