ספרים לבידוד: כך מתכוננת רשת ספרים בריטית לפתיחת החנויות
לקוחות רשת ווטרסטונס יתבקשו להניח בעגלה ספרים שנגעו בהם ולא רכשו אותם והם יאוחסנו למשך 72 שעות לפני שיוחזרו למדפים. הרשת מתכוונת גם להתקין חוצצים מפרספקס לפני הקופות ותגביל את מספר הלקוחות בחנות
רשת חנויות הספרים הבריטית ווטרסטונס מתכוננת לאפשרות שתוכל לפתוח מחדש את הסניפים שלה ברחבי הממלכה, ולשם כך מתכוונת לשים בבידוד ספרים שלקוחות נגעו בהם. לפי מנכ"ל הרשת ג'יימס דאונט, הלקוחות יתבקשו להניח בעגלה מיוחדת ספרים שנגעו בהם ולא רכשו בסופו של דבר. אותם הספרים יאוחסנו למשך 72 שעות לפני שיוחזרו למדפים. הצעדים הללו נועדו להגן על הלקוחות מהתפשטות הקורונה. דאונט ציין כי לפי המידע שהועבר לו הנגיף לא שורד זמן רב על אריזות קרטון או נייר, אך בכל זאת החליטו לנקוט בצעדי הזהירות.
- הקורונה הוגדרה מגפה עולמית, אבל פגעה בעיקר ב-10 מדינות
- הקלות בבריטניה: מותר להשתזף בפארקים, להתעמל ולטייל במכונית
- בריטניה: "נוכל לספק חיסונים ל-30 מיליון אזרחים במדינה עד ספטמבר"
צעדים נוספים שברשת מתכוונים לאמץ על מנת לשמור על העובדים והלקוחות ולעמוד בדרישות הריחוק החברתי שהציבה הממשלה, כוללים התקנת חוצצים מפרספקס לפני הקופות, הגבלות על מספר הלקוחות בחנות וסגירת בתי הקפה הצמודים.
חנויות הספרים בבריטניה נסגרו בסוף מרץ כחלק מצעדי הסגר עליהם הכריזה הממשלה שכללו גם סגירת מקומות בילוי. כתוצאה מכך, ווטרסטונס דיווחה על זינוק של 300% בהזמנות המקוונות. יתרה מכך, החשש מסגר הוביל לעלייה של 17% במכירות בחנויות הפיזיות בשבועות לפני שהוכרז רשמית.
דאונט מסר כי קלאסיקות מאת סופרים כמו לב טולסטוי, מרסל פרוסט וספרים הקשורים למגיפות כמו הדבר של אלבר קאמי זכו לעלייה מחדש בפופולאריות שלהם. "הקריאה הייתה כבר במצב טוב לפני הסגר אבל זה סייע לקידום נוסף של הקריאה. אך יש שינוי קל במה שקוראים", הוסיף דאונט. עם זאת, הסגר פגע במכירות של ספרים חדשים. "ההערכה היא שההתנהגות של מרבית הקמעונאים תשתנה. אנשים יצאו לקניות מתוך כוונה ברורה יותר ולא רק כדי להעביר את הזמן".