$
ספורט ישראלי

פרופיל המאמן לאחר הקורונה

אנחנו לא באמת יודעים מה יהיה כשנחזור לשגרה לאחר המגיפה אבל יכולים לשער לגבי מגמות מרכזיות שישנו את הפרופיל המוכר של המאמן

ניב נחליאלי 13:1017.04.20

אנחנו לא באמת יודעים מה יהיה כשנחזור לשגרה לאחר הקורונה אבל יכולים לשער לגבי מגמות מרכזיות שישנו את הפרופיל המוכר של המאמן.

 

 

 

מאמנים יקרים, ראו מהדורת קורונה של שאלון "בחן את עצמך" המיתולוגי. התקופה הנוכחית בה מאמנים רבים נמצאים בחוסר מעש היא הזדמנות לרכוש כלים חדשים, אחרת אותם מאמנים עלולים להיות לא רלוונטיים לאור השינוי הצפוי.

 

מאמן בעולם דיגיטלי

 

הקורונה לא שינתה כמו שהאיצה את קצב החדירה של הטכנולוגיה לחיינו. כבר כיום מאמנים בצרפת לא יכולים להתקבל לקורס מאמנים מתקדם אם הם לא יודעים לערוך וידאו. למה? כי הקורס מתבסס על ניתוח וידאו של אימונים שלהם ושל הקולגות שלהם.

 

מאמן יקר, בחן את עצמך - האם אתה שולט בתוכנות לניתוח משחקים? האם אתה יודע לערוך וידאו? האם אתה יודע לשלוח סרטונים קצרים לשחקנים שלך עם זיקוק התובנות שלך? השחקנים מורגלים לסוג למידה דרך סרטונים קצרים, השאלה היא אם גם אתה מתורגל בכך. נקודה שמעבירה אותנו לנושא הבא.

 

עולם מקוון במסכים

 

אחרי הקורונה נחזור לאימונים רגילים, יחזרו החיבוקים והמגע האישי, אבל אי אפשר יהיה להתעלם מהמעבר למקוון. השחקנים נולדו לתוך מסכים וצריך להכיר בכך שבאותה הנשימה בה המסכים מזיקים ומונעים פעילות גופנית, כך הם גם כלי משלים חשוב מאוד.

 

 

מאמן ילדים (אילוסטרציה) מאמן ילדים (אילוסטרציה) צילום: אוראל כהן

 

דוגמה אחת לכך היא הכלי שמספקת חברת Intelligym שמאמנת את המוח בקבלת החלטות על הדשא דרך סימולציה במסך עבור השחקן. העתיד יכלול שימושים רבים מעין אלו. לא ירחק היום בו מועמד לקבוצה יתבקש למלא שאלון אישיותי ממוחשב באמצעותו המאמן יוכל לגבש פרופיל אישיותי עליו שיסייע בקבלת החלטות אם להתקדם עם השחקן ולהציע לו חוזה. כך גם יהיה עם ראיונות שייערכו לשחקנים מועמדים זרים דרך המסך כדי לתהות על קנקנם לפני שמוציאים כסף ומביאים אותם להתרשמות במועדון.

 

הכיוון הזה יחלחל גם ליומיום; המאמן יכין וידאו לקראת הפקת לקחים אחרי משחק וישלח קטעים נבחרים לשחקנים עם שאלות מכוונות כדי שהם יגיעו מוכנים לאסיפת הקבוצה. גם כאן זה כבר יישומי ודי תלוי במידת הקידמה של המאמן וצוותו. השחקנים כאמור נולדו לתוך המסכים ומורגלים לתהליכי למידה מקוונים. אז למה לא לאמץ את זה גם בספורט?

 

מאמן יקר, בחן את עצמך – האם אתה מכיר טכנולוגיות מתקדמות בספורט? האם התנסית בעריכת ראיון מקוון מרחוק? האם נחשפת לשאלונים אישיותיים? האם אתה שולח לשחקנים סרטונים קצרים לפני הפקת לקחים ומבקש מהם להתכונן בהתאם?

 

זהירות, מיתון

 

כולם מדברים על הקריסה הכלכלית הצפויה ועל המיתון העולמי אליו יגלוש העולם ממנו ייקח זמן לצאת. כמובן נשמח שזה לא מה שעתיד להגיע, אבל צריך להיערך בהתאם. מה זה אומר ברמת הפרקטיקה? המועדונים הקטנים יהיו תחת חרב סגירה מוחשית והמועדונים הגדולים יצטרכו בין היתר לצמצם בהיקף הצוותים המקצועיים. כתוצאה מכך המועדון יצטרך לחשוב היטב לפני שמוציא כסף, דבר המחזק את הראיון המקוון או את ניתוח האישיות הממוחשב שהוזכרו לפני כן כדי לא לבזבז כספים חשובים על הבאת מועמדים לא ראויים להתרשמות (כמובן שאסור לוותר על ההתרשמות הפיזית).

 

בנוסף לכך, צמצום הצוותים המקצועיים הצפוי יגרום למאמן להתבסס יותר על יכולות אישיות ופחות לסמוך על צוות משלים של מנתחי וידאו, יועצים מנטליים, וכיוב'. עבור מאמנים שלא עובדים במועדונים גדולים יכול להיות יתרון כיוון שהם במילא מתפקדים היום ללא תמיכה הכרחית של בעלי מקצוע אלו, השאלה היא אם הם שולטים בחומר או שפשוט אין מענה לכך (בישראל אתם יודעים את התשובה במרבית המועדונים). בהייטק לדוגמה, מדברים על הקצנת המגמה הקיימת של מעבר ממפתח שמכיר רק חלק מהעבודה, למפתחים שיודעים לפתח במגוון שפות וחלקים שונים של התוכנה (מעבר ממפתחי back end/ front end למפתחי full stack). מבחינת המאמן שתמיד צריך לדעת קצת מכל דבר, הוא יתבקש להעמיק במגוון התחומים אותם הוא כבר (אמור) להכיר.

 

מאמן יקר, בחן את עצמך - האם עברת הכשרה ממוקדת בייעוץ מנטלי? האם עברת הכשרה בתזונה ויודע להכווין את השחקנים בהתאם? באילו עוד תכנים מקצועיים אתה פחות שולט ורצוי לעבור הכשרה מעמיקה?

 

התקופה הזאת מוצאת אותנו חסרי מעש. עבור המאמנים זאת תקופת הכנה נפלאה כדי לעבור הכשרה חשובה שתסייע להם בהמשך. התפקיד של המאמן לא ישתנה מהותית אבל כן יקבל עומק וצדדים נוספים. מאמנים יקרים, האם אתם מוכנים לכך?

 

הכותב מוביל התמחות "ניהול ספורט" בתואר השני במנהל עסקים (MBA) בקריה האקדמית אונו

 

x