הרופאים הפלסטיים יחדשו בהדרגה טיפולים אסתטיים וניתוחים
האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית הודיע לחבריו כי הוא ממליץ להם לחזור ולהפעיל את מרפאותיהם הפרטיות ולהתייחס לקורונה כאל "סכנה נגיפית כרונית, שיש להטמיע את קיומה לתוך שגרת החיים בדומה לווירוסים ותיקים אחרים"
- שכרם של מאות רופאים בבידוד ייחתך ב-50%
- רופאה, חולה מספר 1250: "התקשרתי כמה פעמים ביום עד שעשו לי בדיקה"
- "כששולחים אותך לקרב אתה מצפה לאמצעים הטובים ביותר"
מאז התפרצות מגפת הקורונה, האיגוד המליץ לחבריו לחדול מרצון מפעילות שאינה דחופה ב-18 במרץ 2020, בשל חשש שהמגפה תגרום "לאירוע ארצי שבו הצרכים הרפואיים יעלו על משאבי המערכת הרפואית", כך נכתב במכתב ששלח ד"ר מאיר כהן יו"ר הארגון. רופאים פלסטיים הפסיקו פעילות גם בשל חשש שיש סיכון לזיהום בניתוחים ועל כן כדאי לדחות ניתוחים שאינם חיוניים אלא וולנטריים.
תחום האסתטיקה הושבת כמעט לחלוטין במגזר הפרטי, לאור העובדה שגם טיפולים קוסמטיים המבוצעים על-ידי קוסמטיקאיות ומניקוריסטיות, הופסקו כליל, כמו גם עבודת מאפרים ומעצבי שיער.
ד"ר כהן כתב במכתבו שכעת ניתן לחזור לשגרה בהדרגה "תודות לפעולות משרד הבריאות והענות של מגזרים אחראים בחברה הישראלית, לרבות חברי האיגוד וחדרי ניתוח, עקומת ההדבקה שטוחה והסכנה המיידית חלפה. מסתמן כי עד שיימצא חיסון או טיפול יעיל לווירוס הקורונה, מדובר בסכנה נגיפית כרונית שיש להטמיע את קיומה לתוך שגרת החיים בדומה לווירוסים 'ותיקים' אחרים.
"האיגוד סבור כי סגירת מרפאות הרופאים במגזר הפרטי לפרק זמן העולה על חודש ימים כחלק מהפסקת הפעילות הכלכלית בישראל, מלווה בנזק כלכלי עתידי ממשי. ללא מערכת כלכלית פעילה לא תהיה מערכת רפואית.
"נזק זה מהווה בעצמו סכנה קיומית אישית ולאומית חדשה העולה בגודלה ובחומרתה על הסכנה הקיומית (הנמוכה מאוד) הקשורה לנגיף הקורונה".
יו"ר איגוד הפלסטיקאים אמר ל"כלכליסט" כי משרד הבריאות לא נתן כל הוראה לסגור את המרפאות הפרטיות. לדבריו, "בלי כלכלה אין בריאות. המשק לא יכול להיות מושבת יותר מחודש. נפתח את המרפאות תוך הקפדה על שעות נפרדות לאוכלוסיות מבוגרות. אני יודע שבשבוע הקרוב מתכוונים להפגין בעלי מקצוע רבים בתחום האסתטיקה, כמו ארגון הקוסמטיקאיות וארגון רופאי השיניים, עליהם משרד הבריאות אסר מפורשות את העבודה. אנחנו חושבים שהם יכולים לחזור לעבודה, כשעדיף שיעשו זאת לאור היום, במקומות מסודרים, עם הקפדה על הכללים הנכונים".
ואכן, לפי יוסי אלקובי נשיא ההתאחדות, ועו"ד רוית גרוס, מנכ"לית התאחדות המלאכה והתעשייה, "העסקים בתחומי היופי הם עשרות אלפי עסקים זעירים וקטנים, שנפגעו קשות בשל משבר הקורונה ורובם כלל אינם זכאים למענק. אנו כארגון מקפידים למלא אחר הוראות משרד הבריאות, על מנת שלא לסכן את המטפל ולא את המטופל.
"על אף האמור לעיל, אנו סבורים כי באסטרטגיית היציאה (במתווה החזרה המדורגת לעבודה) יש לקחת בחשבון את ענפי היופי שהיו הראשונים שנפגעו, ולפיכך יש לתת להם לעבוד תוך שמירה על נהלי בטיחות קפדניים כפי שיקבעו על ידי משרד הבריאות".
בענף מעצבי השיער אמרו כי "לא ניתן עוד להשאיר את ענף היופי מחוץ לעבודה, וזאת מכמה סיבות: הלקוחות לוחצים ויש לנו מקרים מדווחים של ספרים שעובדים בבתים על פי דרישה.העובדה שהספרים עובדים במחשכים ללא הוראות בטיחות מסודרות עלולות להביא להידבקויות. לדוגמא, יש ערים עם אוכלוסייה גדולה של צרכנים דתיים שהיו חייבים להסתפר לפני העומר ועשו זאת על אף האיסור המפורש. כמו כן, העובדה שבעלי המקצוע עובדים בסתר גורמת להפסד כסף למדינה".