פרסום ראשון
משרד הבריאות יתחיל בפיילוט לניטור מרחוק של חולי קורונה באשפוז ביתי
במשרד רכשו את הפלטפורמה של חברת Datos Health הישראלית שתאפשר לנטר מרחוק חולים בביתם או בבתי מלון על מנת להקל על העומס בבתי החולים
- הקרב על הצוותים הרפואיים מחשש לקריסתם במלחמה בקורונה
- עושים לביתנו: הדברים שהכי כדאי לעשות כשאתם בבידוד
- המשנה למנכ"ל משרד הבריאות: "הקורונה מחייב את האנושות לבצע איפוס"
גם במקרים קלים יותר, מחלת הקורונה נמשכת לרוב שבועיים ויותר ומספר המיטות בבתי החולים מוגבל מאוד. דאטוס פיתחה פלטפורמה ממוחשבת המציידת צוותי טיפול בכלים לניהול מטופלים מרחוק בהתאמה אישית, באמצעות אפליקציה ייעודית שעברה כעת התאמה לטיפול גם בקורונה.
כל קופות החולים בארץ כמו גם צה״ל יקבלו כעת גישה למערכת. חולים שמצבם קל או שאינם מראים סימפטומים יורידו אפליקציה ייעודית באמצעות קישור שיישלח אליהם מקופת החולים שלהם. הם ידרשו לענות על שאלון ראשוני ואז להזין מדדים (כמו חום, סטורציה, ולחץ דם) פעמיים ביום. האפליקציה כוללת גם אפשרות לשיחת וידאו עם מוקדי רפואה, שיחה טלפונית והודעות.
המערכת מספקת לרופאים דשבורד הכולל סקירת של כלל החולים, מיון לפי חומרת הסימפטומים, עדכון יומי, אפשרות לבדיקה וירטואלית, תזכואות ועוד.
חברת דאטוס הוקמה ב-2015 ועובדת עם בתי החולים שיבא ואיכילוב, כמו גם עם קופ״ח מכבי וחברת נטל״י בישראל ועם רשתות בתי חולים בארה״ב. המערכת זמינה כבר כמה ימים לרשת בתי החולים רוצ׳סטר שבמדינת ניו יורק ושימשה עד כה גם את בית החולים שיבא ברמת גן בצורה מוגבלת.
"השקת השירות נעשית בינתיים בצורה מוגבלת אבל צפויה להתרחב למספר גדול יותר של חולים ויכולה לתמוך גם בעשרות אלפי מקרים של בידוד ביתי במידת הצורך", אמר לכלכליסט אורי בטש, מנכ"ל דאטוס. נכון להבוקר (א') מעל ל-340 חולים נמצאים בטיפול בית וכמעט 100 בבתי מלון.
ממשרד הבריאות נמסר: "עוד מקודם להתייחס לפיילוט שהתחיל לפני כמה ימים", עוד הוסיף המשרד כי ההעדפה כרגע היא לאשפוז בבתי מלון על פני טיפול ביתי: "תהליך המעבר לבתי מלון הינו הדרגתי ומבורך כאשר בשלב ראשון אנחנו מבקשים לפנות חולים קלים מבתי החולים״.