$
בארץ

משבר הקורונה

המסעדנים לכחלון: שחרר את כספי הפקדון של מבקשי המקלט

מבקשי המקלט יכולים למשוך את כספי הפקדון שאליו הם מפרישים ביחד עם המעסיק רק כאשר הם עוזבים את הארץ - והם אינם זכאים לדמי אבטלה. המסעדנים, שהוציאו 10,000 מבקשי מקלט לחל"ת בשל משבר הקורונה, פנו לאוצר: "הם יישארו חסרי כל בתקופת המשבר"

עמרי מילמן 19:4518.03.20

איגוד המסעדנים הישראלי פנה הערב (ד') לשר האוצר משה כחלון בדרישה כי ישחרר מיידית את כספי קרן הפיקדון של מבקשי המקלט לאור משבר הקורונה.

 

במכתב כתב שי ברמן, מנכ"ל איגוד המסעדות: "14 אלף יזמים בתחום נותרו מובטלים, עם שק של חובות וללא שום ביטחון סוציאלי. לדאבוננו, נאלצנו גם להוציא לחל"ת (חופשה ללא תשלום) יותר מ-100 אלף עובדים. אנחנו נאלצים גם להפסיק עבודתם של מעל 10 אלף מבקשי מקלט".

 

החוק כיום מחייב את המסעדנים להפריש 16% לפנסיה ופיצויים לקרן ואת העובדים להפריש 20% משכר הבסיס - 6% מתוך זה הולך לפנסיה והיתר לקרן לתמרץ את עזיבתו. בפועל כל הסכום של המעסיק והעובד נכנס לקרן המוחזקת בבנק מזרחי. ומבקשי המקלט יראו אותה רק כאשר יעזבו את הארץ.

מבקשי מקלט ממתינים בכניסה למשרד הפנים מבקשי מקלט ממתינים בכניסה למשרד הפנים צילום: עמית שעל

 

 

במכתב הוסיף ברמן "כידוע לך, מבקשי המקלט אינם זכאים לדמי אבטלה ולכן יוותרו חסרי כל בתקופת המשבר וזאת למרות שלעובדים אלה צבורים כספי פיצויים מלאים ואף מעבר לכך בפקדון המסתננים - אלא שהם לא יכולים למשוך כספים אלה עד עזיבתם את הארץ".

 

עוד כתב ברמן: "בסיטואציה שנוצרה, עובדים אלה פונים אלינו, המעסיקים, לתשלום פיצויי פיטורים על מנת שיוכלו להתקיים, ובכך מוסיפים נטל כבד נוסף על התעשייה אשר ממילא מצויה עמוק בתוך משבר. כמובן, שמצב כזה איננו מתקבל על הדעת. מצב זה אף מהווה אפליה בינם לבין עובדים ישראלים, אשר רשאים למשוך את כספי הפיצויים הצבורים להם מיד עם סיום עבודתם".

 

השף חיים כהן מסר ל"כלכליסט" כי "הנושא הזה חשוב, מבחינה הומניטרית. המדינה מחייבת אותנו להפריש עבורם כסף לקרן פיצויים ואז שהם מפוטרים לא נותנים להם את הכסף. שיחליטו, או שזה קרן פיצויים או שמדובר במס נוסף על המסעדנים".

x