החשבונות עוברים למייל: קיבוץ בארי משקיע באריזות
הקיבוץ מעוטף עזה, בעלי דפוס בארי המתמחה בהדפסת חשבונות ודוחות בנקים, רכש את חברת חרט תעשיית אריזות ב־25 מיליון שקל
קיבוץ בארי בעוטף עזה, בעלי דפוס בארי, המחזיק בזיכיון להדפסת רישיונות הנהיגה בישראל ובהדפסת דוחות וחשבונות חיוב של חברות כמו בזק, סלקום וחברות אשראי, נערך לעידן הדיגיטלי שבו חשבונות נשלחים במייל ומשקיע באפיקי הכנסות נוספים.
קראו עוד בכלכליסט:
- חברת הדפוס הדיגיטלי Twine Solutions גייסה 22 מיליון דולר
- "הדפוס הדיגיטלי עדיין לא הגשים את חלומותיו, הוא רק 2.5% מעולם הדפוס"
- שינוי דפוס: מדפסת התלת-ממד של OLO כובשת את קיקסטארטר
הקיבוץ רוכש תמורת 25 מיליון שקל (לפני חוב) את חברת חרט תעשיית אריזות, בית הדפוס המוביל בארץ בתחום הדפסת אריזות. חרט מייצרת בין היתר אריזות למוצרי קוסמטיקה לחברות כדוגמת אהבה, ד"ר פישר, קרליין ולוריאל ונוסף על כך אריזות עבור חברת סודהסטרים. מחזור המכירות השנתי של חרט הוא כ־40 מיליון שקל ובחברה מועסקים כ־80 עובדים במפעל ביבנה. חרט נוסדה לפני 80 על ידי משפחת נוימן. המנכ"ל אבי נוימן, שהוא דור שלישי בחברה, ימשיך בתפקידו. העסקה קיבלה את אישור רשות התחרות.
דפוס בארי צילום: ישראל יוסף
בארי התמודד ברכישת חרט מול חברות נוספות, בהן כרמל פרנקל, דוקרט ואורדע פרינט. בנקאי ההשקעות בעסקה היה עופר פרי. את חרט ייצג משרד קורן־גרודברג ושות', את דפוס בארי ייצג משרד קריספין, רובינשטיין, בלכר ושות'.
זו הרכישה השנייה של הקיבוץ בתוך שנה. לפני מספר חודשים רכש בארי את דפוס גרפיקה בצלאל לפי שווי 17 מיליון שקל. דפוס בצלאל עוסק בהדפסת אריזות כמו מארזי שישיות של בירה קרלסברג ואריזות של הלבשה תחתונה, מחזור המכירות השנתי שלו הוא כ־60 מיליון שקל.
אבי נוימן
הרכישות והכניסה לעולמות דפוס חדשים נחוצות לבארי במסגרת ההתאמות שהוא מבצע לעידן הדיגיטלי, שבו לא יישלחו בדואר חשבונות ודוחות בנקים, שהודפסו בבארי על גבי ה"מעטפית" שפותחה בקיבוץ, אלא יישלחו רק במייל.
בארי הוא מהקיבוצים העשירים בישראל. המחזור השנתי של דפוס בארי הוא כ־400 מיליון שקל, והוא אחראי ל־85% מהכנסות הקיבוץ. לפני שנתיים חילק הקיבוץ ל־600 חבריו רווחים ביותר מ־150 מיליון שקל.
לפני שנה נכנס הקיבוץ לתחום האגרוטק כשותף עם הסטארט־אפ הינומן במיזם חדשני: גידול צמח המנקאי, עלה זערורי הגדל במים באסיה ונחשב מזון־על עשיר בחלבון. הקיבוץ הקים חממות מיוחדות לגידולו בהשקעה של 32 מיליון שקל. בנוסף רכש הקיבוץ את זומה, חברה להדפסת אלבומים דיגיטליים.