מאקרו טכנולוגי
שינוי דפוס: מדפסת התלת-ממד של OLO כובשת את קיקסטארטר
המימדים הקומפקטיים והאפשרות להדפיס ישירות מהסמארטפון הופכים את המדפסת המהפכנית של OLO לפרויקט המצליח ביותר בקיקסטארטר בימים אלה
מדפסות תלת־ממד פשוטות וביתיות כבר קיימות בשוק בשפע, ואפילו מדפסת שעולה רק 100 דולר היא כבר לא חידוש. אבל למוצר של OLO מסן פרנסיסקו יש עוד שני מאפיינים יוצאי דופן פרט למחיר ולקלות השימוש, שהפכו אותו לפרויקט המצליח ביותר בקיקסטארטר בימים האחרונים. ממדים קומפקטיים במיוחד, וחשוב יותר - אפשרות להדפיס ישירות מהסמארטפון בעזרתה של אפליקציה ייעודית.
- שיחות עם הולוגרמות: מיקרוסופט מדגימה טכנולוגיית תקשורת חדשה
- XJet גייסה 25 מיליון דולר מאוטודסק וקטליסט
- עונג באוזן: האוזניות שמתיימרות לשמח את המוח
כנהוג בצה"ל, גם המדפסת של OLO מורכבת משלושה חלקים: בסיס שאליו מכניסים את הסמארטפון, שבו תבנית ההדפסה מופיעה ומפיצה אור; תיבה חלולה שבתוכה נוצר האלמנט המודפס על פי התבנית; ותיבה נוספת מעליה ובה מכלול המדפסת, שמופעלת באמצעות 4 סוללות AA וללא צורך בחיבור לחשמל. השיטה אינה מהירה במיוחד: הדפסת חפץ בגובה 2.5 סנטימטר תיקח כשעתיים. היא גם מאפשרת להדפיס רק עצמים קטנים יחסית (7.6X13X5 ס"מ). למרות זאת, הרעיון המבריק שבבסיסה הספיק כדי לכבוש את קיקסטסארטר.
האפליקציה מאפשרת לבחור מודלים ממאגר קיים, לשנות אותם בהתאם לצורכי המשתמש או לייבא אותם מתוכנות חיצוניות, והיא עובדת כמעט עם כל סוגי הסמארטפונים - אייפון, אנדרואיד וגם ווינדוס פון, כשהבעיה היחידה היא שפאבלטים לא בהכרח יוכלו להיכנס למדפסת מבחינה פיזית.
את המדפסת מזינים באחד משמונה סוגים שונים של חומרי גלם, שמגיעים בצבעים שונים ובדרגות מגוונות של קושי ואלסטיות. האפליקציה יודעת להציג את כמות החומר הנדרשת כשבוחרים את המודל להדפסה, כדי למנוע בזבוז.