$
חדשות נדל

הסכסוך בין האחים הדר ורוני יצחקי: האחות תוכל לתבוע את אחיה על פרויקט בגליל ים

הדר יצחקי טוענת היא זכאית ל-21.5% מהזכויות בפרויקט של אחיה לבניית 660 דירות בגליל ים. היא אמנם חתמה על הסכם פשרה עמו, אך טוענת כי הוא הטעה אותה בכך שאמר לה שהפרויקט בוטל. ביהמ"ש העליון קבע שתוכל לתבוע אותו

אמיתי גזית 18:5518.12.19

בית המשפט העליון סלל מחדש את הדרך לתביעת ענק שתנהל הדר יצחקי נגד אחיה איש העסקים רוני יצחקי.

 

 

 

בפסק דין תקדימי שהתקבל היום (ד') ביטל בית המשפט עליון פסק דין של שופט בית המשפט המחוזי ח'אלד כבוב. שופטי העליון  -  יצחק עמית, מני מזוז ודוד מינץ  -  פסקו כי טענות של הדר יצחקי על כך שאחיה הטעה אותה במתכוון, מאפשרות לה לתבוע זכויות בפרויקט נדל"ני, על אף שבעבר חתמה על כתב ויתור גורף.

 

בתביעה לבית המשפט המחוזי שהוגשה ב-2016 טענה הדר יצחקי כי היא זכאית ל-21.5% מהזכויות בפרויקט לבניית 660 דירות בגליל ים של רוני אחיה. פרויקט שההכנסות ממנו מוערכות במאות מיליוני שקלים.

 

 

רוני יצחקי רוני יצחקי צילום: עמית שעל

 

באוגוסט 2018 נדחתה תביעתה על הסף על יד השופט כבוב משום שבינואר 2013, לאחר סכסוך שנמשך כמה שנים, חתמה עם אחיה על הסכם פשרה והסכם ויתר על תביעות וטענות נוספות, הסכם שלדעת כבוב נועד לשים סוף לכל המחלוקות בין הצדדים.

 

אלא שהדר יצחקי, שמיוצגת בהליך זה על ידי עורך דין ארז דר-לולו ועו"ד אלה בן דור ממשרד ליפא מאיר, טוענת כי אחיה הטעה אותה בכך שלפני החתימה על ההסכם אמר כי פרויקט גליל ים בוטל. מדובר בפרויקט שנולד בעקבות הסכם קומבינציה שחתם רוני יצחקי לפני שנים רבות עם קיבוץ גליל ים שהחזיק בקרקע.

 

 

הדמיית פרויקט הנדל"ן בגליל ים הדמיית פרויקט הנדל"ן בגליל ים הדמייה: אתר החברה

 

בדיון בעליון הציגה הדר יצחקי ראיית זהב: מכתב שנשלח בשנת 2012 על ידי גליל ים לחברת רננות של רוני יצחקי לפיו החברה תשלם לקיבוץ מיליון דולר מקדמה. הדר יצחקי טוענת כי זו ראייה לכך שלאחיה היה הסכם בתוקף בשעה שחתמה עימו על הסדר פשרה, וכי הוא הטעה אותה לחשוב שהפרויקט מבוטל.

 

שופטי העליון פסקו: "יש לאפשר למערערת להוכיח את טענתה כי כתב הוויתור נחתם בעקבות הטעיה במעשה מכוון. כמובן שאין להסיק מכך דבר על סיכויי התביעה להתקבל."

 

יצוין, כי בית המשפט העליון לא בחן את הטענות על הטעיה, הזכויות שמגיעות להדר יצחקי, והאם בכלל יש לה מניות בחברה של אחיה, אלא רק דן בשאלה העקרונית האם מותר לה לתבוע את זכויותיה על אף ההסכם שעליו חתמה. "כתב הוויתור אינו חל על הטעיה במעשה מכוון בשלב המשא ומתן על הסדר הפשרה. התוצאה המתחייבת היא ביטול פסק דינו של בית המשפט קמא והמשך בירור התביעה לגופה", כתבו שופטי העליון. "כתב ויתור, כשלעצמו, אינו חסין מפני טענות משפטיות-חוזיות נגד תוקפו המשפטי. ככל חוזה, כתב ויתור נתון לפרשנות, ניתן להעלות כלפיו עילות חוזיות שונות, ובין היתר חוסר תום-לב, טעות והטעיה".

 

x