ההסתבכות החדשה של הקבלן רוני יצחקי ועו"ד רועי בר: "מכרו פנטהאוזים בפרוייקט יוקרה ללא היתר בנייה"
בעלי דירות הפנטהאוז בפרויקט צמרות בהרצליה ביקשו למכור אותן 16 שנים לאחר הרכישה, וגילו שנבנו ללא היתרי הבנייה המתאימים
רוכשי שתי דירות פנטהאוז בפרויקט יוקרתי בהרצליה תבעו לאחרונה את יזם הפרויקט רוני יצחקי ואת המלווה המשפטי של הפרויקט, עו"ד רועי בר. לטענת התובעים, השניים בנו ומכרו ביודעין שתי דירות פנטהאוז ללא היתר בפרויקט צמרות הרצליה הממוקם בגבול הרצליה ורמת השרון. עוד תובעים הרוכשים את עיריית הרצליה וועדת התכנון והבניה המקומית על כך שהתרשלה בפיקוח על הבנייה ואישרה את אכלוס הבניין על אף החריגות. סכום הפיצוי שדורשים התובעים - 9.5 מיליון שקל.
- נדל"ן ראשל"צי: הבליץ התכנוני סלל את הדרך לעבריינות
- ביהמ"ש אישר הסדר הטיעון: עו"ד רועי בר ישלח ל-6 חודשי מאסר וישלם קנס של מיליון שקל
- זוכי מחיר למשתכן בגליל ים מתנגדים לבקשת פרשקובסקי להגדיל את מספר הדירות
על פי כתב התביעה שהוגש בסוף נובמבר לבית המשפט המחוזי תל אביב באמצעות עו"ד יהודה שאוליאן בשמם של רוכשי הדירות, מכרו יצחקי ובר לכל אחד מהם בנפרד דירת דופלקס־פנטהאוז בת שישה חדרים. העסקאות בוצעו בשני מועדים שונים: ב־1999 נמכרה דירה אחת בתמורה ל־3.6 מיליון שקל וב־2001 נמכרה הדירה השנייה בתמורה ל־3.8 מיליון שקל.
בשני המקרים, התפרשו הדירות על הקומות ה־17 וה־18. זאת על אף שהיתר הבנייה לפרויקט אפשר לבנות דירת פנטהאוז אחת בלבד בשטח של 250 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־150 מ"ר בקומה ה־17, בעוד הקומה ה־18 תוכננה לשמש כקומת גג לשירות טכני והפעלת מכונות וגג משותף.
בפועל, ובניגוד גמור להיתר, נבנו שתי הדירות כדירות דופלקס־פנטהאוס בקומות ה־17 וה־18.
על אף שהבנייה נעשתה ללא היתר, הבניין קיבל טופס אכלוס מהוועדה המקומית לתכנון ובנייה ונרשם כבית משותף בלשכת רישום המקרקעין כאשר שתי הדירות נרשמו כיחידות נפרדות.
רק ב־2015, 16 שנים לאחר רכישת הדירה גילה אחד התובעים בעת שביקש למכור את דירתו, כי היא וכן דירת השכן נבנו ללא היתר. בתביעה טוענים בעלי הדירות, כי יצחקי נפגש עימם אישית ושכנע אותם שהדירות נבנו באופן חוקי וכשר, וכי מדובר בחברה אמינה. לגבי עו"ד רועי בר, גיסו של יצחקי, הועלו האשמות דומות לפיהן הציג גם הוא מצגים שמאשרים כי הדירות כשרות.
כעת דורשים התובעים כי בית המשפט יורה על מינויו של עו"ד שאוליאן לכונס נכסים בפרויקט, על מנת לאפשר לו להשלים את פעולות הרישוי הדרושות מול הוועדה המקומית, להכשרת בניית הדירות. עוד דורשים התובעים כי בית המשפט יורה לוועדה המקומית להכשיר את הדירות. אם לא יהיה ניתן לעשות כן, דורשים התובעים כי הנתבעים יפצו אותם ב־9 מיליון שקל בגין נזקיהם, ובחצי מיליון שקל נוספים — עוגמת נפש ושכר טרחת עורכי דין.
זאת לא הפעם הראשונה שבה מועלות כנגד היזם יצחקי ועו"ד רועי בר טענות לאי סדרים בשל ענייני נדל"ן. בעבר נעצר יצחקי בחשד שהעלים הכנסות בהיקף של מאות אלפי דולרים בפרויקט זה.
כמו כן ב־2014 נעצרו יצחקי ובר עם שורה של יזמים ובכירים בעיריית ראשון לציון, במה שנודע כפרשת הקבלנים. בר נחשד בקבלת שוחד בתמורה לקידום פרויקטי נדל"ן בראשון לציון וברחובות במסגרת עבודתו כיועץ משפטי חיצוני של שתי הרשויות. עוד נחשד בר כי לא דיווח על קשרים אישיים ומשפחתיים עם הקבלנים רוני יצחקי ומישאל יצחקי ופעל בניגוד עניינים.
לבסוף הוגש כתב אישום נגד בר במסגרת הסדר טיעון, שממנו נמחקה עבירת קבלת השוחד. במסגרת ההסדר, הורשע בר בעבירות של מרמה והפרת אמונים, ונשפט לחצי שנת מאסר בפועל ולתשלום של מיליון שקל קנס. נגד רוני יצחקי לא נמצאה תשתית ראייתית להגשת כתב אישום והתיק נגדו נסגר.
מרוני יצחקי, עו”ד רועי בר ועיריית הרצליה לא התקבלה תגובה.