$
פרסום ושיווק

משרד העבודה ערער על זיכוי מנהלי שופרסל מעבירות של הפרת חוקי העבודה והמנוחה

בערעור נטען כי בית הדין שגה בקביעה כי המנהלים נקטו בכל האמצעים כדי להבטיח שהוראות החוק ביחס לעבירה יקויימו. מכתב האישום עולה כי שופרסל העסיקה עובדים במשך יותר מ-12 שעות ביום עבודה, במהלך שנת 2013

נורית קדוש 11:2823.09.19

משרד העבודה והרווחה הגיש אתמול (א') ערעור על זיכוי מנהלי שופרסל בהכרעת הדין על העסקת עובדים מעבר למותר בחוק. בהכרעת הדין אשר ניתנה על כתב אישום שהוגש נגד שופרסל, יהודה קטורזה שכיהן כסמנכ"ל תפעול ושרשרת אספקה של החברה וארבעה מנהלים נוספים בחברה, שאינם נושאי משרה, על העסקת עובדים בשעות נוספות מעבר למותר בחוק, זוכו המנהלים מהעבירות המיוחסות להם ורק שופרסל הורשעה בעבירות המיוחסות לה.

 

 

 

הלשכה המשפטית של משרד הרווחה ערערה על זיכוי המנהלים.

 

בערעור שהגיש משרד הרווחה נטען כי בית הדין שגה בקביעה כי המנהלים נקטו בכל האמצעים כדי להבטיח שהוראות החוק ביחס לעבירה יקויימו: ״אין חולק שהמנהלים נקטו בצעדים שנועדו להתמודד עם ביצוע העבירות וקטורזה הורה על פיתוח מערכת מיחשובית שנועדה לסייע במניעת עבירות. עם זאת ברור שהצעדים שנקטו מהווים אמצעים לשחרור חסמים לטווח הארוך ואין בהם לקטוע את המשך ביצוע העבירות״.

 

איציק אברכהן מנכ"ל שופרסל איציק אברכהן מנכ"ל שופרסל צילום: עמית שעל

 

ברקע הדברים, תביעה שהוגשה ב-2015 נגד שופרסל בניהולו של איציק אברכהן, על ידי משרד העבודה . לפני כחודש, קבע בית הדין האזורי לעבודה בת"א כי שופרסל עברה על חוקי העבודה והמנוחה כאשר העסיקה עובדים בשעות נוספות מעבר למותר בחוק.

 

מכתב האישום עולה כי שופרסל העסיקה עובדים במשך יותר מ-12 שעות ביום עבודה, במהלך שנת 2013. מדובר בעיקר בעובדי מחלקת האונליין בסניפי גלילות הרצליה ורננים ברעננה. העובדים עסקו בליקוט מוצרים עבור הזמנות שביצעו לקוחות באתר האינטרנט של הרשת.

 

בהכרעת הדין זיכתה השופטת דגית ויסמן את המנהלים בחברה: קטרוזה ועוד ארבעה מנהלים זוטרים - והרשיעה את שופרסל בלבד. השופטת נימקה את ההחלטה לזכות את המנהלים בכך שלא היו מודעים לדיווחי הנוכחות של העובדים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x