ירוק עד: תה המאצ'ה הוא חומר הגלם המושלם
התה המסורתי היפני, התגלגל למשקה טרנדי במערב, ועתה נהפך לחומר גלם בידי קונדיטורים ושפים
עד לפני שנתיים־שלוש אף אחד בישראל לא הכיר את האבקה הירוקה הזאת. אבל היום מאצ'ה, תה ירוק יפני טחון, נמצאת במנות רבות. "במשך מאות שנים משתמשים היפנים במאצ'ה בתור סוג של ממריץ", מסביר השף יובל בן־נריה ("טאיזו", "יא־פאן ו"מיאזאקי").
- הפרח בגני: מעצב האופנה דריס ואן נוטן עושה את זה שוב
- למבוגרים בלבד: ”ילדים טובים" של סת' רוגן הוא לא סרט לילדים
- אספנית בהפתעה: גלילה ברזילי־הולנדר גילתה שהיא "ארטוהוליסטית"
"הם מייבשים בעדינות את עלי התה, טוחנים אותם לאבקה, מקציפים אותה עם מים חמים ושותים. היפנים שותים מאצ'ה בדרך כלל באמצע היום. שיעור הקפאין שלה גבוה יחסית לתה, ולכן משתמשים בו כדי לתת בוסט של אנרגיה למחצית השנייה של היום.
היא נחשבת גם מאוד בריאה ועשירה בנוגדי חימצון. עם השנים הבינו שהפוטנציאל של זה גדול יותר והתחילו להשתמש במאצ'ה כבסיס למשקאות שונים כמו המאצ'ה לאטה, שפופולרי היום במערב אבל גם ביפן.
משם היא חילחלה לקינוחים יפניים מסורתיים כמו המוצ'י, גלידה עטופה בבצק אורז - וממנה לקינוחים נוספים. גם היום כמעט שלא מוצאים מאצ'ה במנות שאינן מתוקות, יש לה טעם מאוד חזק ומשתלט עם מרירות מאוד גבוהה, ועם מתוק זה כנראה עובד יותר טוב".
עולים לרום: הונולולו
“טי טיים”: קוקטייל על בסיס רום, מאצ’ה, מי קוקוס, ג’ינג’ר וכורכום. 44 שקל.
כיכר דיזנגוף, בן עמי 13, תל אביב.
אפיקומן: דיסקו טוקיו
”מאצ’ה בריי”: קרואסון פודינג בקרם אנגלז עם גלידת מאצ׳ה. 42 שקל.
הרצל 16, תל אביב.
קר, מתחמם: TYO
“מיסטר בין”: עוגת שעועית אזוקי, קציפת ארל גריי, קרמל נענע חם וגלידת מאצ’ה. 48 שקל.
מונטיפיורי 7, תל אביב.
טיול ביער: JAI
מסעדת המשלוחים של ניטן תאי
טפיוקה מאצ’ה עם פירות יער וקוקוס קלוי. 38 שקל.
הארבעה 21, תל אביב.
חמוץ מתוק: Kitto Katto
“רוקו סאוור”: קוקטייל על בסיס ג’ין יפני, יוזו, ליים ואבקת מאצ’ה. 48 שקל.
דיזנגוף 64, תל אביב
צוואר בקבוק: מילי ונילי
משקה מאצ'ה קר עם חלב שקדים ואורז. 22 שקל.
גן מאיר, תל אביב