נסטלה תתחיל לייצר שוקולד עם סוכר טבעי מפולי הקקאו
החברה המפורסמת מצאה טכניקה מקורית ופשוטה לייצר שוקולד בריא יותר ללא תוספת סוכר לבן - ורשמה על כך פטנט; בסתיו הקרוב נסטלה תשיק ביפן קיט-קט מריר עם 40% פחות סוכר מהקיט-קט הרגיל
נסטלה, חברת המזון הגדולה בעולם, מצאה דרך לייצר שוקולד מבלי להוסיף לו סוכר. במקום, החברה מסתמכת על שאריות מצמחי הקקאו שמשמשים כממתיקים. המהלך הוא חלק מהמאמצים של חברות לעמוד בדרישות הצרכנים למזון בריא וטבעי יותר.
- בשוויץ החליטו: פולי קפה אינם חיוניים להישרדות בני אדם
- נסטלה תרחיב את מגוון מוצרי שוקולד הרובי שלה, בעקבות הצלחת הקיט קט הוורוד
- נסטלה פתחה ביפן חנות לאוהבי קיט קט: בחרו לבד את הטעם האהוב עליכם
על פי הדיווחים, ענקית המזון משתמשת בטכניקה עליה רשמה פטנט כדי להפוך את הציפה הלבנה שמכסה את פולי הקקאו לאבקה שמכילה סוכר באופן טבעי. היא מתכוונת להשיק את המוצר החדש בסתיו הקרוב ביפן, אז תתחיל למכור חטיפי קיט קט עם 70% שוקולד מריר לפי המתכון החדש, שאינו כולל תוספת סוכר. עד כה, הציפה הלבנה לרוב הייתה נזרקת. התכנון בהמשך הוא למכור את החטיף החדש גם באירופה.
לדבריו של אלכסנדר פון מיילו, שעומד בראש חטיבת הממתקים של החברה השוויצרית, בהמשך הכוונה היא להשתמש באותו התהליך ליצירת שוקולד חלב ושוקולד לבן. "השימוש בציפה הופך את השוקולד לאיכותי יותר", הוסיף. "סוכר הוא רכיב זול". השוקולד המריר החדש של נסטלה יכלול 40% פחות סוכר מהחטיפים המקבילים. כך למשל, חטיף קיט קט של שוקולד מריר רגיל מכיל 12.3 גרם של סוכר למנה. "הפחתת הסוכר היא דרך חדשנית לייצר שוקולד ולהשתמש במיטב של פולי הקקאו", סיכם פון מיילו.
המהלך של נסטלה מגיע בעוד שעל תעשיית המזון מופעל לחץ רב מצד הצרכנים והממשלות לייצר מוצרים בריאים יותר, זאת על רקע העלייה בשיעורי השמנת היתר ובשיעורי החולים בסכרת. הניסיון של נסטלה לייצר שוקולד בריא יותר עשוי לעזור למצב אותה כמובילה בתעשייה.
"אנחנו גאים להביא לאוהבי השוקולד , שוקלד חדש המיוצר כולו מפרי הקקאו ובלי סוכר מזוקק", מסרה פטריס בולה, אחראית האסטרטגיה העסקית, השיווק והמכירות בנסטלה. "זה חידוש שמשתמש במתיקות הטבעית של ציפת הקקאו כדי לספק חוויית שוקולד טהורה".