$
חדשות טכנולוגיה

דיווח: חברות אמריקאיות ישובו למכור טכנולוגיה לוואווי תוך חודש

חברות הייטק אמריקאיות כאינטל, קוואלקום, מיקרון ואחרות כבר החלו בהגשת בקשות לסחר עם הענקית הסינית, והאישורים צפויים להתקבל בקרוב. וואווי, מצידה, טוענת שעל ממשלת ארה"ב להסיר אותה לחלוטין מרשימת החברות המוחרמות

רפאל קאהאן 11:5315.07.19
החרם על וואווי מתרופף, וצפוי להסתיים במהרה:לפי דיווח של סוכנות רויטרס, פקיד בכיר אמריקאי חשף שחברות אמריקאיות יזכו לרישיונות מכירה עבור וואווי בתוך שבועיים עד חודש. אמנם לא מדובר בהסרת החרם באופן גורף, אך מדובר בהקלה מאוד נרחבת.

 

 

וואוי הוכנסה לרשימת החברות המוחרמות לפני כחודשיים, אך מאז מתנהל דיון קדחתני על הקלות בסחר עימה. לובי חברות הטכנולוגיה האמריקאי הפעיל לחץ עצום על הבית הלבן למצוא פיתרון ביניים שלא יפגע בחברות האמריקאיות שמוכרות ליצרנית הסינית סחורה בהיקף של כ-11 עד 14 מיליארד דולר בשנה.

 

מייסד ויו"ר וואווי, רן ז'נגפיי מייסד ויו"ר וואווי, רן ז'נגפיי צילום: בלומברג

 

 

הנשיא דונלד טראמפ עצמו מבין שהפגיעה בחברות האמריקאיות עשוי להביא לצמצום משרות ופעילות, דבר שעשוי להתנקם בו בשנת הבחירות הקרובה. בדיון שנערך עם נשיא סין לפני כמה שבועות, נראה שנמצאו מספר נוסחאות שיאפשרו להקל על חברות הטכנולוגיה לסחור עם הענקית הסינית.

 

שמשרד הסחר האמריקאי, שאחראי על יישומו של החרם ינפיק רישיונות מיוחדים לחברות האמריקאיות, שיאפשרו למכור מוצרים כל עוד אינם מהווים סיכון אפשרי לביטחון הלאומי בארה"ב. החברות העיקריות שיתאפשר להן לחדש את הסחר הן קוואלקום, אינטל ומיקרון. אלה מכרו לוואווי בהיקף של כ-11 מיליארד דולר בשנה שעברה, הפסד ניכר עבורן אם הן לא יצליחו לחדש את המכירות. חברות אמריקאיות יכולות כיום לתחזק את המוצרים שכבר נמכרו כגון על ידי אספקה של עדכוני תוכנה, אך נאסר עליהן לבצע מכירות חדשות. הרישיונות החדשים יאפשרו להן זאת.

 

הדיווחים כבר זכו לתגובות נרחבות, והחברות האמריקאיות כבר החלו בהגשת בקשות. ואולם, בוואווי טוענים שהחרם עליה אינו מוצדק בכל מקרה והחברה עדיין דורשת שהבית הלבן יסיר אותה מרשימת החרם. החברה עדיין מסובכת במספר תביעות על גניבת קניין רוחני, על הפרה של הסנקציות האמריקאיות על איראן וגם נטען שמוצריה מכילים דלתות אחוריות שמאפשרות לשלטונות סין ליירט תעבורת נתונים שמתבצעת דרכם.

 

 

 

זו גם הבעיה העיקרית עבור מנפיקי הרשיונות: עד כה הממשל האמריקאי לא ממש הסדיר את המסגרת לאישור הרשיונות. חברות לא יודעות לומר אלו מוצרים ייאסרו למכירה. תת-מזכיר הסחר לשעבר, אריק הירשהורן סיכם זאת היטב, כשהסביר שהממשל אינו יודע לאן הוא הולך מה שמקשה על הליך הרישוי. "המדיניות מלפני שתי דקות אולי לא תהיה המדיניות בשתי הדקות הבאות", מסר לרויטרס.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x