$
בורסת ת"א

אחרי עיכוב של חצי שנה: הבורסה בת"א יוצאת להנפקה

ההנפקה תתבצע על בסיס דוחות הרבעון הראשון של 2019, שבו רשמה הבורסה רווח נקי של 5.4 מיליון שקל לעומת 8.1 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2018; ההנפקה מתעכבת כבר כמה חודשים בצל סכסוך בין ועד העובדים להנהלה

רחלי בינדמן 12:1106.06.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

אחרי עיכוב של חצי שנה ולמרות המתיחות מול ועד העובדים: הבורסה לניירות ערך יוצאת להנפקה.

 

דירקטוריון הבורסה אישר את הגשת טיוטת התשקיף לרשות לניירות ערך, לקראת ההנפקה הצפויה בקרוב בבורסה בתל אביב. בנק ההשקעות הגלובלי ג'פריס יוביל את ההנפקה, ובכך יאפשר גם למשקיעים הבינלאומיים להשתתף בה. לאחרונה הצטרף ג'פריס כחבר בורסה רחוק.

 

העובדים בבורסה יהנו מ-6% מהמניות. במקור רצה מנכ"ל הבורסה איתי בן זאב שהציבור יוכל להשתתף ישירות בהנפקה ללא גורמים מתווכים, אך רשות ניירות ערך טרפדה את המהלך ויתבצע שלב ציבורי רגיל במסגרתו אנשים פרטיים יוכלו לרכוש בהנפקה רק דרך מערך הייעוץ בבנק או דרך ברוקרים.

 

 

מנכ"ל הבורסה איתי בן זאב מנכ"ל הבורסה איתי בן זאב צילום: תומי הרפז

      

 

ההנפקה מתעכבת כבר כמה חודשים ברקע הסכסוך המתמשך בין ועד העובדים להנהלה. הוועד טוען שהבורסה מצמצמת תקנים ומוציאה עבודה למיקור חוץ, בעוד בהנהלה טוענים לאינטרסים אישיים של ראשי הוועד שההנהלה קיבלה עליהם דוח ביקורת חריף על דיווחים מנופחים לכאורה של משמרות. בצד ההנהלה נטען שהוועד מנסה לשפר עמדות למרות סיכומים ברורים ההנהלה.

 

לפני שבועיים לראשונה מזה עשור נדחתה פתיחת המסחר בגלל עובדים שלא הגיעו לאייש את משמרת הלילה במה שנטען על ידי ההנהלה כשביתה איטלקית והוכחש נמרצות על ידי ההנהלה. בן זאב יוצא כעת להנפקה ללא רוח גבית של הוועד ולא ברור אם הוועד ישב בשקט או ינסה לחבל בה.

 

ההנפקה תתבצע על בסיס הדו"חות הכספיים לרבעון הראשון 2019, שאותם פירסמה היום (ה') הבורסה. הבורסה רשמה בשלושת החודשים הראשונים של השנה רווח נקי של 5.4 מיליון שקל ברבעון, לעומת 8.1 מיליון בתקופה המקבילה אשתקד.

 

ברבעון הראשון חלה ירידה בהיקף המסחר שהביאה לקיטון הכנסות הבורסה, והן הסתכמו ב-64.6 מיליון שקל, ירידה של כ-2% לעומת הרבעון המקביל ב-2018.

בנוסף לירידה במחזורי המסחר והסליקה שהשפיעה גם על השוק הגלובלי, שורת ההכנסות של הבורסה בת"א נפגעה גם מהשפעת הרפורמה בקרנות הסל שהתרחשה בסוף שנת 2018.

 

לעומת זאת, בהכנסות מדמי רישום, שירותי מסלקה והפצת מידע חלה צמיחה לעומת הרבעון המקביל.

 

הוצאות הבורסה ברבעון עלו ב-12% ל-61.7 מיליון שקל. סעיף משמעותי שחלה בו עלייה הוא הוצאות השיווק שהופנו בעיקרם לקמפיין רחב היקף שערכה הבורסה. כמו כן חל גידול בהוצאות הפחת בשל הפעלת השקעות שבוצעו בשנת 2018 ובהוצאות השכר בשל "הטייס האוטומטי".

 

בשאר הסעיפים בהם הוצאות מנהלה וכלליות חלה ירידה או שמירה על היקף הוצאות דומה ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.

 

הקיטון בהכנסות בשילוב עם עלייה בהוצאות הביאו לירידה ברווח מפעילות שוטפת לפני פחת והפחתות (EBITDA) שהסתכם ב-7.3 מיליון שקל לעומת 12 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2018. 

 

יותר מ-2 מיליון שקל מהירידה מיוחסים ליישום תקן 16 IFRS שנכנס לתוקף בתחילת 2019 שעיקר השפעתו היא הכרה בהוצאות פחת חלף הוצאות שוטפות בקשר עם הסכמי חכירה (בין היתר: קווי תקשורת, מתקן הגיבוי ורכבי ליסינג) המשמשים את החברה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x