"מחזיקי בי־קום עלולים למשוך לנו את השטיח מתחת לרגליים"
במסגרת המאבק המסתמן בין שתי קומות הפירמידה הקורסת, שואפים מחזיקי אג"ח אינטרנט זהב להגיע להבנות עם מחזיקי אג"ח בי־קום, כדי שאלה לא ידרשו לקבל לידיהם את מניות החברה. במצב כזה שווי מניות בי־קום שבידי אינטרנט זהב יהיה אפס
אסיפת מחזיקי איגרות החוב של אינטרנט זהב נפתחה אתמול בסוגיה רגישה. נושאי המשרה והדירקטורים בחברה מעוניינים לרכוש פוליסת ביטוח לנושאי משרה מסוג Run Off, המספקת הגנה מפני אירועים כמו תביעות על רשלנות לתקופה של שבע שנים. הפוליסה הנוכחית של נושאי המשרה והדירקטורים תסתיים באפריל 2020, ואינטרנט זהב מבקשת להאריך את תקופת הכיסוי הביטוחי בשבע שנים. דירקטוריון החברה החליט שהוא רוצה לרכוש את הפוליסה לכיסוי של עד 25 מיליון דולר, שעלותה 1.2 מיליון דולר. עו"ד גיא גיסין, המייצג את החברה, אמר כי הביטוח הזה הוא אינטרס של נושאי המשרה והדירקטורים, אבל גם של מחזיקי האג"ח.
- מחזיקי אינטרנט זהב ובי־קום ראש בראש
- בזק בוחנת הנפקת מניות של 400-500 מיליון שקל
- יום אחרי הפצצה שהטילה גואטה:בי־קום קרסה, וסרצ'לייט נוטשת את אינטרנט זהב לטובתה
תורג'מן: "החלטת רשות ני"ע הפתיעה אותנו"
"ההחלטה של רשות ניירות ערך ביחס לבזק (סירוב הרשות לראות בבזק, yes ובזק בינלאומי יחידת רווח אחת — י"ר) הפתיעה אותנו מאוד", אמר אתמול מנכ"ל אינטרנט זהב דורון תורג'מן באסיפת מחזיקי האג"ח. "כתוצאה מזה, בי־קום (החברה־האם של בזק — י"ר) סופגת פגיעה קשה מאוד בהון העצמי שלה. ההון העצמי של בי־קום יהיה נמוך מ־650 מיליון שקל, וכדי לרפא זאת צריך להזרים לה 300–350 מיליון שקל".
בימים הקרובים יצטרכו מחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב להכריע אם להזרים כסף לחברה־הבת בי־קום, שצפויה להפר את אמות המידה הפיננסיות שהיא התחייבה להן כלפי מחזיקי איגרות החוב שלה — לא לרדת אל מתחת לרף הון עצמי של 650 מיליון שקל.
אחד ממחזיקי האג"ח הפרטיים שאל מה עשתה אינטרנט זהב בימים האחרונים, כדי למנוע את החלטת רשות ניירות ערך: "אם שאול אלוביץ' היה מקבל שיחת טלפון מהרשות, שהמשמעות שלה היא שמחריבים לו את הבית, הוא לא היה שותק. זאת בסך הכל החלטה חשבונאית".
תורג'מן המחיש באמצעות חברת סלקום, שכבר פרסמה את תוצאותיה הכספיות ל־2018, את המצב הבעייתי שבו נתון ענף התקשורת. הוא ביקש להוכיח באמצעות סלקום, שהציגה הפסד בשורת הרווח, את המצוקה בענף התקשורת כולו, ולהסביר מדוע גם בזק צפויה להכיר בירידת שווי ההשקעה שלה בחברת yes, שלדבריו היא בלתי נמנעת. "מי שראה את הדו"חות של סלקום יודע מה היא חושבת על השוק", אמר תורג'מן והוסיף "בצד הכלכלי־חשבונאי אתה צריך פעם בשנה לקחת מעריך שווי חיצוני. העבודה על yes תפורסם. החשבונאות ברורה, אין כזה דבר לפרוס הפחתת שווי".
כפי שפורסם אתמול, החברה־הנכדה של אינטרנט זהב, בזק, עשויה לבצע הנפקת מניות, כדי לחזק את בסיס ההון שלה. זאת על רקע מחיקה של כ־2 מיליארד שקל שהיא צפויה להציג עם פרסום הדו"חות הכספיים שלה ל־2018 ביום חמישי הקרוב. בתשובה לשאלה בנושא זה השיב תורג'מן, שמכהן גם כדירקטור בבזק: "אני לא יכול לדבר איתכם על דברים שנאמרים בישיבות דירקטוריון של בזק".
מרגע שבי־קום הודיעה בשבוע שעבר על הפסקת התשלומים למחזיקי האג"ח שלה נפתח באופן רשמי המאבק בין שתי הקומות בפירמידה הקורסת, בעבר בשליטת שאול אלוביץ'. תרחיש האימים מבחינת מחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב הוא שמחזיקי האג"ח של בי־קום ידרשו לקבל לידיהם את מניות בי־קום. במצב כזה, שווי מניות בי־קום, המוחזקות בידי אינטרנט זהב, יהיה שווה אפס, והמשמעות היא תספורת כואבת למחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב.
ברכה: "אם נחכה חודש־חודשיים נישאר בלי הנכס"
"אנחנו חושבים שיש פה מצב שבי־קום עצרה תשלומים, ומרגע עצירת התשלומים כלום לא מעניין", אמר שלומי ברכה מקרן נוקד. הקרן הצטרפה, לבקשתה, לנציגות של מחזיקי אג"ח אינטרנט זהב, וברכה יכהן מטעמה בנציגות לצד אדוארד קלר, שהיה עד היום נציג בודד. "חשוב להגיע להבנה עם מחזיקי האג"ח של בי־קום, כדי שלא ימשכו לנו את השטיח מתחת לרגליים. אם נחכה חודש־חודשיים, נישאר בלי הנכס שקוראים לו מניות בי־קום", אמר ברכה. "זה יתדרדר לבתי משפט ונאבד שליטה. אנחנו צריכים לקבל נכונות של מחזיקי האג"ח של בי־קום, כדי שידברו איתנו".