ועידת כלכליסט
סגנית הממונה על התקציבים: "כל גידול של 10% ברוחב הפס מביא לצמיחה של 1.2%-1.4%"
כך עולה לדברי שירה גרינברג ממחקר של הבנק העולמי. לטענתה, "המבנה של שוק התקשורת בישראל בעייתי - רוב הרווחים עדיין נמצאים בידי חברה אחת"
"למרות שאפשר לראות שינוי אדיר בין שוק התקשורת ב-2011 לזה של 2018, המבנה התחרותי של השוק הוא עדיין בעייתי כי רוב הרווחים נמצאים בידי חברה אחת. כשאנחנו מסתכלים קדימה היינו רוצים לראות שחברות תוכלנה להתחרות זו בזו", כך אמרה היום (ד') שירה גרינברג, סגנית הממונה על התקציבים באוצר, בכנס תשתיות תקשורת 2030 של "כלכליסט".
- שירה גרינברג תמונה לתפקיד הכלכלנית הראשית במשרד האוצר
- "ישראל היא יותר סטארט-אפ מטרופוליס מסטארט-אפ ניישן"
- "רשתות הקוונטום יאפשרו להוריד פרק של 'משחקי הכס' בפחות מרבע שניה"
גרינברג ציינה כי ממחקר שביצע הבנק העולמי עולה כי כל גידול של 10% ברוחב הפס מביא לצמיחה כלכלית בין 1.4%-1.2%. "יש תועלת כלכלית משמעותית למשק כשתשתיות התקשורת מתקדמות, ולכן יש לנו כמשרד האוצר עניין גדול בזה", אמרה.
גרינברג הסבירה כי תשתיות מתקדמות הן הבסיס למהפיכה הטכנולוגית בחקלאות, בתחבורה וברפואה: "חקלאות מדויקת, תחבורה חכמה ואוטונומית וניתוחים מרחוק - כל אלו הם דברים שברור שמצריכים קצבים מהירים של העברת מידע, בלי זה פשוט לא נוכל לקבל את השירותים הללו. אם לישראל לא יהיו תשתיות מתקדמות בתקשורת, הדברים האלה לא יוכלו להיות. הפיריון יישאר נמוך יותר בהשוואה לעולם. מדינת ישראל לא יכולה לאפשר לעצמה שלא להיות בחוד החנית של הטכנולוגיה".
גרינברג הדגישה כי "רק התחרות תבטיח שתהיה קדמה טכנולוגית, שירותים טובים לצרכן, מגוון ומחירים הוגנים.
"אנחנו זקוקים לריבוי של שחקניות תשתית שיזיזו את השוק לכיוון הקדמה הטכנולוגית, אבל חשוב להבין שאי אפשר לצפות מחברות מסחריות להשקיע כספים ואנרגיות בלי שתינתן להן ודאות רגולטורית לצורך תכנון השקעות".