ועידת כלכליסט
"ישראל היא יותר סטארט-אפ מטרופוליס מסטארט-אפ ניישן"
דפנה גבר ליפשיץ, מנכ"לית עמותת תפוח, סיפרה בכנס תשתיות תקשורת 2030 של כלכליסט על הפריפריה הדיגיטלית - ציבור גדול שלא מצליח ליהנות מהקידמה הטכנולוגית, בשל מקום מגוריו. כמו כן, סיפרה על הפרויקטים של העמותה ברחבי הארץ, שנועדו לתקן את המעוות
"ישראל היא יותר סטארט-אפ מטרופוליס מאשר סטארט-אפ ניישן", כך פתחה את דבריה היום (ד') דפנה גבר ליפשיץ, מנכ"לית עמותת תפוח, בכנס תשתיות תקשורת 2030 של כלכליסט. "אחת המטרות שלנו היא לוודא שישראל באמת תהיה סטארט-אפ ניישן, לכל התושבים שלה, לכל המגזרים שלה, ללא תלות במקום בו הם גרים. המציאות שתפוח רואה היא הפער בין חורה לתל אביב, בבניין הזה בלבד יש הרבה יותר חברות מאלו שיש בחורה ורמלה יחד".
- מנהל האנליטיקה של Waze: הפיתרון לפקקים הוא נסיעות משותפות
- "רשתות הקוונטום יאפשרו להוריד פרק של 'משחקי הכס' בפחות מרבע שניה"
- מנכ"ל משרד התקשורת: מחר נציג מכרז לתדרי הדור החמישי בסלולר
"לפני 18 שנים כשהקמנו את תפוח הגדרנו לעצמנו שנעבוד בפריפריה הגיאוגרפית וגם בפריפריה החברתית. אבל היום אני מדברת על מושג אחר - פריפריה דיגיטלית", אמרה גבר ליפשיץ. "היום בירושלים יש 70 אלף קשישים שלא יודעים להשתמש בדיגיטל, אנחנו עובדים גם עם גם בני 45 פלוס, יש מאות ואלפים של אנשים שמצאו את עצמם פגי תוקף, שעבדו בתעשייה ומצאו את עצמם בחוץ יושבים בבתים יפים עם ילדים באוניברסיטה, משכנאות ואתגרים, ולא מצליחים לחזור לעולם התעסוקה. כל אלו הם פריפריה דיגיטלית".
גבר ליפשיץ סיפרה כי לפני עשור עמותת תפוח הקימה רשת של מרכזי ידע קהילתיים בשיתוף עם בזק. "רצינו להביא טכנולוגיה וחדשנות לחורה, לטירה, לאום אל-פחם, לדימונה ולאילת. היום אנחנו מכשירים עשרות אלפי אנשים בשנה".
אחד הפרויקטים שהזכירה גבר ליפשיץ הוא הפרויקט בעיר רמלה. "למרות שרמלה נמצאת במרחק רבע שעה נסיעה מתל אביב, יש אולי רק שלושה רוכלים בכל שוק רמלה שאפשר לשלם להם באשראי. המציאות שם היא אחרת ממה שאתם מכירים - אנשים הולכים לדואר ולבנק ומחכים שעות בתור, אין שימוש באפליקציות האלה שכאן מקלות על החיים של כולנו. מעבר לנגישות שעושה חיים קלים בכל תחום, הכי חשוב לי שהאוכלוסיה תבין שאם הם רוצים שישמעו אותם הם צריכים להיות נוכחים ברשת ולהשמיע שם את הביקורת ולהציף את הקשיים שלהם".
לדבריה, בשנה שחלפה גייסה תפוח כ-7 מיליון שקל מכספים ממשלתיים במטרה ליצור פרויקטים טכנולוגיים חברתיים. "נקים בית ספר חברתי שמכשיר עובדים בעולם של סייבר וביג דאטה, ומאיץ בשיתוף משרד הכלכלה. רוב האנשים שמגיעים למרכז שלנו ברמלה כדי להעביר שיעורים וסדנאות לא ביקרו בעיר מעולם".
בנוסף סיפרה גבר ליפשיץ על תנועת הנוער: "זו תנועה שגם מלמדת טכנולוגיה וגם הופכת אותם ל'מענטשים'. אנחנו דואגים לשמור על קשר עם הבוגרים שלנו שמהווים דוגמה חיה לחניכים שאכן אפשר להצליח בתחומי הטכנולוגיה גם את אתה מגיע מקריית שמונה או מחורה".