$
בארץ

חדשות טובות לתאגידים הגדולים: ועדת הכלכלה הגבילה הקנסות על הפרת חוק ההגבלים

חברי הוועדה החליטו להגביל את רף הקנסות ל-100 מיליון שקל ולדחות את הצעת התיקון שקידמה רשות ההגבלים, לפיה הקנס המקסימלי על מפרים יוכל לעמוד על עד 8% ממחזור המכירות - ללא הגבלת סכום

תומר גנון 16:4525.12.18

ועדת הכלכלה של הכנסת בראשות איתן כבל החליטה לרכך תיקון לחוק ההגבלים העסקיים שהיה אמור לאפשר לרשות ההגבלים להטיל קנסות גבוהים מאוד על מונופולים ותאגידים גדולים שיפרו את החוק. בדיון שנערך היום (ג') בהכנה לקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת, הוחלט להגביל את רף הקנסות ל-100 מיליון שקל.

 

 

 

 

בכך דחו חברי הוועדה את הצעת התיקון שקידמה הרשות, לפיה הקנס המקסימלי על מפרים יוכל לעמוד על עד 8% ממחזור המכירות - ללא הגבלת סכום. עם זאת מדובר עדיין בהחמרה יחסית למצב כיום, משום שתקרת הקנס הכספי עומדת לפי חוק על 24.5 מיליון שקל או 8% מהמחזור.

 

דוגמאות מהשנים האחרונות למונופולים שיצאו בזול לא חסרות. מתנובה שסגרה חקירה פלילית על הסדרים כובלים ב־25 מיליון שקל ועד קוקה-קולה ישראל שנקנסה ב־63 מיליון שקל, בכפוף לשימוע, בגלל שלוש הפרות. בקושי טיפה בים במחזורי הענק של החברות.

 

יצוין, כי על מנת שהתיקון יאושר סופית, הוא צריך לקבל את אישור מליאת הכנסת. לאור הקדמת הבחירות קטנים הסיכויים שהדבר יקרה כבר בכנסת הנוכחית.

 

 

מיכל הלפרין, הממונה על ההגבלים העסקיים מיכל הלפרין, הממונה על ההגבלים העסקיים צילום: עמית שעל

 

מתנגדי החוק הם כמובן התאגידים עצמם, באמצעות עורכי דין ולוביסטים. הניגון הוא קבוע: חברות יקרסו, עובדים יפוטרו. אבל הפעם אפשר בהחלט להתעלם מהמוזיקה. מי שלא רוצה להיפגע, שיעשה את המובן מאליו ופשוט לא יהיה עבריין. ובכל מקרה, על כל קנס אפשר לערער לבית הדין להגבלים, שיבצע ביקורת שיפוטית וכלכלית, ולא רק טכנית, על ההחלטות.

 

שר הכלכלה, אלי כהן, מי שקידם ביחד עם הרשות את התיקון, לא הגיע היום לדיון בוועדה. כן הגיעו נציגים של ארגונים רבים המייצגים בין היתר את החברות הגדולות במשק, אלה שעשיות לשלם את המחיר הגבוה ביותר במקרה של הפרה אם תקרת הקנס הייתה מוסרת. בין אלה שהגיעו וביקשו להגביל את תקרת הקנסות היו מנכ"ל איגוד החברות הציבורית אילן פלטו, נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש ונשיא לשכת המסחר אוריאל לין.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x