ועדת שרים לחקיקה אישרה שינויים מהותיים בחוק ההגבלים
לפי הנוסח החדש, מונופול יוגדר כמי שיש לו כוח שוק משמעותי גם אם נתח השוק שלו נמוך מ-50%. כמו כן, מיזוגים של עד 360 מיליון שקל יאושרו אוטומטית וללא צורך בביורוקרטיה ובדיקות
ועדת שרים לחקיקה אישרה היום שינויים מהותיים בחוק ההגבלים העסקיים לרבות שינוי בהגדרת מונופול. לפי הנוסח החדש, מונופול יוגדר על ידי הרשות להגבלים עסקים כמי שיש לו כוח שוק משמעותי גם אם נתח השוק שלו נמוך מ-50%. כמו כן, מיזוגים של עד 360 מיליון שקל יאושרו אוטומטית וללא צורך בביורוקרטיה ובדיקות. כמו כן, כלל העסקים יהיו כפופים לרף עיצומים בשיעור של 8% מהמחזור.
- האיום על היבואנים הרשמיים מתעצם: תיקון לחוק ההגבלים העסקיים יגיע לקריאה ראשונה
- החוק שהפך ל"אימת המגזר העסקי" חוגג 30
- עבירות הנוגעות לחוק ההגבלים העסקיים
עוד עולה מהשינויים בחוק שאישרה ועדה בראשותה של איילת שקד כי יחול איסור מהותי על הסדרים שפוגעים בתחרות וקיצור משמעותי של זמן ההחלטה בבקשות פטור להסדרים כובלים.
שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן, מסר כי מדובר ב"צעד נוסף לצמצום הנטל הרגולטורי והביורוקרטי המיותר, ולהקלה על המסחר ועשיית העסקים במשק. הרפורמה תאפשר לרשות ההגבלים העסקיים להגביר את פעילות האכיפה האפקטיבית שלה ולהפנות את משאביה לקידום התחרות, ולחיזוק ההרתעה כנגד מונופולים וגופים אחרים הפוגעים בתחרות".
מיכל הלפרין, הממונה על ההגבלים העסקיים, ביקשה לברך את שר הכלכלה ואת ועדת השרים לחקיקה על אישור הצעת החוק. לדבריה, החוק במתכונתו החדשה "יחייב בעלי עסקים לנהוג באחריות תחרותית בד בבד עם הפחתת הנטל הרגולטורי והקלה על עסקים קטנים. תיקון החוק יאפשר לרשות ההגבלים העסקיים להגביר את האכיפה ולנקוט סנקציות משמעותיות ביחס לעסקים שפוגעים בתחרות".
התיקונים יעודכנו בחוק כך שיתאים לשינויים המשמעותיים שעברה הכלכלה הישראלית מאז נחקק לפני כ-30 שנה וכן יקרבו את הדין הישראלי למקובל בעולם בתחום ההגבלים העסקיים. כעת, לאחר שוועדת שרים לחקיקה אישרה את הצעת החוק, השלב הבא בהליך החקיקה הוא הגשת הצעת חוק לכנסת.