רמי לוי מציע להוריד ב-15% את דמי השכירות שמשלמת הרשת על הנכסים שבבעלותו
לוי מעוניין להמשיך בהסדרת דמי השכירות בעסקת מסגרת לכל הנכסים שהוא משכיר לשיווק השקמה - אך מסכים להוריד את מחיר המקסימום למ"ר מ-100 ל-85 שקלים; אסיפת בעלי המניות תתכנס ב-3 בדצמבר לקבלת החלטה
רמי לוי, בעל השליטה ברשת הקמעונאות הנושאת את שמו, מציע לבעלי המניות קיצוץ של 15% בדמי השכירות לחנויות והנכסים שהוא משכיר לרשת. ההצעה של בעל השליטה היא למעשה להישאר במודל של "הסכם המסגרת", החל על כלל הנכסים שהוא משכיר לרשת, אך להוריד את עלות השכירות.
- יו"ר חברת רמי לוי נחקר באזהרה בפרשת שוחד, אך החברה לא דיווחה
- "קפה ב–5 שקלים זה הסמל של קופיקס, לא ניגע בו"
- רמי לוי לא זז מהסכם השכירות לרשת שלו
לוי מנהל בחודשים האחרונים דיונים מול הגופים המוסדיים בעניין זה, ובחודש אוגוסט האחרון פרסמה אנטרופי חוות דעת הממליצה לגופים המוסדיים להתנגד להסכם המסגרת ולתנאיו. בין הנימוקים להתנגדות, צוין כי העברה ופתיחת סניפים מתרחשות פעמים בודדות בשנה, ולפיכך ניתן להעמיד כל הסכם שכירות חדש להצבעת בעלי המניות - ואין מקום להסכם מסגרת כללי. אנטרופי צפויה להגיש בעניין חוות דעת מעודכנת לקראת האסיפה, שתתכנס ב-3 בדצמבר.
החברה שוכרת נכסים מבעל השליטה מאז 2006. לפי העדכון שפורסם הערב (ג'), ב-3 השנים האחרונות שילמה הרשת דמי שכירות שנתיים של 70 מיליון שקל, ומתוך סכום זה שולמו לרמי לוי עבור הנכסים שבבעלותו דמי שכירות ממוצעים של 38.6 מיליון שקל. כך שלמעלה מ-50% מדמי השכירות השנתיים מוזרמים מהרשת לבעל השליטה.
בשינוי העיקרי שמוצע כעת נקבע שדמי השכירות של נכס שישכיר לוי לרשת לצורך סניף או משרדים לא יעברו את סף ה-85 שקלים למ"ר, במקום 100 שקלים שהוצעו בטיוטה הקודמת. שכר הדירה יוצמד למדד המחירים לצרכן.
בנוסף מוצע שנכס המשמש למטרות אחרות (מחסנים, שטחי שירות או מתחמים לוגיסטיים), יושכר בדמי שכירות של עד 45 שקלים למ"ר, במקום 55 שקלים בטיוטה קודמת. ההסכם המתוקן מגביל את דמי השכירות למ"ר לסכומים האמורים, בעוד שבטיוטה הקודמת ניתה אפשרות ללריגה מירבית של 5%.
כפי שהוצע בטיוטה הקודמת הנכסים יושכרו לתקופה של עד 10 שנים לכל נכס, עם אפשרות לקביעת שלוש תקופות אופציה נוספות של עד 7 שנים כל אחת, ובלבד שהנכס יושכר עד לא יותר מ-24 שנים ו-11 חודשים.