למ"ס: ירידה של 0.3% במחירי הדיור ביולי-אוגוסט
מדד המחירים לצרכן עלה בחודש ספטמבר ב-0.1%. האינפלציה עומדת על 1.2% ונמצאת בטווח יציבות המחירים זה החודש הרביעי
מדד המחירים לצרכן עלה בחודש ספטמבר ב-0.1% כך נמסר מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
- מנכ״ל מזרחי טפחות: "הירידה במדד מחירי הדירות - לא בהכרח משקפת מציאות"
- מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.1% באוגוסט; הדירות המשיכו להתייקר
- 7 השנים הטובות נגמרו: עליות המחירים מרימות את הראש
לפיכך, עומדת האינפלציה במשק מתחילת השנה על 1.1% והאינפלציה ב-12 החודשים אחורה (אינפלציה שנתית) עומדת על 1.2% - מעל גבול התחתון של טווח יציבות המחירים שקבעה הממשלה (בין 1%-3%).
יצויין כי מדובר בחודש הרביעי ברציפות בו האינפלציה נמצאת בתוך טווח יציבות המחירים. נזכיר כי למרות הנתונים נגידת בנק ישראל היוצאת, קרנית פלוג, סירבה להתחיל את הליך העלאת הריבית במשק.
בשורות טובות לכחלון: ירידה במדד מחירי הדירות
עוד נמסר מהלמ"ס כי מדד מחירי הדירות ירד בחודשים יולי-אוגוסט ב-0.3%, נתון המהווה חדשות מצויינות עבור שר האוצר משה כחלון. עוד עולה מהנתונים כי מחירי הדירות ירדו ב-1.1% בשנה האחרונה (יולי-אוגוסט 2017).
מדד מחירי הדירות של יולי-אוגוסט הוא הראשון המצביע על ירידת מחירים, לאחר ארבעה חודשים ברציפות אשר בהם הצביע המדד על עליית מחירים קלה. יש לציין כי קודם לאותה עלייה חלה ירידה של כ-2.5% במחירי הדירות, בתקופה שבין ספטמבר 2017 למרץ 2018.
בפלח הדירות החדשות, חלה ירידת מחיר בשיעור חודשי של 1.2%. 31.8% מהעסקאות לרכישת דירה חדשה במהלך החודשים יולי ואוגוסט 2018 נעשו במסגרת מבצעי מחיר למשתכן ומחיר מטרה.
בחלוקה לאזורים גיאוגרפיים, היתה הירידה החדשה ביותר במחוז הצפון, שם צנחו המחירים ב-1.4%. במחוז תל אביב, הכולל את תל אביב ורוב ערי גוש דן, חלה ירידה חודשית של 0.6%. במחוז המרכז חלה ירידה של 0.1%, במחוזות חיפה ודרום לא חל שינוי במחירי הדירות, ורק במחוז ירושלים חלה עלייה קלה של 0.2%.