תבוסה לחברות הביטוח בבג"ץ: משכו העתירה נגד מכרז פנסיית ברירת המחדל
באיגוד טענו בעתירתם כי המכרז "נתפר" למידותיהן של קרנות הפנסיה הקטנות, אלא שאז התברר כי גם הפניקס התמודדה. בבג"ץ רמזו לחברות הביטוח למשוך העתירה בשל סיכוי קלוש לנצח
איגוד חברות הביטוח בניהולו של גיא רוטקופף משך הבוקר (ד') את העתירה שהגיש נגד המכרז החדש לקרנות פנסיית ברירת המחדל המוזלות של רשות שוק ההון. זאת לאחר ששופטי בגץ רמזו להם כי הסיכוי שלהם לנצח קלוש. כזכור, באיגוד טענו כי מכרז פנסיית ברירת המחדל "נתפר" למידותיהן של ארבע קרנות הפנסיה הקטנות שמקבלות הגנת ינוקא (עדיפות במכרז על הגדולות). אלא שאז התברר כי קרן הפנסיה הפניקס גם התמודדה במכרז, מה שפגע כמובן בטיעון לכך שמדובר במכרז תפור.
- "מכרז ברירת המחדל חיוני לחלוקה נכונה של כספי הפנסיה"
- חברות הביטוח הגישו שוב בג"ץ נגד מכרז פנסיית ברירת המחדל
- התחרות על פנסיית ברירת המחדל נפתחת מחדש: הקרנות יידרשו להתחייב לדמי ניהול מופחתים לפורשים
קרנות ברירת המחדל עובדות כבר שנתיים – כיום תחת מיטב-דש והלמן אלדובי – ומציעות דמי ניהול נמוכים לכל מי שיצטרף אליהם והחל ממרץ הקרוב מעסיק שלא יבצע מכרז תחרותי על דמי ניהול יצטרך לצרף אליהן כל עובד חדש, אלא אם יבחר אחרת. הקרנות נולדו כדי לתת מענה לחוסכים החלשים, נעדרי כוח המיקוח.
בתנאי המכרז החדשים יכולות לזכות ארבע קרנות במקום שתיים, אך הפעם נקבעו דמי ניהול מינימליים כדי לעודד את אלטשולר שחם להצטרף למכרז שבו לא זכה בפעם הקודמת כי דרש דמי ניהול גבוהים יותר.