גם האפיק הזה נבדק: "הכלכלה הטורקית נפגעה מפייק ניוז”
משרד התובע הכללי ומשרד הפנים דיווחו על חקירה המתבצעת בנוגע לחשדות כי גורמים מסוימים "הפגינו התנהלות המאיימת על ביטחון הכלכלה באמצעות סיפורים מניפולטיביים בתקשורת וברשתות החברתיות"
- מנכ"ל הבנק הגדול בטורקיה: "צריך לפעול עכשיו כדי להציל את הלירה"
- האפקט הטורקי: האינפלציה בארה"ב טיפסה, התשואות לעשר שנים דווקא ירדו
- משבר בטורקיה: הלירה ממשיכה לצלול מול הדולר
משרד התובע הכללי ומשרד הפנים דיווחו על חקירה המתבצעת בנוגע לחשדות כי גורמים מסוימים "הפגינו התנהלות המאיימת על ביטחון הכלכלה באמצעות סיפורים מניפולטיביים בתקשורת וברשתות החברתיות". זאת, כחלק ממתקפות כלכליות המכוונות נגד הרפובליקה הטורקית, ביטחונה הכלכלי ואחדותה. בהודעת התובע נמסר כי מאחורי המהלכים עומדים הגורמים שיזמו את ניסיון ההפיכה ב־2016.
בחקירה דומה פתחה המועצה הטורקית לחקירת פשעים פיננסיים (MASAK). לפי חשדות כלב השמירה של המערכת הפיננסית, אנשים ומוסדות הפיצו פייק ניוז, כמו למשל, ידיעות לפיהן המדינה תבצע מניפולציה בשער החליפין של הלירה או תתערב ביתרות המט"ח.
דובר רשמי תיאר את השמועות הללו כקמפיין הטעיה שהתבסס על הודעתו של הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן אתמול, לפיה האחריות לשמירה על יציבות האומה הטורקית נמצאת לא רק בידי מוסד הנשיאות, אלא גם בידי התעשיינים והסוחרים. "אחרת אני אצטרך להשית את תוכנית B או את תוכנית C", דברי הנשיא.
"קמפיין ההטעיה הוא חלק ממלחמה כלכלית שמתנהלת נגד המדינה שלנו", ציין הדובר. "בשום שלב לא דיבר הנשיא על השתלטות אפשרית על עתודות המט"ח". ההודעה מגיעה לאחר ששר האוצר ביראט אלביירק אמר כי תוכנית פעולה תיכנס לתוקפה החל מהיום כדי לאושש את הלירה. בעקבות ההודעה התחזק המטבע הטורקי ל־6.80 לירות לדולר לאחר שצנח לשפל של 7.24 לירות לדולר.