באג בפייסבוק "שינה" את הגדרות הפרטיות של 14 מיליון משתמשים מפרטי לציבורי
שערוריית פרטיות נוספת ברשת החברתית הגדולה בעולם - פוסטים שהועלו עם הגדרות פרטיות שחשפו אותם לעיני חברים או משפחה בלבד היו למעשה בהגדרה "ציבורי", מה שחושף אותם הלכה למעשה לכל מי שהפוסט עשוי להופיע לו בפיד
14 מיליון משתמשים בפייסבוק ראו את הגדרות הפרטיות שלהם ברשת החברתית עוברות מפרטי לציבורי ללא שביקשו זאת. על פי דיווחים שפורסמו בתקשורת הלילה, מדובר ככל הנראה בבאג שפגיעתו נצפתה בין ה-18 ל-27 במאי האחרונים.
קראו עוד בכלכליסט:
- מפייסבוק עד אמזון: עזריאלי הצליחה לשווק 100% משטח מגדל שרונה
- מהדורת הפיד: רשתות CNN ו-FOX יפיקו עבור פייסבוק תכני חדשות
- פייסבוק תטיל צל על יוטיוב, תשלב וידאו של שעה באינסטגרם
הבאג גרם לכך שפוסטים שהועלו עם הגדרות פרטיות שחשפו אותם לעיני חברים או משפחה בלבד היו למעשה בהגדרה "ציבורי", מה שחושף אותם הלכה למעשה לכל מי שהפוסט עשוי להופיע לו בפיד. על פי בדיקה ראשונית של פייסבוק מדובר בבאג, והחברה כבר הודיעה שהיא תדווח לכל המשתמשים שסבלו מהבאג.
אירוע זה מצטרף לשורה של שערוריות פרטיות ממנה סבלה פייסבוק לאחרונה. זה החל עם חשיפת פרשת קיימברידג' אנליטיקה במסגרתה התברר שהאחרונה גנבה מפייסבוק 87 מיליון פריטי מידע אישי של משתמשים. זה המשיך עם החשיפה שפייסבוק שיתפה מידע של משתמשים עם יצרניות סמארטפונים מובילות כגון אפל, סמסונג ו-וואווי וכעת פרשה זו.
פייסבוק צילום: שאטרסטוק
פייסבוק לא הייתה צריכה את האירוע החדש הזה וראשיה, מארק צוקרברג ושריל סנדברג גם ספגו ביקורת חמורה אפילו מבית. אתמול נחשף שמייסדי ווטסאפ, יאן קום ובריאן אקטון, שביקשו לשמור על האפליקציה שלהם כמעין מקלט לפרטיות המשתמשים בפייסבוק, עזבו את החברה בשנה האחרונה תוך שהם מוותרים על מניות בשווי 1.3 מיליארד דולר - רק מתוך חוסר הסכמה עם מדיניות הפרטיות של החברה האם.
מאז פריצת השערוריות האחרונות נכנסו לתוקפן תקנות ה-GDPR האירופיות שמחמירות מאוד עם רשלנות בשמירה על מידע פרטי של משתמשים. אם המידע שנחשף במסגרת הבאג הזה גם חל על אזרחים אירופים, פייסבוק תיאלץ לספק הסברים לאיחוד על הנסיבות ולא היא עשויה להיחשף לקנסות שעשויים להגיע לעד 4% מהמחזור השנתי שלה.