בלעדי לכלכליסט
משרד הבריאות ביקר, וביתן סוגר את המפעל
בעלי יינות ביתן ומגה סוגר את מפעל הבשר בראשל”צ ומקים מפעל באשדוד שיאפשר לו להתרחב בתחום. לטענת המשרד, אין קשר לליקויים שנמצאו בעבר
נחום ביתן מעמיק אחיזה בתחום הבשר. ל”כלכליסט” נודע כי ביתן סגר את מפעל הבשר מייסטר שבבעלותו בראשון לציון ומקים מפעל חדש באשדוד בהשקעה של 5 מיליון שקל. עוד נודע כי לפני שבועיים ערך משרד הבריאות ביקורת במפעל. עם זאת, לטענת ביתן, המפעל לא נסגר בשל ביקורות משרד הבריאות בעבר, אלא בגלל שעיריית ראשון לציון המחזיקה בחלק מהמבנה, סירבה לחדש את חוזה השכירות. במשרד הבריאות מסרו כי “לפני כשבועיים בוצעה ביקורת במפעל, משותפת לשירות המזון המחוזי יחד עם עיריית ראשון לציון. בהתאם לדיווח מהמחוז וללא תלות בממצאים, הנהלת המפעל החליטה ביוזמתה על סגירתו”.
- משלוחי הבקר נמשכים: המדינה תקים אתרי הסגר לבע"ח המיובאים לישראל למטרת שחיטה
- לראשונה: משלוח בשר טרי מצונן הגיע לישראל
- המלחמה על מחיר הבשר: אריה דרעי נגד אלי כהן על הגב של הצרכן
הקמת המפעל צפויה להסתיים עוד כחצי שנה ועד אז, חברת עוף ירושלים תייצר עבור ביתן את מוצרי הבשר שלו. במפעל החדש יוכל ביתן לייצר בשר בהיקפים גדולים בהרבה. בחברה טוענים כי להחלטה לסגור את המפעל לא היה קשר לליקויים תברואתיים שנמצאו בו בביקורות עבר של משרד הבריאות.
מפעל מייסטר עוסק בייצור מוצרי בשר והיקף פעילותו נאמד בכ־130 מיליון שקל בשנה. המפעל מייצר מגוון רחב של מוצרי בשר בקר טרי וקפוא, מוצרי בשר כבש ועוף, מוצרי דגים ומוצרי בצק שונים. בנוסף, המפעל מייצר גם מגוון ירקות קפואים.
ביתן שנהג להפיץ את המוצרים ללקוחותיו באמצעות מערך הפצה שלו, העביר לאחרונה את ההפצה לחברת לוגיסטיק מאשדוד. הקמת המפעל באשדוד תאפשר לו לייעל את תהליך ההפצה, נוכח הסמיכות הגיאוגרפית בין המפעל לחברת ההפצה. הקמת מפעל תאפשר לביתן להתאים את התשתיות כך שיאפשרו הן הגדלת היקפי הפעילות והן בקרת איכות מתקדמת מזאת שהיתה במפעל שנסגר.
את מפעל הבשר בראשון לציון רכש ביתן ב־2012, אולם במהלך העסקה נקלע בעליו הקודמים של הנכס לכינוס והבעלות על חלק מהאתר עברה לעירייה. שנה לאחר רכישתו ובעקבות ביקורת שנערכה במקום, הוציא משרד הבריאות צו סגירה למפעל. בביתן טענו אז שצו הסגירה הוצא מכיוון שבוצעו שיפוצים במקום בזמן העבודה, אך הסיבה היתה ליקויים תברואתיים קשים שהתגלו בביקורת. בביתן טענו אז כי החברה רכשה את המפעל עם ליקויים תברואתיים ובמשך חודשים פעלה בתיאום עם משרד הבריאות על מנת לתקן את כל הליקויים.
למרות הדברים, לפני שנתיים הושמדו כ־5.7 טונות של מוצרי עוף פגי תוקף בהוראת הווטרינר המחוזי בעקבות ביקורת משרד הבריאות בשיתוף רופאות וטרינריות מהעירייה שנערכה במפעל. במהלך הביקורת נמצאו מוצרי עוף פגי תוקף, מוצרי עוף שהופשרו בניגוד לרישיון היצרן ומוצרי עוף שהוחזקו בתנאים ירודים. משרד הבריאות הודיע אז כי ימשיכו וינקטו צעדי אכיפה כנגד המפעל.