$
פרסום ושיווק

לראשונה: משלוח בשר טרי מצונן הגיע לישראל

חצי שנה לאחר שהתקבלה החלטה על הארכת חיי מדף של בשר מצונן בוואקום מחודש וחצי לשלושה חודשים הגיעה ארצה משלוח ראשון - ויימכר בשלב זה ברשת יינות ביתן. מטרת המהלך היא לצמצם את צער בעלי החיים המובלים מאוסטרליה

נורית קדוש 15:2423.05.18
חצי שנה לאחר ההחלטה להאריך חיי מדף מקסימליים לבשר מצונן בווקום, תוך עמידה בתנאים, מ-45 ימים ל-85 ימים, הגיע המשלוח הראשון של בשר טרי מצונן. מדובר בצעד שנועד לצמצם את צער בעלי חיים בהובלת צאן ובקר חיים מאוסטרליה. הבשר המצונן יימכר בשלב הראשון ברשת יינות ביתן.

 

המהלך, פותח לראשונה יבוא ימי של בשר מצונן (לא קפוא) ממדינות כמו ארה"ב, ברזיל, ארגנטינה, אוסטרליה ודרום אפריקה אשר עד היום התאפשר לייבא מהן בהובלה ימית רק בשר קפוא בשל מגבלות התוקף המקסימלי של חיי המדף, מכיוון שתוקף של 45 יום לא איפשר הובלת בשר מיעדים מרוחקים. ההתחייבות היא כי הבשר המצונן יישמר באותם סטנדרטים מחמירים של מדינות מתקדמות שבחלקן מאפשרות חיי מדף ארוכים יותר אשר עומדים על 120 ימים. מהלך זה יביא להגברת התחרות ולהורדת המחיר לצרכן, באמצעות הגדלת הכדאיות ליבואנים לייבא בשר מצונן.

 

 

 צילום: עמית שעל

 

על פי ההערכות במשרד החקלאות, כניסת הרפורמה לפועל תחסוך לצרכנים בשנת 2019 כ-200 מיליון שקל. בשנת 2020 ייחסכו לצרכן כבר יותר מ-400 מיליון שקל. עוד מעריכים במשרד כי בעקבות המהלך יוזל הבשר הטרי ב-10% עד 30% במחיר לצרכן, והיקפי המשלוח של בעלי-חיים מחוץ לארץ יפחת כיוון שתגדל האספקה של ייבוא בשר טרי.

 

סרחיו דולב, רופא וטרינר ראשי הממונה על פיקוח המוצרים מן החי במשרד החקלאות מסר: "עד היום התאפשר לנו לייבא בהובלה ימית רק בשר קפוא בשל מגבלות התוקף המקסימלי של חיי המדף, מכיוון שתוקף של 45 יום לא אפשר הובלת בשר מיעדים מרוחקים. כיום אנחנו עומדים על 85 ימים, ואני סבור כי מהלך זה יביא להגברת התחרות ולהורדת המחיר לצרכן, באמצעות הגדלת הכדאיות ליבואנים לייבא בשר מצונן". הבשר המצונן נשמר בסטנדרטים מחמירים של מדינות מתקדמות, שבחלקן אף מאפשרות חיי מדף ארוכים יותר אשר עומדים על 120 ימים.

 

 

מעדניית הבשר בסניף של יינות ביתן. הרשת תהיה הרטשונה למכור בשר מצונן בוואקום במתכונת החדשה מעדניית הבשר בסניף של יינות ביתן. הרשת תהיה הרטשונה למכור בשר מצונן בוואקום במתכונת החדשה צילום: מיקי נעם אלון

 

גיא מור, מנהל תחום מדיניות רגולציה הוסיף כי: "מהלך זה מצטרף למהלכים נוספים שנעשו בתחום היבוא של בשר טרי, ביניהם: פתיחת ייבוא בשר טרי בכמויות גדולות ממדינות באירופה אל ישראל, כדוגמת פולין ואירלנד".

  

מהלכים אלו מהווים המשך ישיר ל"דו"ח בחינת ענף הבקר", אשר פורסם על ידי רשות ההגבלים העסקיים בשנת 2016, והעלה כי קיים צורך בהגברת התחרות בענף הבשר בישראל. בנוסף, מהלך זה מצטרף למהלכים נוספים שנעשו בתחום היבוא של בשר טרי, ביניהם: הסמכת מערך הפיקוח הווטרינרי במדינות המאושרות לייצא

לישראל, בהתאם לדרישות קפדניות של משרד החקלאות הישראלי, כפי שנהוג במדינות מפותחות אחרות.

 

כבר בתום 2017, לאור פתיחת הייבוא ממדינות אירופה, נרשמה ירידה משמעותית במחירי הבשר המצונן שנעה בין 7% ל- 17%, למרות עלייה בביקוש לבשר מצונן. ירידה זו מתבטאת בחיסכון משמעותי בהוצאות משקי הבית בישראל על בשר בשנה בהיקף של כ-170 מיליון שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x