שר המסחר האמריקאי בבייג'ינג: ינסה לשכנע הסינים להגדיל רכישות מוצרים אמריקאיים
שיחות הסחר בין ארה"ב לסין יימשכו בימים הקרובים, על רקע האיום המחודש של ממשל טראמפ להטיל מכסים על מוצרים סיניים, והטלת המכסים על פלדה ואלומיניום המיוצרים באירופה; הצוות האמריקאי רוצה גם להבטיח הגנה רבה יותר על קניין רוחני
- זריקת עידוד ליצרניות הרכב: סין מפחיתה את מסי הייבוא על מכוניות
- דיווח: ארה"ב תדרוש בקרוב מ-ZTE הסינית לשלם קנס של עד 1.7 מיליארד דולר
- האיחוד האירופי: המכסים האמריקאיים - "משחק מסוכן"
לאחר שכבר נראה שהפסקת אש עומדת ושרירה בין שתי כלכלות הענק, הבית הלבן הזהיר השבוע שהוא ימשיך להטיל מכסים על יבוא סיני בהיקף של 50 מיליארד דולר, וכן מגבלות על השקעות סיניות בארה"ב.
רוס, שמגיע לבייג'ין אחרי שבשבוע שעבר נחתו בה יותר מ-50 פקידים אמריקאים, צפוי לנסות להבטיח במהלך ביקורו בן היומיים רכישות בטווח הארוך של מוצרי חקלאות ואנרגיה מתוצרת ארה"ב על מנת לנסות ולצמצם את גירעון הסחר בן 375 מיליארד הדולר של ארה"ב מול סין.
נשיא ארה"ב טראמפ דרש מסין לנקוט צעדים להפחתת גירעון הסחר בין שתי המדינות ב-200 מיליארד דולר מדי שנה עד 2020.
הצוות האמריקאי רוצה גם להבטיח הגנה רבה יותר על קניין רוחני ואת סופן של הסובסידיות הסיניות שתורמות לייצור יתר של פלדה ואלומיניום.
בעוד מדינות רבות שותפות לתסכולה של ארה"ב בנוגע לשיטות הסחר והכלכלה הסיניות, מבקרי תוכניתו של טראמפ מזהירים שוושינגטון מסתכנת בהרחקת האיחוד האירופי, קנדה ומקסיקו ממנה, עם המכסים שהטילה על אלומיניום ופלדה שמיובאים מהן.
אתמול תקפו את ארה"ב בנות בריתה הקרובות ביותר בעקבות כניסת המכסים לתוקף, ויפן כינתה אותם "מצערים ביותר" במהלך פגישה של מנהיגי ה-G7 בקנדה.