$
שוק ההון

אלה הזוכות בתחרות הסטארט-אפ החדשני ביותר בתחום מדעי החיים

חברות PixCell Medical ו-CorNeat Vision נבחרו מבין עשרות מועמדות שהציגו פיתוחים פורצי דרך בתחום מדעי החיים, בתחרות אותה הובילה רשות החדשנות

כתב כלכליסט 13:3417.05.18

חברת PixCell Medical שפיתחה טכנולוגיה פורצת דרך לביצוע דיאגנוסטיקה של תאים חיים באמצעות בדיקת דם של דקירה בודדה באצבע וחברת CorNeat Vision שפיתחה קרנית מלאכותית, הן הזוכות בתחרות הסטארט-אפ החדשני ביותר בתחום מדעי החיים.

 

 

 

ההכרזה על הזוכות התקיימה במסגרת תחרות סטארט-אפים שהוקדשה לחברות המציעות פיתוחים פורצי דרך בתחום מדעי החיים, אותה הובילה רשות לחדשנות בראשותו של ד"ר עמי אפלבום, באירוע MIXiii Biomed 2018. מבין עשרות המועמדות שהגישו את הבקשה נבחרו 45 חברות להציג במתחם הסטארט-אפים הייחודי שהוקם בהובלת רשות החדשנות במסגרת התערוכה.

 

מתוכן, 10 חברות זכו להשתתף בתחרות הסטארטאפים של הכנס, במסגרתו הציגו בפני המשתתפים את הטכנולוגיה פורצת הדרך שלהן. חברת PixCell Medical פיתחה טכנולוגיה פורצת דרך לביצוע בדיקות דם במשרד הרופא ללא צורך בהעברתן למעבדה. HemoScreen הינו מכשיר נייד, קטן וקל לשימוש אשר מבצע ספירת דם מלאה תוך 5 דקות באמצעות מחסנית חד פעמית.

 

"ר עמי אפלבום יו"ר ראשות החדשנות והמדען הראשי "ר עמי אפלבום יו"ר ראשות החדשנות והמדען הראשי צילום: צביקה טישלר

 

לביצוע הבדיקה דרושה טיפת דם אחת בלבד הנלקחת מדקירה באצבע. בנוסף המערכת מאפשרת אבחנה בין 5 סוגים שונים של תאי דם לבנים וכן זיהוי תאים חריגים המצביעים על פתולוגיות שונות. המכשיר אינו דורש תחזוקה או כיול ולכן ניתן להפעלה ע"י כל משתמש וללא צורך בתשתית מעבדתית. הטכנולוגיה מבוססת על שלושה עקרונות חדשניים: Viscoelastic Focusing תופעה פיזיקלית חדשה שהתגלתה בטכניון, הגורמת למיקוד של תאים תוך כדי זרימה ומאפשרת את האנליזה שלהם.

 

מחסנית חד פעמית אשר מכינה את דוגמת הדם באופן אוטומטי ואלגוריתמים מתקדמים של ראיה ממוחשבת ואינטליגנציה מלאכותית לניתוח תמונות התאים. המוצר יאפשר מתן טיפול מהיר ואיכותי יותר במגוון נקודות טיפול כגון אונקולוגיה, טיפול נמרץ ורופאים כללים תוך כדי ייעול משמעותי של תהליך הטיפול.

 

חברת CorNeat Vision מפתחת שתל קרנית מלאכותי. החידוש בשתל של CorNeat הוא היכולת לעגן עדשה סינטטית לעין באמצעות חומרים מלאכותיים בלבד. שתל זה בנוי מחלק אופטי מרכזי ומאלמנט אינטגרטיבי שאחראי על חיבור ארוך טווח עם דופן העין. החידוש בשתל הינו בנקודת העיגון בדופן העין ובחומר של האלמנט הביו-אינטגרטיבי. החברה מקדמת פלטפורמה של "ביולוגיה סינטטית" שמאפשרת הטמעת מרכיבים סינטטיים שונים לתוך רקמה ביולוגית עם דגש על העין וארובת העין.

 

ועדת השיפוט שבחרה את הזוכות בתחרות הורכבה מבכירים בתעשיית מדעי החיים בישראל: עמי אפלבום יו"ר רשות החדשות והמדען הראשי במשרד הכלכלה והתעשייה, אניה אלדן סמנכ"לית רשות החדשנות וראש זירת הזנק, קרין מאייר־רובינשטין, מנכ"לית IATI, יקי ינאי, יו"ר משותף וראש תחום מדעי החיים ב-IATI וד"ר אירית יניב, שותפה בקרן אקסלמד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x