ועידת התעשייה
"הממשלה מפקירה את התעשייה המסורתית מטעמים פופוליסטיים"
משה קפלינסקי מנכ"ל נשר מפעלי מלט אמר את הדברים בוועידת התעשייה והתייחס לעידוד היבוא בענף המלט: מנכ"ל בזן ישר בן מרדכי: "אני לא מאשים את הממשלה. התפתחות התעשייה תלויה בנו התעשיינים"; ענת גבריאל מנכ"לית יוניליוור: "לפעמים התחושה היא שמישהו זורק רעיון וכל התעשייה צריכה ליישר קו"
- עופרה שטראוס: "אין מחיר שבו אהיה מוכנה למכור את החברה"
- אבנר בן בסט: "כמו שווייז מסייע לנהגים אנחנו מסייעים למפעלים"
- שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן: "נמשיך להוריד מסים"
קפלינסקי דיבר בפאנל שעסק באפיקי הצמיחה של התעשייה הישראלית, ובו השתתפו גם ענת גבריאל, מנכ"לית יוניליוור ישראל, ישר בן מרדכי, מנכ"ל בזן וציפי עוזר ערמון, מנכ"לית לומניס.
לדברי גבריאל מנכ"לית יוניליוור, "הצורך בתעשייה בישראל נובע משתי סיבות עיקריות: אנחנו מספקים תעסוקה. למשל, לנו יש 2,000 עובדים ועוד אלפים במעגל השני. הפן השני בגינו התעשייה חשובה הוא אסטרטגי, לא היינו רוצים להיות תלויים במזון שמגיע ממדינות אחרות. כולנו צרכים לוודא שאנחנו משמרים את מקומות העובדה האלה ולא תלויים במדינות אחרות".
בן מרדכי מנכ"ל בזן אמר כי "אם תעשייה רוצה להתפח היא צריכה להתפתח זה תלוי בנו התעשיינים אני לא מאשים את הממשלה. אסור לבכות צריך לעשות".
עוזר ערמון, מנכ"לית לומניס סיפרה כי בשנים האחרונות הכפילה החברה את מספר העובדים, "אני מסתכלת על מתחרים שהחליטו להעביר את הפעילות לארצות אחרות. אנחנו ציונים ורוצים לבנות חברות טובות בישראל, אבל התנאים הסביבתיים שאנחנו מקבלים קשים. יש לנו אתגר גדול ברמה המדינית".
לדברי גבריאל, "רגולציה היא דבר הכרחי, אבל היא צריכה להיות מסודרת, מישהו צריך לנהל את זה. לפעמים התחושה היא שמישהו זורק רעיון ואז כל התעשייה צריכה ליישר קו, וזה כרוך בעלויות שאי אפשר לשאת אותן".
גבריאל הזכירה גם את המחוסר בכוח אדם מיומן "התעשיין הישראלי משלם טוב, יש אפשרויות קידום תעשייה הישראלית, יש לנו עובדים שהגיעו לתפקידי ניהול".
על פי עוזר ערמון, מנכ"לית לומניס יש מחסור חמור גם בעובדי הייטק "התוצאה של זה היא שכר שעלה ב-38% במונחים שקליים. מידי שני יש כאן יותר מידי מעבר של טאלנטים שעובדים במרכזי פיתוח בינ"ל שיושבים במטות של החברות בארה"ב. וכך אנחנו נתקלים בהמון משרות לא מאוישות ועלויות יותר יקרות".
קפלינסקי הזכיר את הקשיים שנובעים מועדף רגולציה לדעתו "אנחנו משקיעים המון בהכשרת בעלי מקצועות טכניים, לא מבקשים מאף אחד עזרה, אבל קשה לעבוד ברגולציה שאינה ברורה ולא ידוע מה יקרה מחר בבוקר. אני מבקש רק שני דברים - אסטרטגיה ושנבין מה הרגולציה רוצה".
לעומת זאת בן מרדכי אמר כי, "רגולציה היא דבר חשוב, אנחנו חיים במדינת חוק ולכן צריך להיות סדר. אנחנו חייבים להבין שצריך להפסיק לבכות ולהתחיל לעבוד. במישור של כוח האדם אסור לסמוך על אחרים. העולם שלנו מאוד תחרותי, אנחנו חייבים להפעיל טכנולוגיות חדשות כדי להגדיל את הפריון. תעשיות מתקדמות זה לא רק אמצעים,אלא גם חיפוש אחר מוצרים חדשים.
.